به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از پورتال کنسرسیوم محتوای ملی عصر امروز شنبه 28 آبان در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.
حجت الاسلام دکتر سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه برای اولین بار است که در بحث محتوا چنین کنسرسیومی شکل گرفته گفت: حفظ هویت شناسنامهای محتوا یک ضرورت است. هر محتوا متعلق به صاحب محتواست.
وی افزود: با زیرساختهای فراهم شده در حال حاضر سازمان در خدمت اشتراک گذاری محتوا قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه 11 مؤسسه در راه اندازی این کنسرسیوم مشارکت داشتهاند گفت: در این مؤسسات میتوان بحث ترویح دین و تبلیغ دین و ارائه مفاهیم اسلامی و ارزشهای دفاع مقدس را یافت.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تأکید کرد: بر اساس گزارشات مؤسسه تبیان، چند صد مؤسسه در حال حاضر برای مشارکت و همکاری در این کنسرسیوم اعلام آمادگی کردهاند. برای تشکیل این کنسرسیوم و راه اندازی این پورتال رؤسای سازمانها و مؤسسات، چهار جلسه و نشست برگزار کردهاند و 30 جلسه نیز نمایندگان این سازمانها با یکدیگر جلسه داشتهاند.
وی تصریح کرد: ارائه محتوای ملی در حال حاضر هدف این پورتال است. برخی از این نهادها که در کنسرسیوم حضور دارند باید مشارکت بیشتری داشته باشند. دبیرخانه این کنسرسیوم اعلام میکند که همکاریهای فراملی امکان پذیر است.
حجت الاسلام خاموشی یادآور شد: سازمان تبلیغات اسلامی و مؤسسه تبیان برای خود وظیفه میدانند کارهایی از دست را بیشتر انجام دهند از اینرو نمونهای از این کار را سازمان در حال حاضر در دست اقدام دارد.
وی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر تولید محتواهای ویدئویی، هنری و سینمایی در دستور کار سازمان تبلیغات اسلامی قرار دارد که امیدواریم در این زمینه با صدا و سیما و مخابرات به نتیجه برسیم.
در این مراسم خانم عمادی دبیر کنسرسیوم محتوای ملی به معرفی سازمانها و نهادهای بنیانگذار این کنسرسیوم پرداخت و گفت: 11 نهاد و سازمان از اعضای مؤسس این کنسرسیوم به شمار میروند. این 11 نهاد و سازمان عبارتند از: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، بنیاد دایرةالمعارف اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان کتابخانه ها موزه ها و مراکز اسناد آستان قدس رضوی، کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، مرکز نشر دانشگاهی و مؤسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان.
وی تصریح کرد: همکاری برای در اختیار گذاشتن اطلاعات برای عموم در کشور تاک نون سابقه نداشته است و این 11 سازمان و نهاد این مهم را انجام دادند. از بقیه سازمانها و نهادها نیز دعوت میشود به این کنسرسیوم بپیوندند و برای گسترش این کار فرهنگی مشارکت کنند.
وی در پایان یادآور شد: سنجش توسعه پذیری هر کشور بحث محتوای اطلاعات در فضای اینترنت است. این رونمایی نتیجه تلاش سه ساله سازمانها و نهادهای مؤسس است که باید تداوم و گسترش داشته باشد.
به گزارش مهر، کنسرسیوم محتوای ملی، مجموعهای از تولیدکنندگان محتوا یا ارائه دهندگان خدمات اطلاعاتی نظیر کتابخانهها و ناشران است که در پایان سال 1387، با هدف تأمین دسترسی یکپارچه به محتوای موجود در کشور تشکیل شده است. با تشکیل این کنسرسیوم کاربران ایرانی میتوانند، بدون دغدغه از دست رفتن زمان برای جستجوهای متعدد و همچنین نبودن و یا عدم صحت اطلاعات و استاندارد نبودن دادهها، محتوای مورد نظر خود را یافته و به آن دسترسی یابد.
نظر شما