به گزارش خبرنگار مهر، آموزش و پرورش در هفته گذشته کانون اخبار مختلفی بود که در ادامه می خوانید:
توزیع شیر در مدارس آغاز شد
بالاخره تلاش و پیگیری رسانه ها پس از دو ماه به بار نشست و شیر به مدارس بازگشت تا دانش آموزان دبستانی و راهنمایی در سراسر کشور همچون سالهای گذشته 70 نوبت شیر رایگان دریافت کنند؛ به همین مناسبت دوشنبه این هفته، زنگ نمادین توزیع شیر در مدارس شهر تهران در مدرسه نورالهدی واقع در منطقه 11 نواخته و در اولین مرحله بین دانش آموزان شیر توزیع شد.
مجری گری مدیرکل آموزش و پرورش
در این مراسم که با حضور مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و دبیر کمیته ملی شیر مدارس برگزار شد، سید علی یزدی خواه هنگامی که برای سخنرانی دعوت شد، به جای صحبت پشت تریبون، میکروفون را بدست گرفت و مجری گری کرد. وی با طرح پرسش از یک دانش آموز درباره فواید شیر و غذاهای قرآنی سعی داشت که اینگونه فلسفه توزیع شیر در مدارس را برای سایر دانش آموزان در جلسه توضیح دهد. در پایان هم یک پاکت شیر و یک هدیه دیگر به دانش آموز مورد پرسش تقدیم کرد.
یزدی خواه با بیان اینکه 760 هزار دانشآموز و همه نوآموزان مهدهای کودک و پیش دبستانیها تحت پوشش شیر قرار گرفتند، اضافه کرد: 70 نوبت شیر استریلیزه و پاستوریزه در هر وعده 200 سی سی بین دانشآموزان توزیع میشود و سهم شیر هر دانشآموز در طول سال تحصیلی 14 کیلوگرم است.
ماجرای توزیع شیر مدارس در عتبات عالیات
در این هفته در برخی اخبار امده بود پاکتهای شیر مدارس در بین زائران توزیع شده است که همزمان با برگزاری زنگ نمادین شیر مدارس، خبرنگار مهر دبیر کمیته ملی شیر مدارس را در این باره مورد پرسش قرار داد که او در این باره گفت: یکی از کارخانه های شیر در استان قم بدون اینکه برنامه ریزی مناسبی برای توزیع شیر در مدارس داشته باشد قبل از هرگونه قرارداد با ما، پاکت شیر در خارج تولید می کند و در مناقصه ای هم که ما برگزار کردیم در شیر استریل برنده نشد و با ما قرارداد ندارد و چون نمی توانسته محصولات خود را در بازار داخلی عرضه کند به همین دلیل با همکاری یک تاجر عراقی شیر خود را در خارج از کشور توزیع می کند.
علیرضا کریمیان افزود: ما پس از اینکه متوجه این موضوع شدیم توسط مراجع ذی صلاح اقدام کرده و اجازه نمی دهیم به جایگاه آموزش و پرورش خدشه وارد شود.
تولید میز و نیمکتهای قابل تنظیم برای دانش آموزان
یکی دیگر از خبرهای خوب حوزه آموزش و پرورش در هفته جاری، تولید میز و نیمکتهای قابل تنظیم برای دانش آموزان بود که معاون مالی و اداری سازمان نوسازی مدارس خبر آن را داد.
سید باقر مسلمی با اعلام این خبر افزود: از سال آینده در مدارس جدید و دیگر مدارسی که نیاز به تعویض میز و نیمکت دارند، این نوع میز و نیمکت توزیع می شود.
پیش از این حسین قاسمی، کارشناس مسئول پیشین تربیت بدنی آموزش و پرورش شهر تهران با ارائه این آمار که همه دانش آموزان به یک یا دو بیماری اسکلتی و ساختاری دچار هستند، گفته بود: دیواره های پشت و کف نیمکت های مدارس استاندارد نیستند و در نتیجه به عضله و عروق خونی دانش آموزان فشار وارد شده و این امر باعث تغییرساختار بدنی دانش آموزان و عادات غلط در طرز نشستن آنها می شود.
کنکوری ها بشتابند
بالاخره مشکل تاثیر سابقه تحصیلی دانش آموزان در کنکور سراسری کارشناسی بعد از دو سال نابسامانی در ارائه آن حل شد و مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش آن را الکترونیکی کرد.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: داوطلبان کنکور کارشناسی سال 1391 برای اولین بار باید کد سابقه تحصیلی خود را از مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش دریافت کنند.
به گفته عبدالامیر عرفی، داوطلبان آزمون سراسری سال 91 مشمول اعمال سوابق تحصیلی، میتوانند نمرات امتحانات نهایی سال سوم متوسطه خود را در سامانه www.dipcode.medu.ir مشاهده کرده و از وجود و صحت نمرات ارسالی به سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اسلامی جهت تأثیر در نتایج آزمون سراسری اطمینان حاصل کرده و در صورت مشاهده مغایرت، درخواست رسیدگی را تکمیل کنند.
رئیس مرکز سازمان سنجش اظهار داشت: افراد مشمول برای مشاهده مشخصات و سوابق تحصیلی خود میتوانند از اول تا 8 آذرماه به سامانه اینترنتی دریافت کد سوابق تحصیلی مراجعه و با درج اطلاعات سجلی مندرج در مدرک تحصیلی خود به اطلاعات و نمرات امتحانات نهایی دسترسی و با تأیید آن توسط داوطلب، کد سوابق تحصیلی را دریافت کنند.
خوابگاه یا پادگان
یکی از خبرهای این هفته که هنوز به نتیجه ای نرسیده مربوط به وضعیت نابسامان مدرسه شبانه روزی دخترانه عصمت در شهرستان ثلاث باباجانی استان کرمانشاه است که از کمبود اعتبارات و بی توجهی می برد.
از محرومیتهای مختلف تحمیل شده بر این استان همچون نبود اشتغال، هم مرز بودن با کشور جنگ زده عراق و فقر و ... که بگذریم به وضعیت تحصیلی دانش آموزانی می رسیم که در این نقطه از نقشه جغرافیایی درس می خوانند. در حال حاضر دانش آموزان مدرسه شبانه روزی دخترانه "عصمت" در وضعیت نامناسبی مشغول به تحصیل هستند و از امکانات اولیه همچون برنامه غذایی مناسب، وسایل خواب، بهداشت و...محرومند.
وی با بیان اینکه دانش آموزان این خوابگاه تقریبا همگی روستایی هستند، افزود: بارها تلویزیون مدارس آن چنانی که در شهرهای بزرگ افتتاح می شود را نشان می دهد اما کاش یک بار سیما، دوربینش را به مدارس مناطق روستایی محروم همچون ثلاث باباجانی بیاورد تا همه نظارگر وضعیت مدارس آن و وضعیت خوابگاهای آن باشند؛ این دانش آموزان همچون سایر دانش آموزان دیگر کلان شهرها حق بهره مندی از امکاناتی چون مدرسه های مناسب ، سالنهای ورزشی ، استخر و... را دارند چرا که آنان نیز فرزندان ایرانند".
از سوی دیگر خانواده ها نیز به دلیل محرومیت بالا برای پرداخت هزینه رفت و آمد فرزندانشان دچار مشکل هستند. چنانکه یکی از مسئولان خوابگاه می گوید عده ای از دانش آموزان هنگام برگشتن به منزل هزینه و کرایه ماشین ندارند و برای نرفتن این پا و آن پا می کنند.
ماموریت به چابهار
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به پیگیری حادثه وقوع آتش سوزی خوابگاه دانش آموزی چابهار از سوی این کمیسیون گفت: یکی از نمایندگان مجلس را مامور کردیم که با حضور در محل حادثه گزارش کاملی از این واقعه تهیه و در کمیسیون مطرح کند.
امیر طاهرخانی افزود: این حادثه موجب فوت چهار دانش آموز که از سرمایه های ایران اسلامی هستند، شده است و به همین دلیل آن را در کمیسیون آموزش و تحقیقات مطرح و یکی از نمایندگان مجلس را مامور کردیم با حضور در منطقه گزارش کاملی تهیه کند و در اختیار کمیسیون قرار دهد.
روز چهارشنبه چهارم آبان ماه امسال، در یکی از اتاقهای خوابگاه شبانه روزی دانش آموزی دبیرستان وابسته به دانشگاه علوم دریانوردی چابهار واقعه آتش سوزی رخ داد که طی آن چهار دانش آموز به نام های "قاسم حیرتی"، " قنبر قریب"، "برهان الدین بلیده"، " فرشید درزاده" در آن جان باختند و یک دانش آموز به نام "جمال رئیسی" نیز دچار سوختگی شدید شد.
پیگیری وضعیت بخاریهای ناایمن
پس از انتشار تصاویر وجود بخاریهایی نا ایمن در یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی و مازنداران، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با تایید اینکه برخی از بخاریهای نفتی مدارس چاراویماق که در گزارش تصویری خبرگزاری مهر آمده غیراستاندارد بوده است گفت: ظرف امروز و فردا به وضعیت این مدارس رسیدگی میشود و مشکل آنها را حل میکنیم.
هر سال همزمان با آغاز فصل سرما یکی از مواردی که در آموزش و پرورش مطرح می شود بحث ایمن سازی سیستمهای گرمایشی مدارس و رسیدگی به وضعیت بخاری های غیراستانداردی است که موجب بروز حوادث ناگواری در مدارس می شود، حوادثی که تاکنون منجر به فوت چند دانش آموز و معلم در روستای سفیلان استان کهکیلویه و بویراحمد و سوختگی و آسیب شدید دانش آموزان درود زن شیراز و موارد دیگر شد.
بعد از بروز این حوادث ناگوار، آموزش و پرورش هر ساله اعتبار بیشتری را صرف استاندارد سازی سیستمهای گرمایشی مدارس می کند و بخشنامه های متعددی مبنی بر ممنوعیت استفاده از بخاری های غیراستاندارد به مدارس ابلاغ می شود، رئیس سازمان نوسازی مدارس و وزیر آموزش و پرورش هر بار جمع آوری بخاری های غیراستاندارد را نوید می دهد و مدیران استانی وجود آن را به شدت تکذیب می کنند اما شواهد نشان می دهد که با این وجود باز هم مدارسی هستند که در آن بخاری های نفتی غیراستاندارد می سوزد و از چشم مسئولان پنهان مانده است؛ نمونه آن مدارس روستای "چاراویماق" و "چمه بن" است که طی دو هفته گذشته خبرگزاری مهر از آنها گزارش تهیه کرده است و این نمونه مشتی از خروار است.
نظر شما