۲۷ آبان ۱۳۹۰، ۱۳:۴۲

گزارش خبری/

سنگینی کرایه های تاکسی بر دوش شهروندان بندرعباسی

سنگینی کرایه های تاکسی بر دوش شهروندان بندرعباسی

بندرعباس - خبرگزاری مهر: حمل و نقل عمومی همواره یکی از دغدغه های مردم بندرعباس بوده است و این روزها سنگینی نرخ کرایه تاکسی که بر دوش مسافران قرار گرفته و بی توجهی به نرخهای مصوب، گلایه های شهروندان بندرعباسی را به دنبال داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، شورای شهر بندرعباس، پیشنهاد افزایش نرخ کرایه‌های تاکسی که از سوی مدیرعامل سازمان تاکسیرانی بندرعباس از تابستان امسال به شورای شهر ارسال شد و هر بار به علت مخالفت اعضای شورای شهر با رای منفی رد ‌شد.

این پیشنهاد و اصرار مدیرعامل سازمان تاکسی‌رانی زمانی قوت گرفت که تعدادی از شهر‌های کشور دست به افزایش نرخ کرایه‌های تاکسی خود زده بودند. در شهریور ماه پیشنهاد سازمان تاکسیرانی با جدیت و قدرت زیاد با وجود یک رای موافق طاهر قریشی وارد جلسه علنی شورای شهر شد. با توجه به اظهارات و گفته‌های اعضای شورای شهر مبنی بر خدمات، نظارت و کنترل ضعیف سازمان و عملکرد نامناسب این پیشنهادها به صورت مکرر رد شد اما بر اساس آیین نانوشته همیشگی در شورای شهر بندرعباس که تکرار باعث تصویب می‌شود این پیشنهاد دوباره و دوباره با دستور کار وارد جلسه علنی شورای شهر شد.

با توجه به اصرار خادم مدیرعامل سازمان تاکسیرانی اعضا جلسه‌ای برای بررسی این موضوع پشت در‌های بسته گذاشتند و طی آن جلسه تصمیم گرفته شد که دو تن از اعضای شورای شهر (قریشی و دانش) طی بررسی‌ها و تحقیقات نتیجه اصلی را به شورا اعلام و به رای گیری نهایی گذاشته شود.

در آخرین جلسه شورای شهر که 22 آبان ماه برگزار شد افزایش 10 درصدی نرخ کرایه های تاکسیها را به تصویب رساند و موجب تعجب شهروندان شد.

افزایش نرخ کرایه های تاکسیهای بندرعباس در حالی در صحن علنی شورا مصوب شد که جلسه با حضور جمشید رئیسی به عنوان رئیس، عبدالله آبسواران نائب رئیس، داریوش رشیدی، فیصل دانش، احمد آرامی، راحله ملایی و طاهر قریشی تشکیل شد و عبدالرضا بنی نعیم هم به عنوان یکی از مخالفان به افزایش نرخ کرایه تاکسی و ضعف مدیریت در سازمان تاکسیرانی در جلسه حضور نیافت و مریم اقبالی دیگر عضو شورا هم در مسافرت حضور داشت.

جلسه شورای شهر در حالی افزایش نرخ کرایه تاکسی را در دستور کار خود قرار داده بود که در دو ماه اخیر بیشتر جلسات شورا به افزایش نرخ کرایه ها اختصاص یافته بود و چندین جلسه به دلیل غیبت اعضا در مخالفت با افزایش نرخ کرایه ها برگزار نشد.

در حالیکه تاکسیرانی افزایش کرایه را برای برخی محلات که سکونتگاه اقشار آسیب پذیر است حدود چهار درصد پیش بینی و پیشنهاد کرده بود اما شورای شهر با چهار رای موافق فیصل دانش، جمشید رئیسی، عبدالله آبسواران و طاهرقریشی در مقابل مخالفت راحله مولایی، داریوش رشیدی و ترک جلسه احمد آرامی کرایه را در تمام خطوط به میزان یکسان 10درصد افزایش داد.

این افزایش در شرایطی به تصویب رسید که جشمید رئیسی یکی از موافقان جلسه 22 آبان ماه، 11 خرداد ماه امسال در گفتگو با خبرنگار مهر، افزایش هر گونه نرخ کرایه تاکسی در بندرعباس را غیر قانونی اعلام کرد و افزود: نرخ تاکسی و وسایل نقلیه عمومی در بندرعباس تا پایان سال جاری ثابت می‌ماند.

از سوی دیگر عباس امینی زاده فرماندار بندرعباس اوایل آبان ماه در گفتگو با خبرنگار مهر افزایش نرخ کرایه تاکسیها برای حل مشکلات تاکسیرانان را غیر منطقی عنوان کرد و افزود: وظیفه ما مسئولان این است که به نفع مردم کار کنیم و برای حمایت از تاکسیرانان باید یک ساز و کار حمایتی منطقی را طراحی و مصوب کرد.

وی بیان داشت: شورای شهر و شهرداری باید یک طرح کارشناسی برای حل مشکلات تاکسیرانی بدهند نه اینکه افزایش کرایه تاکسی را تنها راه حل برای حل مشکلات بدانند.

امینی زاده با اشاره به اینکه تاکسیرانان هم جزو مردم هستند و مشکلات آنها را نباید منهای مشکلات مردم دید، اظهارداشت: از روز اول بحث آن بود که شورای شهر و شهرداری یک ساز و کار منطقی برای مشکلات تاکسیرانان ارائه کنند.

از سوی دیگر شهردار بندرعباس هم در تابستان امسال مخالفت خود را در گفتگو با رسانه ها اعلام کرده بود.

همچنین راحله ملایی عضو شورای شهر اعلام کرد: شهرداری می تواند با ارائه خدمات به تاکسیرانان مشکلات را حل کند و افزایش نرخ تاکسی‌ها راه حل اصلی معضلات شهری نیست.

وی تاکید کرد: هنوز هم تاکسیها کرایه‌های زیادی از شهروندان دریافت می‌کنند و با این حال جایی برای افزایش نرخ نمی ماند. در شهرهایی که به ادعای اعضا افزایش نرخ صورت گرفته کرایه ها باز هم پایین تر از شهر بندرعباس است.

احمد آرامی دیگر عضور شورای شهر بندرعباس، در مخالفت به این طرح اظهارداشت: نرخ کرایه های تاکسی مصوب اسفند ماه 89 که به دلیل افزایش قیمت بنزین و طرح هدفمندی یارانه ها به تصویب رسید هم واقعی نبود زیرا به گونه ای بود که مبالغ 50 تومان و 20 تومان از پول باقی می ماند و بیشتر رانندگان تاکسیها با بیان اینکه پول خرد ندارند مابقی را پس نمی دادند.

وی عنوان کرد: افزایش نرخ 10 درصدی در این زمان اشتباه است زیرا در پایان سال هم برای افزایش نرخ کرایه ها در سال 91 در شورا جلسات متعددی برگزار خواهد شد و این مدت زمان چهار ماهه تاثیر منفی بر افکار عمومی خواهد گذاشت.

بازدید میدانی عبدالرضا بنی نعیم و راحله ملایی اعضای شورای شهر به همراه خبرنگاران در دو مرکز مهم ایستگاه تاکسی در شهر بندرعباس نشان از نارضایتی شهروندان از عملکرد و خدمات دهی تاکسیرانی بود.

در این بازدید که پس از جلسه شورای شهر انجام شد، نبود بازرس تاکسیرانی، شهروندان عنوان می کردند که از ساعت 11 به بعد تاکسی در شهر کمیاب می شود و به خاطر اینکه بیشتر آنها کار سرویس مدارس را انجام می دهند موجب معطلی مسافران می شود و مجبور به استفاده از خودروهای مسافرکش شخصی برای رسیدن به مقصد می شوند. 

بنا بر ادعای رانندگان ماشینهای شخصی تاکسیها از ساعت 11 به بعد ایستگاه را ترک و به دنبال سرویسها و کار‌های شخصی خود می روند و چه بهتر که ماشین‌های شخصی به داد مردم منتظر برسند.

بسیاری از شهروندان هم گله از نامشخص بودن کرایه‌ها و دریافت دل بخواهی کرایه از سوی رانندگان داشتند و بسیاری از آنها تاکید بر نبود تاکسیها از یک ساعت مشخص به بعد می کردند.

در برخی از کلانشهرهای کشور برای حل مشکل تاکسیرانان تعاونی ای خدماتی تشکیل شده و حتی تعمیرگاه های مشخصی طرف قرارداد تاکسیرانی و تعاونی تاکسیرانان قرار دارند که با شرایط مناسب خدمات ارائه می کنند و این امر موجب شده تا ثبات قیمت و افزایش کم نرخها فشار زیادی را به شهروندان نیاورد در حالیکه در بندرعباس شهروندان باید برای حل مشکل تاکسیرانان نرخهای متعارفی را برای حمل و نقل در شهر بندرعباس پرداخت کنند.

حال باید منتظر ماند و دید فرمانداری بندرعباس افزایش نرخ کرایه تاکسی ها را تصویب خواهد کرد یا بر ارائه راهکار مناسب از سوی شورای شهر و شهرداری تاکید خواهد کرد.

کد خبر 1462659

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha