به گزارش خبرگزاری مهر، ایوب ایرانی فام با بیان اینکه سرمازدگی پاییزه یک پدیده طبیعی است که باعث بروز خسارات هنگفتی می شود، گفت: بخش عمده ای از این خسارات به دلیل عدم وجود مدیریت صحیح در مزرعه توسط کشاورزان و زارعان صورت می پذیرد.
وی با بیان اینکه از طریق این معاونت در مورخه 27 تا 30 مهرماه سه بار از طریق شبکه استانی سهند و چندین بار از طریق رادیو تبریز اطلاع رسانی لازم در مورد احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی صورت پذیرفته است ادامه داد: خبر احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی به دلیل برودت هوا به غیر از صدا و سیما از طریق جراید و مطبوعات محلی نیز منعکس شده و به مدیریت جهادکشاورزی در شهرستانها نیز جهت اطلاع رسانی به کشاورزان، اعلام شده بود.
ایرانی فام با بیان اینکه کشاورزان باید اطلاعیه ها و هشدارهای سازمان را در اینگونه مواقع جدی گرفته و پشت گوش نیندازند افزود: با توجه به اینکه سازمان هواشناسی اخبار مربوط به پیش بینی آب و هوای استان را بصورت روزانه به این سازمان اعلام می کند و بسته به اهمیت تغییرات آب و هوایی و تاثیر آن بر محصولات کشاورزی، اطلاع رسانی صورت می گیرد لذا جا دارد که کشاورزان توصیه های کارشناسی را جدی بگیرند تا از ضرر و زیان ناشی از تغییرات آب و هوایی در امان بمانند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در بیشتر شهرستانهایی که هشدارهای سازمان را جدی گرفته بودند هیچگونه تلفاتی از بابت سرمازدگی محصولات کشاورزی نداشتیم ادامه داد: کشاورزان عزیز باید چه در اوایل بهار و چه در فصل پاییز توصیه های کارشناسان در مواجهه با سرمازدگی را جدی گرفته و راهکارهای پیشگیرانه در مواجهه با سرمازدگی محصولات کشاورزی و دستورالعمل های سرمازدگی در بخش کشاورزی که ناشی از سرمای زودرس پاییزی و سرمای دیررس بهاره در محصولات کشاورزی بوده و خساراتی را به محصولات وارد می کند، مورد توجه قرار دهند.
ایرانی فام با بیان اینکه یکی از بلایای طبیعی که هر ساله بر محصولات کشاورزی استان خسارت وارد می کند، سرمازدگی پاییزه است، یادآور شد: سرمای زودرس و افت شدید دما در پاییز و سرمازدگی پاییزه سبب ایجاد خسارت به سیب، ذرت سیلویی، گوجه فرنگی، سیب زمینی و هویج می شود و عدم برداشت به موقع محصول موجبات ضرر و زیان کشاورزان عزیز را فراهم می سازد از این رو تسریع در برداشت این محصولات در این فصل همواره توصیه سازمان جهادکشاورزی استان به کشاورزان بوده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی بابیان اینکه لازم است کشاورزان برای جلوگیری ازهرگونه خسارت مضاعف به محصولات باقی مانده، اقدام به برداشت سریع محصولات خود نمایند ادامه داد: لازم است میوه های برداشت و بسته بندی شده را به محلهای امن منتقل کنندو از سایرروشهای معمول و ممکن نیز غافل نباشند.
وی یکی از دلایلی که سبب تاخیر برداشت محصولات به ویژه سیبزمینیتوسط کشاورزان شده است را قیمت پایین آن در بازار عنوان کرده و گفت: البته قیمت سیب زمینی در آذربایجان شرقی باتوجه به صادرات این محصول و خرید توافقی آن از سوی واحدهای بسته بندی و سورتینگ، نسبت به سایر استان ها بالاتر بوده و این موضوع نمی تواند بهانه خوبی برای عدم برداشت سیب زمینی باشد.
گفتنی است، 10 تا 20 درصد محصولات کشاورزان شهرستانهای سراب و بستان آباد، همچون هویج و سیب زمینی در دو هفته گذشته بر اثر سرمای زودرس و برف خسارت دیده اند.
تبریز – خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: عدم توجه به هشدارهای این سازمان و سهل انگاری و تنبلی برخی از کشاورزان، باعث سرمازدگی و تلف شدن درصدی از محصولات کشاورزی در برخی از شهرستانهای استان شد.
کد خبر 1464199
نظر شما