۲۸ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۰۸

هولگیت در گفتگو با مهر:

میراث فکری هگل در فلسفه همچنان ادامه دارد

میراث فکری هگل در فلسفه همچنان ادامه دارد

استاد فلسفه دانشگاه وارویک انگلستان با اشاره به اینکه تأثیر هگل و میراث فکری او منحصر و محدود به فلسفه نیست و الهیات نیز متأثر از آرای اوست، گفت: الهی‌دانان معاصر چون کارل باث، هانس کونگ و روآن ویلیامز متأثر از آرای هگل هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب "راهنمای هگل" اثر استفن هولگیت و مایکل بائر به تازگی از سوی انتشارات ویلی بلک ول منتشر شده است.

دکتر استفن هولگیت استاد فلسفه دانشگاه وارویک در انگلستان و از هگل شناسان معاصر در مورد جایگاه هگل در تاریخ اندیشه و میراث فکری او به خبرنگار مهر گفت: باید توجه داشت که هگل یکی از بزرگترین فیلسوفان سنت فلسفی اروپا به شمار می‌رود.

وی افزود: به اعتقاد بسیاری از فیلسوفان و کسانی که با آرای او آشنایی دارند هگل تنها با فیلسوفانی چون افلاطون، ارسطو و کانت قابل مقایسه است.

وی تصریح کرد: در مورد هگل باید به این موضوع توجه داشت که نوشته‌ها و آثار وی بسیار پیچیده و دشوار و سخت فهم هستند. به رغم این موضوع و سختی، آرای این فیلسوف تأثیر زیادی بر دنیای مدرن داشته است.

مؤلف "راهنمای هگل" تأکید کرد: هگل علاوه بر اینکه تأثیر عمیقی بر فلسفه داشته است حوزه‌های گوناگون علوم انسانی را نیز متأثر از خود ساخته است. طیف زیادی از مکاتب فلسفی متأثر از آرای این فیلسوف بوده و هستند.

وی یادآور شد: برای نمونه می‌توان به تأثیر هگل بر مکاتبی چون مارکسیسم، اگزیستانسیالیسم، پراگماتیسم آمریکایی و نظریه انتقادی مکتب فرانکفورت اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه تأثیر هگل و میراث فکری او منحصر و محدود به فلسفه نیست و الهیات نیز متأثر از آرای اوست، گفت: الهی دانان معروف معاصر چون کارل باث، هانس کونگ و روآن ویلیامز متأثر از آرای هگل هستند.

استاد فلسفه دانشگاه وارویک در ادامه افزود: در مورد جایگاه او در هنر باید توجه داشت که ارنست گامبریک از او به عنوان پدر "تاریخ هنر" یاد می‌کند. میراث فکری هگل در فلسفه هنوز هم ادامه دارد، فیلسوفان مطرح معاصر از جمله جودیت باتلر، جان مک داول و رابرت براندوم متأثر از این فیلسوف هستند.

هولگیت با اشاره به اینکه مطالعه آثار هگل ارزشمند و دارای اهمیت است، گفت: این اهمیت نه تنها به خاطر میراث فکری او بلکه به خاطر ویژگی منحصر به فرد اندیشه اوست. در واقع عمق اندیشه او به تنهایی ما را مشتاق می‌کند تا آرای او را مطالعه کنیم.

استاد فلسفه دانشگاه وارویک در پایان تصریح کرد: هگل دارای آرای چالش برانگیز و عمیقی در خصوص اندیشه و وجود، طبیعت و علوم طبیعی، آگاهی و زبان، آزادی افراد در جامعه و دولت است. همچنین آرای او درباره تاریخ، هنر، دین و تاریخ فلسفه بسیار حائز اهمیت هستند.

کد خبر 1462704

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha