به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با 19 نوامبر روز جهانی توالت، اولین همایش سرویس های بهداشتی عمومی ظهر شنبه با حضور شهرداران، کارشناسان بهداشت استانهای کرمانشاه، خراسان رضوی، زنجان، خراسان جنوبی، تهران، یزد و بوشهر و شهرهای شیراز، جهرم، ارومیه، مشهد، تبریز، بابل، رشت و مدیران دانشگاه علوم پزشکییی، اوقاف و امور خیریه، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در محل سالن اجتماعات مرکز جامع علمی کاربردی شهید رجایی قزوین برگزار شد.
محمدرضا نوروزی در این همایش گفت: امروزه کمتر کسی است که با مشکل ادرار مواجه نباشد و اگر کسی حتی یک روز از توالت استفاده نکند بیمار می شود.
محمدرضا نوروزی در این همایش گفت: امروزه کمتر کسی است که با مشکل ادرار مواجه نباشد و اگر کسی حتی یک روز از توالت استفاده نکند بیمار می شود.
وی افزود: در حال حاضر حدود 200 میلیون نفر در جهان مشکلات ادراری دارند و سالانه 16 میلیارد دلار برای رفع این مشکلات هزینه می شود و اگر کسی با مشکل دفع ادرار روبرو نشده باشد اهمیت این موضوع را هرگز درک نخواهد کرد.
نوروزی یادآورشد: در هر دقیقه باید یک سی سی مایع سمی به صورت ادرار از کلیه خارج شود و انسانهای سالم و طبیعی روزانه سه تا پنج بار به توالت می روند و هر بار 300 سی سی، ماده سمی را خارج می کنند.
ادرار از زمان تولد تا مرگ همراه انسان
این پزشک متخصص اظهارداشت: ادرار از اموری است که از تولد تا مرگ به عنوان یک نیاز همراه انسان است و یک ادرار خوب باعث ثبات بدن می شود و چیز بدی نیست که ما ایرانیها از آن فرار می کنیم و حتی حاضر نیستیم اسم آن را به زبان بیاوریم.
ادرار تجارتی پر سود در جهان
وی گفت: ادرار با داشتن مواد هورمونی به عنوان یک تجارت خوب تلقی می شود و در دنیا مورد تجارت قرار می گیرد و به همین دلیل کشور چین امسال میزبان برگزاری روز جهانی توالت شده است تا بتواند از این موضوع استفاده اقتصادی لازم را ببرد.
نوروزی بیان کرد: بسیاری از داروهای هورمونی از ادرار تامین می شود و در چین توالتهایی ساخته شده که به رایگان در اختیار زنان باردار قرار می گیرد و از ادرار دارویی برای ناباروری تولید می شود.
40 درصد افراد جامعه مشکل ادراری دارند
این متخصص کلیه و مجاری ادراری همچنین گفت: حدود 40 درصد جمعیت کشور با مشکل ادرار مواجهند و به طور میانگین از هر دو نفر یک نفر با این موضوع سروکار دارد و 60 درصد بانوان کشورمان هم در طول زندگی خود با اختلال در ادرار، بی اختیاری مواجهند و از هر دو نفر زن، یک نفر در شهرها نیازمند توالت عمومی است.
ضرورت آموزش ادرار به کودکان
قائم مقام سازمان نظام پزشکی کشور ضرورت آموزش ادرار کردن به کودکان را هم یادآورشد و اظهارداشت: باید ادرار کردن درست را به کودکان بیاموزیم تا از رفتن به توالت هراس نداشته باشند زیرا متاسفانه نبود توالت های تمیز و مناسب در مدارس موجب شده تا کودکان از سرویس های بهداشتی مدارس کمتر استفاده کنند و گاهی به دلیل نگهداشتن غلط ادرار خود دچار عارضه های شدید شوند.
وی گفت: نامناسب بودن توالت های مدارس موجب شده با عدم رغبت کودکان به استفاده از این سرویسها شاهد عوارضی چون تنبلی مثانه، نارسایی کلیه، عفونت های ادراری شویم که در دراز مدت نیز برخی کودکان به مشکل بی اختیاری در ادارار، شب ادراری و ریزش ادرار هم مبتلا می شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: نگهداری توالت هم آموزش می خواهد و باید در کنار ساخت این سرویس ها نحوه نگهداری توالت در مساجد، مدارس و مراکز عمومی مورد توجه قرار گیرد و آموزش آن جدی گرفته شود.
توالت مدارس تمیز و زیبا باشد
وی گفت: اگر به تمیزی و فضای مناسب توالت مدارس توجه جدی شود کودکان با اشتیاق بیشتری از آن استفاده می کنند و با فرهنگ سازی این موضوع در بین معلمان باید به گونه ای رفتار شود که اگر یک کودک به دفعات اجاز دستشویی رفتن خواست مانع نشویم تا از مشکلات ناشی از آن جلوگیری شود.
این پزشک متخصص بیان کرد: امروزه موضوع سرویس های بهداشتی در زمره بهداشت عمومی مورد توجه سیاست گذاران و دولتها قرار دارد و می تواند سلامت انسانها را تحت تاثیر قرار دهد.
نوروزی گفت: سرویس های بهداشتی عمومی بر اساس ذائقه افراد و محیط های اجتماعی باید طراحی و ساخته شود تا بتوانیم از بسیاری از تبعات ناشی از بی توجهی آن جلوگیری کنیم.
نظر شما