به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه "اشپیگل" در تحلیلی درباره دستگیری سیف الاسلام قذافی پسر دیکتاتور لیبی نوشت: سیف الاسلام خود را به عنوان یک اصلاح طلب و سفیر امید معرفی می کرد. البته زمانی که انقلاب لیبی به اوج خود رسید نقاب از چهره او افتاد و خود را در جبهه پدر دیکتاتورش قرار داد.
اشپیگل در ادامه نوشت : سیف الاسلام سالهای طولانی به صورت هدفمند و با اعتماد به نفس و اطمینان کامل این تصور را ایجاد کرده بود که یک فرد دموکراتیک و طرفدار دموکراسی سرسخت بوده که خواهان تبدیل کردن لیبی به کشوری آزاد است.
اما درست وقتی که زمان عمل به وعده ها رسید و ملت لیبی بیدار شدند سیف الاسلام یکباره شجاعت و اعتماد به نفس خود را از دست داده و خود را نه در جبهه انقلابیون خواهان دموکراسی، بلکه در جبهه طرفدار پدر دیکتاتورش قرار داد.
حالا سیف الاسلام دستگیر شده و زندگی سابق او امروز به عنوان یک تراژدی دیده می شود. یک محاکمه سخت که ممکن است در لیبی یا در دادگاه بین المللی لاهه انجام شود در انتظار اوست.
به نوشته اشپیگل، در اصل سیف الاسلام حالا اجازه داد تا ما در وی پسر بودن برای یک پدر دیکتاتور را ببینیم نه آن َشخصیت مدافع دموکراسی که وی در دوران زندگی اش از خود به نمایش گذاشته بود.
این هفته نامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: سیف الاسلام پس از اینکه خود را به عنوان یک فرد تحصیلکرده در رشته مهندسی و معماری معرفی کرد از پدر خود سریعا یک ماموریت دولتی برای یک پروژه ساختاری بزرگ دریافت کرد. وی البته در سالهای بعد هیچ مسئولیت دولتی در داخل کشور دریافت نکرد و البته به سفارش پدرش در زمینه سیاست خارجی فعالیت می کرد.
ماموریت وی به ویژه پس از حادثه تروریستی 11 سپتامبر این بود که یک صورت قابل قبول از طرف لیبی در خارج باشد. کسی که نمی خواست با معمر قذافی مذاکره کند با سیف الاسلام وارد مذاکره می شد که یک عنوان دکترا از دانشگاه لندن را با خود یدک می کشید.
اشپیگل در بخش دیگری از این مطلب نوشت : ویلای سیف الاسلام در لندن حدود ده میلیون پوند قیمت داشت . اینکه وی در سالهای حکومت پدرش تا چه حد در جنایتها و اقدامات وی سهیم بوده است جای بحث دارد.
اشپیگل در ادامه به جملاتی که سیف الاسلام در انتقاد از حکومت قذافی مطرح کرده بود، اشاره کرد و نوشت : وی در سال 2006 در کنفرانسی در لیبی این جمله را ایراد کرد که شما همه می دانید که آن سیستم دموکراتیک که ما همه آرزوی آن را داریم در حقیقت در کشور ما وجود ندارد. وی در این کنفرانس، انتقاداتی را به حکومت پدر وارد کرد که مردم دیگر کمتر جرات ایراد آن را داشتند.
این هفته نامه آلمانی در ادامه نوشت : این احتمال وجود دارد که پدر و پسر یک بازی کارت به کارت را انجام داده باشند تا بتوانند سیف الاسلام را به عنوان یک اصلاح طلب در قدرت نگه دارند چرا که وی امیدهای زیادی برای بهبودی اوضاع کشور می داد. البته این بدان مفهوم نیست که معمر قذافی پسر خود را به حق می دانست ، اینکه این رفتارها چه مفهومی داشت مشخص نیست.
البته این مسئله واضح است که سیف الاسلام خود را در نقش یک فرد متجدد فداکار البته در حرف و سخن نشان می داد.
اشپیگل در ادامه با تاکید بر اینکه سیف الاسلام خود را فردی اصلاح طلب معرفی می کرد، نوشت : زمانی که انقلاب لیبی آغاز شد تمام تصوراتی که وی در اطرافیانش درباره ایده های دموکراسی خواهانه و اصلاح طلبانه اش ایجاد کرده بود از بین رفت. وی انقلابیون را موشهای صحرایی نامیده و آنها را تهدید به سرکوب می کرد.
نظر شما