به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اين كتاب مطالعاتي را كه توسط كارشناسان در عرصه دين در قرن نوزدهم ايران انجام شده را گردآوري كرده تا ديدگاه هاي تازه اي را درباره تاريخ ديني، سياسي، فرهنگي عصر قاجار در ايران ارائه كند. از موضوعات اساسي كه در اين كتاب مورد توجه قرار گرفته است رابطه بين دين و دولت ، اهميت مطالبي كه براي مطالعه ديني وجود داشته، پيشرفت دين در عصر قاجار، جايگاه اقليت هاي ديني در عصر قاجار، رابطه ميان دين و فرهنگ قاجار و مركزيت روحانيون شيعه در عصر قاجار مي باشد.
برخي از عناوين اين اثر عبارت است از: اخلاق سياسي و قوانين عمومي در اوايل دوره قاجار/ سعيد امير ارجمند؛ جهاد و حقانيت ديني در اوايل دوره قاجار/ رابرت گليو؛ حوزه قضايي ديني و دولتي / ايرن شيندلر؛ دو قطب روشنفكر و عارف در دوره قاجار/ سجاد رضوي؛ دين در زندگي عمومي و خصوصي/ ركسانا حقگوچي؛ تاجران پرهيزكار: احساسات و عقايد مذهبي در خواسته ها و وصيت ها/ سهراب يزداني، مجتهدان و مبلغان/ عباس امانت؛ مبلغان غربي در جامعه آذربايجاني(1834-1914)/ فلورانس هلوت؛ يهوديان ايران در دوره قاجار/ هديه سهيم؛ نقش زنان در روره قاجار/ مرجان مومن؛ آداب ديني، هويت اجتماعي و روابط سياسي در تهران/ كامران آقايي؛ توقيف روزنامه هاي ايراني و طرفداران مشروطه/ پرديس منوچهر؛ دين و طب در دوره قاجار/ هرمز ابراهيم نژاد؛ برخي تفاسير ديني و فرهنگ عمومي در عصر قاجار/ جنيفراسكارس.
رابرت گليو استاديار مطالعات اسلامي در گروه الهيات و مطالعات ديني دانشگاه بريستول است. حوزه تحقيقاتي وي درباره شيعه و قوانين اسلامي است . وي تا كنون كتاب هاي قانون اسلامي : نظريه و عمل(1996) و ترديد اجتناب ناپذير: دو تئوري حقوق قضايي شيعه(2000) را منتشر كرده است.
نظر شما