۱ آذر ۱۳۹۰، ۱۵:۰۵

با حضور نویسندگان/

«مبانی و مهارت‌های برنامه‌ریزی» و «پرورش تفکر بنیادی» رونمایی شدند

«مبانی و مهارت‌های برنامه‌ریزی» و «پرورش تفکر بنیادی» رونمایی شدند

کتاب‌های «مبانی و مهارت‌های برنامه‌ریزی» و «پرورش تفکر بنیادی»، تولید مدرسه دانشگاهی قرآن و عترت دانشگاه تهران و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور امروز با حضور نویسندگان این دو کتاب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب‌های «مبانی و مهارت‌های برنامه‌ریزی» و «پرورش تفکر بنیادی» تولید مدرسه دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ظهر امروز سه‌شنبه یکم آذر با حضور مجدالدین معلمی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی، سیدعارف علوی، مدیرکل تأمین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و احمدرضا اخوت، هانی چیت‌چیان و سارا شهیدزاده نویسندگان این کتاب‌ها در سالن کنفرانس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

علوی در ابتدای این برنامه گفت: بنای کار ما در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور این بود که بتوانیم هر ماه حداقل 2 عنوان کتاب که در چاپش دخالت داشته‌ایم، رونمایی کنیم. اولین کتاب در این طرح دعا از منظر مقام معظم رهبری بود و این جلسه که مربوط به رونمایی از 2 کتاب «مبانی و مهارت‌های برنامه‌ریزی» و «پرورش تفکر بنیادی» است، برنامه دوم ماست. امیدواریم بتوانیم برنامه‌های رونمایی را در کتابخانه‌ها، کتابفروشی‌ها و دفاتر ناشران برگزار کنیم.

وی در بخشی از سخنانش گفت: امروز تبلیغ به صورت یک امر بازرگانی رایج شده است و کالاهای بی‌ارزش هم تبلیغ می‌شوند. مقام معظم رهبری هم در سخنانی اشاره کردند که امروز در صدا وسیما، کالای بی‌ارزش زیادی تبلیغ می‌شوند؛ در حالی که کالای ارزشمند کتاب تبلیغ نمی‌شود.

مدیرکل تأمین منابع نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: در 2 سال گذشته 28 کتاب تولید کرده‌ایم که در حال حاضر 80 طرح در دست بررسی داریم. در طرح دیگری به سراغ کتاب‌هایی که رهبر انقلاب به آن‌ها اشاره کرده بودند، یا عناوینی مانند رمان‌های کلاسیک که مناسب هستند و کتاب‌هایی که مدت‌ها از چاپشان می‌گذشت، رفتیم و باعث تجدید چاپشان شدیم. با پیگیری دوستان شماره کتا‌ب‌های این طرح هم به 70 تا 80 رسید.

در ادامه احمدرضا اخوت، یکی از نویسندگان این دو کتاب گفت: مجموعه مدرسه دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران ماهیت دانشجویی دارد. طی 3 تا 4 سال گذشته دوره‌های کامل علوم اجتماعی و انسانی برای اعضای این مجموعه برگزار شد که سعی شد برمبنای قرآن و روایات باشند. تا امروز، 7 اثر را با حمایت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منتشر کرده‌ایم و حدود 10 اثر دیگر را آماده چاپ داریم. به علاوه 20 اثر دیگر هم در حال تحقیق هستند و پیش‌بینی شده تا سال 92، 60 عنوان کتاب منتشر کنیم.

وی افزود: فکر کردیم باید بت علوم غربی را در کشور بشکنیم و به تناسب بضاعت خودمان این کار را انجام دادیم. مباحثی که برای این کتاب‌ها انتخاب شده است، در واقع تدبر در هستی‌اند. جامعه، انسان، قرآن، امام و مهم‌تر از همه بحث دعا، از مباحثی هستند که 5 سری کتاب را با مراحل مختلف برایشان در نظر گرفتیم و یک جدول 5 در 5 را با قالب‌های مختلف برایشان در نظر گرفتیم. به غیر از این موارد، به صورت موضوعی روی تفسیر المیزان کار کردیم و مجموعا 6 رده کاری را در مجموعه مدرسه دانشجویی در نظر گرفتیم.

این نویسنده درباره طبقه‌بندی کتاب‌های مدرسه دانشجویی دانشگاه تهران گفت: کتاب‌های بنیادی باید تدریس شوند و مفهوم کلاس و درس در آن‌ها رعایت شده است. ساختاری‌ها هم چنین وضعیتی دارند، اما کتاب‌های راهبردی و مهارتی را افراد علاقه‌مند هم می‌توانند مطالعه کنند.

در ادامه هانی چیت‌چیان گفت: گفته شد مدرسه دانشجویی دانشگاه تهران یک جریان دانشجویی است، اما آن‌چه مهم است، فعالیتی است که در شرایط امروز جامعه در پیش گرفته است. باید به این نکته اشاره کنم که رهبر انقلاب بر تولید علم بر پایه قرآن تاکید دارند و فضای رایج تولید علم در جامعه، تولید علم به روش غربی است. چیزی که این گروه را برای تولید این کتاب‌ها ترغیب کرد، این بود که تولید علم واقعا در جامعه ما کم است و ما سعی داریم نقد و بررسی‌ها را به سمت تولید علم پیش ببریم.

در ادامه سارا شهیدزاده هم به بیان نکات کوتاهی پرداخت.

کد خبر 1466564

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha