به گزارش خبرنگار مهر، حوزه محیط زیست در هفته ای که رو به پایان است، شاهد اخبار و رویدادهای مختلفی بود که چکیده ای از مهمترین این خبرها را مرور می کنیم.
شهرداری از پتانسیل هیئتهای مذهبی در فرهنگ سازی ظروف یکبار مصرف استفاده کند
مسئول روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: شهرداری بایستی از پتانسیل هیئتهای مذهبی در ماه محرم برای فرهنگ سازی در زمینه ظروف یکبار مصرف استفاده کند.
حجت الاسلام امیری در بیست و یکمین جلسه تالار گفتگوی محیط زیست شهری که به بررسی معضلات محیط زیستی و بهداشتی استفاده از ظروف پلاستیکی و پلیمری در مراسم مذهبی می پرداخت، گفت: هیچ تشکلی کهن تر، خودجوش تر و پایدارتر از هیئتهای مذهبی وجود ندارد که از این پتانسیل می توان برای فرهنگسازی در هر زمینه ای استفاده کرد.
تولید روزانه11 هزار تن زباله در تهران/ جابجایی کهریزک منتفی است
این هفته مدیر کل محیط زیست استان تهران گفت: استان تهران روزانه حدود 11 هزار تن زباله عادی تولید می کند که در ماههای محرم، رمضان و اعیاد میزان تولید زباله افزایش چشمگیری مییابد.
رسول علی اشرفی پور در بیست و یکمین جلسه تالار گفتگوی محیط زیست شهری که با موضوع معضلات محیط زیستی و بهداشتی استفاده از ظروف پلاستیکی و پلیمری در مراسم مذهبی برگزار شد گفت: یکی از مهمترین معضلات استان تهران مدیریت پسماندها است که شامل پسماندهای پزشکی، صنعتی، کشاورزی ، نخاله های ساختمانی و زباله های عادی است.
به گفته وی، در سطح استان تهران روزانه 11 هزار تا 11 هزار و 500 تن زباله تولید می شود که در مراسمی مانند ماههای محرم و رمضان و یا اعیاد میزان تولید زباله افزایش چشمگیری می یابد.
هشدار در مورد مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف
در این هفته عضو هیئت علمی پژوهشگاه پلیمر گفت: مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف شفاف یا پلی استالینی که در بسیاری از ارگانها و مراسم برای چای و دیگر مواد غذایی داغ استفاده می شوند در دمای 40 درجه سانیتگراد آزاد شده و وارد مواد غذایی میشوند.
ارومیه ای اظهار داشت: پلاستیک ها از یکسری "مونومر" از مشتقات نفتی مانند پروپان و یا اتان تشکیل شده اند که تحت فرایندهایی تبدیل به پلیمر می شوند. پلیمرها تاثیری بر سلامت انسانها ندارد اما زمانی که آنها در مجاورت غذاهایی با دمای بالا و یا با خاصیت اسیدی قرار می گیرند به مونومرها تجزیه شده که مونومرها حاوی مواد سمی بوده و در درازمدت عامل ایجاد این سرطان در انسانها می شود.
ایران جزء 5 کشور اول دنیا در زمینه مصرف سرانه پلاستیک است
یک استاد دانشگاه با بیان اینکه ایران جزء پنج کشور اول در زمینه مصرف سرانه پلاستیک که یکی از دیرتجزیه پذیرترین مواد در طبیعت به شمار میرود است گفت: پون پلاستیک مادهای شیمیایی است که بر سلامت افرادی که از این ظروف استفاده میکنند در دراز مدت اثرات منفی به جا میگذارد.
استاندارد تخلیه فاضلاب در خلیج فارس و دریای عمان به زودی ابلاغ میشود
این هفته معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست اعلام کرد: استاندارد تخلیه فاضلاب در آبهای ساحلی خلیج فارس و دریای عمان تدوین شده و ظرف چند روز آینده به تمام دستگاهها ابلاغ می شود.
عبدالرضا کرباسی به خبرنگار مهر گفت: استانداردهای ملی برنامه جامع پیشگیری و مقابله با آلودگیهای زیست محیطی آبهای دریای عمان و خلیج فارس، خروجی فاضلاب و پساب به آبهای ساحلی و دریایی اصلاح و تدوین شده و برای اولین بار در کشور منتشر می شود.
وی افزود: از آنجائیکه کاربری اراضی در کشور به درستی اجرا نشده و امکان ورود هر گونه تخلیه ای در کاربری های متفاوت در سواحل جنوبی وجود دارد، نیاز به تدوین استاندارد تخلیه در هر یک از کاربریها به تفکیک وجود داشت که این اقدام انجام شد.
فقط مجوز ساخت جاده درجه یک روستایی در جنگل ابر صادر شده است
در این هفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با انتقاد از عملکرد وزارت راه در رابطه با جاده سازی در جنگل ابر تأکید کرد: پیشنهاد محیط زیست مبنی بر جاده درجه یک روستایی در جنگل ابر تأیید شده و وزارت راه باید بر اساس شروط تعیین شده اقدام کند.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: توافقات و شرایط سازمان حفاظت محیط زیست بر انجام عملیات در حد جاده درجه یک روستایی است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا عملیات جاده سازی در جنگل ابر منجر به قطع درخت می شود؟ گفت: این ادعا که به هیچ وجه قطع درخت نخواهند داشت درست نیست؛ امکان دارد برای اصلاح پیچ جاده تغییرات مختصری ایجاد شود که در نهایت تعداد کمی درخت نیز قطع شود اما اجازه تخریب را به هیچ وجه نمی دهیم. ضمن این که وزارت راه و شهرسازی مکلف شده تا چند برابر درختان قطع شده را در ارضی بکارد و جبران خسارات کند.
شکارچی غیرمجاز محیطبان ایلامی را هدف گلوله قرار داد
یکی از محیطبانان استان ایلام در عملیات تعقیب و گریز متخلفان شکار و صید، هدف گلوله شکارچی غیرمجاز قرار گرفت و مجروح شد.
این هفته محیطبان سید علی موسوی به همراه همکارانش در منطقه حفاظت شده «کولک» متوجه حضور شکارچیان غیرمجاز در منطقه شدند و برای دستگیری این افراد اقدام کردند.
این شکارچیان دو کل و بز وحشی را شکار کرده بودند که به محض مشاهده محیطبانان اقدام به فرار کردند.
حین تعقیب و گریز، یکی از شکارچیان محیطبانان را هدف قرار داد و به سوی آنان تیراندازی کرد و یکی از گلوله ها به کتف چپ محیطبان موسوی اصابت کرد و او را مجروح کرد.
اکیپ شکارچیان غیرمجاز در محدوده «تنگ تاریکه» دستگیر شدند اما فرد ضارب متواری شد.
همه استانها به غیر از استانهای شمالی درگیر پدیده گردوغبار میشوند
قائم مقام رئیس سازمان محیط زیست گفت: سال آینده همه استانهای کشور به جز استان گیلان، مازندران و بخشی از استان گلستان با پدیده گرد و غبار درگیر میشوند.
علی محمد شاعری روز دوشنبه در پنجمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست گفت: پنج سال پیش فقط سه استان کشور با پدیده گرد و غبار درگیر بودند. سال گذشته 18 استان، امسال 23 استان و بررسی ها نشان می دهد که سال آینده به جز استان گیلان، مازندران و بخشی از گلستان بقیه استانهای کشور با این پدیده درگیر خواهند شد.
اختصاص اعتبار ویژه برای ذخیرهگاه جنگلی فندقلو
این هفته مدیرکل جنگلکاری و پارکهای جنگلی سازمان جنگلها و مراتع گفت: مناطق جنگلی نوار مرزی استان اردبیل از منطقه جنگلی فندقلو تا آخرین نقطه مرزی خلخال جزو ناحیه رویشی هیرکانی قرار گرفت.
ستار بابایی افزود: با توجه به اینکه گونه های موجود در جنگل های فندقلو واندبیل خلخال جزو ناحیه رویشی هیرکانی بوده و با توجه به هم مرزبودن این نواحی با جنگلهای شمال، با پیگیریهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل از محل طرح صیانت شمال و در طول برنامه پنجم، مناطق جنگلی نوار مرزی استان اردبیل از منطقه جنگلی فندقلو تا آخرین نقطه مرزی خلخال جزو این ناحیه رویشی قرار گرفت و ردیف اعتباری مستقل برای احیاء و ساماندهی این مناطق اختصاص می یابد.
افزایش بارندگیها تاثیر چندانی در بهبود دریاچه ارومیه ندارد
این هفته یک کارشناس محیط زیست گفت: با اینکه میزان بارندگی شمال غرب کشور سال گذشته بیشتر از میانگین بلندمدت بود و در سال آبی جاری هم تا به حال روزهای خوبی را سپری کرده اما مقایسهی شرایط دریاچهی ارومیه با سال گذشته نشان دهندهی کاهش مساحت دریاچه است.
بهروز حسنی مهمویی در گفتگو افزود: این موضوع در هر دو بخش شمالی و جنوبی دریاچه محسوس است هرچند در بخش جنوبی کاهش عمق و مساحت با وضوح بیشتری قابل مشاهده است.
به گفته وی، این امر در کنار مطالعات علمی متعدد نشان دهنده آن است که طبیعت نه تنها آنقدرها که می گویند در بروز بحران مقصر نیست که بعید است بتواند به تنهایی آن را رفع کند.
باغ وحش ارم برای ورود فیلهای سریلانکایی آماده نیست
در این هفته رئیس اداره اجرایی شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در مورد آخرین وضعیت ورود فیل های سریلانکایی گفت: باغ وحش ارم هنوز شرایط نگهداری یک جفت فیل سریلانکایی را ندارد.
رضا فرجی افزود: صدور مجوز از سوی سازمان محیط زیست برای ورود دو توله فیل سریلانکایی به باغ وحش ارم مشروط به آماده سازی مکان مناسب برای نگهداری این فیلها در باغ وحش ارم است.
به گفته وی، هیچیک از شرایطی که برای نگهداری این گونه های گرمسیری لازم است در باغ وحش ارم مهیا نشده است.
نظر شما