به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پیام آزاده افزود: غربالگری، کم هزینه ترین، نزدیکترین و پرسودترین راه برای پیشگیری، کنترل و تشخیص به موقع و صحیح سرطان است.
وی از سرطان به عنوان یک بیماری بسیار منظم و قانونمند یاد کرد و گفت: غده سرطانی اگر در ابعاد یک سانتی متری تشخیص داده شود به معنای آن است که هنوز سرطان به دیگر اعضای بدن انتقال نیافته و با صرف هزینه کم، قابل درمان قطعی است.
به گفته آزاده، تشخیص سرطان در مرحله اولیه به معنای روبرویی ما با یک سرباز دشمن است اما زمانی که سرطان در مراحل پیشرفته یعنی زمانی که به بقیه اعضای بدن نیز سرایت کرده است، کشف شود، ما باید با یک لشکر و یا گروهی بزرگتر مبارزه کنیم.
وی از آموزش به تمامی اقشار مردم در زمینه غربالگری بیماری سرطان به عنوان مهم ترین عامل در پیشگیری و کنترل این بیماری یاد و تصریح کرد: غربالگری 40 درصد مرگ و میر را در کشورهایی که به طور اصولی آن را انجام می دهند، کاهش داده است.
به گفته آزاده، با انجام غربالگریهای ساده و کم هزینه به ویژه در سنین بالای 40 سالگی به بعد می توان از صرف بسیاری از هزینه های گزاف درمانی که حداکثر 3 درصد بقای فرد مبتلا به سرطان را افزایش می دهد، جلوگیری کرد.
وی از تغییر در روش زندگی، تغذیه، مصرف دخانیات و ورزش به عنوان دیگر عوامل مهم برای کاهش یا افزایش سرطان یاد کرد و گفت: در کشورهای پیشرفته دنیا ثابت شده است که با تغییر شیوه زندگی، سرطان تا 30 درصد کاهش می یابد.
دبیر کمیته راهبردی انجمن سرطان ایران، داشتن فعالیت فیزیکی مرتب و مداوم، ترک دخانیات به ویژه سیگار، استفاده از غذاهای سنتی ( غیر فست فودی) را به عنوان راهکارهای مناسب برای در امان ماندن از عوامل خطر ایجاد سرطان از جمله چاقی ذکر کرد.
به گفته وی، متاسفانه کودکان ایرانی به جای خوردن نان و پنیر و مخلّفات سنتی به راحتی از دو سالگی شروع به خوردن فست فودها می کنند، افزود: این نوع تغذیه مساوی با ابتلای قطعی و حتمی این فرد در 20 سالگی به انواع بیماریها از جمله قلبی عروقی، دیابت و انواع سرطانها است.
دبیر کمیته راهبردی انجمن سرطان ایران، از چاقی به عنوان چهارمین علت مرگ بشر یاد کرد و گفت: چاقی، عامل خطر ایجاد بسیاری از بیماری ها است و به طور مستقیم باعث ایجاد سرطان می شود.
آزاده، استفاده از کود شیمیایی از جمله نیترات را برای رشد غیر طبیعی و پرمنفعت محصولات کشاورزی بسیار خطرناک دانست.
وی به تمامی زنان به ویژه در سنین 35 سال به بالا و حتی آنها که هیچ علائم خطر بیماری را در خود و خانواده شان مشاهده نمی کنند، توصیه کرد: اگر علاقه مند به سلامتی خود هستند با انجام ماموگرافی های مرتب هر شش ماه یکبار به تشخیص زودهنگام سرطان سینه در خود کمک کنند.
آزاده با اشاره به اینکه سرطان معده شایعترین سرطان در کاشان است گفت: غربالگری این سرطان از طریق انجام آندوسکوپی ساده ترین و نزدیکترین راه برای تشخیص آن در مراحل اولیه است.
وی به مردان بالای 50 سال و دارای عوامل خطر ( مثل سیگار کشیدن، چاقی، داشتن سابقه بیماری در خانواده و فامیل) توصیه کرد: با انجام مرتب کلونوسکوپی در تشخیص زودرس بیماری سرطان کلون به خود کمک کنند.
به گفته وی، همه ما باید بیاموزیم و باور کنیم که سرطان، قابل پیشگیری است اگر روش زندگی مان را تغییر دهیم و قابل درمان است اگر در مراحل اولیه آن را کشف کنیم و به درمان آن بپردازیم.
نظر شما