۶ آذر ۱۳۹۰، ۱۰:۵۲

در گفتگو با مهر عنوان شد:

کشورهای حاشیه خلیج فارس در رده هشتم انتشار گازهای گلخانه‌ای

کشورهای حاشیه خلیج فارس در رده هشتم انتشار گازهای گلخانه‌ای

یک پژوهشگر هوا و اقلیم گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس در رده هشتم انتشار گازهای گلخانه ای قرار دارند و در بسیاری موارد سرانه انتشار آنها حتی از بعضی کشورهای اروپایی هم بیشتر است.

بهروز حسنی مهمویی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر بر اساس نمودار هایی که موسسه تحقیقات اثرات آب و هوای potsdam منتشر کرده کشور چین به لحاظ انتشار دی اکسد کربن در اولین رده، آمریکا در رده دوم، برخی کشورهای اروپایی رده سوم، روسیه رده چهارم، هند رده پنجم، برخی کشورهای آفریقایی رده ششم و کشورهای حاشیه خلیج فارس در رده هفتم این نمودار قرار دارند.

به گفته وی، در حقیقت بعضی کشورها بر این باورند که دیگر تعاریفی مثل کشورهای غنی و کشورهای فقیر جوابگوی شرایط نیست و باید تقسیم بندی جدیدی انجام شود.

حسنی مهمویی اظهار داشت: دیگر نمی توان چین و هند و سنگاپور و قطر را در یک گروه قرار داد و در بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس سرانه انتشار حتی از بعضی کشورهای اروپایی هم بیشتر است.

وی افزود: بر این اساس بریتانیا از شرکت کنندگان در اجلاس سال جاری خواسته است تا برای رسیدن به یک توافق تا 2015 تلاش کنند.

این محقق هوا واقلیم تصریح کرد: میزان انتشار گازهای گلخانه ای در سال 2010 به بیشتر میزان خود رسیده و بین سالهای 1990 و 2010 نیروی رادیواکتیو ناشی از گازهای گلخانه ای 29 درصد افزایش یافته که موجب افزایش دما در سطح زمین شده است.

به گفته وی، در این بین افزایش دی اکسید کربن به عنوان یکی از گازهای گلخانه ای افزایش قابل توجهی داشته است و به 389 ذره در میلیون رسیده است که به نسبت 1750 حدود 40 درصد افزایش نشان می دهد.

حسنی مهمویی با اشاره تردیدی که در حال حاضر در خصوص حساسیت دما نسبت به دی اکسید کربن وجود دارد گفت: مطالعه ی جدیدی که اخیرا در ساینس منتشر شده نشان می دهد که حساسیت اقلیم به تمرکز دی اکسیدکربن ممکن است کمتر از آن چیزی باشد که پیش از این تصور می شد.

به گفته وی، در این مطالعه بر خلاف موارد قبلی که روی دوره ی 150 سال گذشته تمرکز داشته به داده های بلندمدت پرداخته شده و نشان می دهد در دوره هایی که انسان هیچ اثری روی اقلیم از خود به جا نگذاشته، دمای زمین به سردی که تصور می شود نبوده است.

حسنی مهمویی افزود: پژوهشگران این تحقیق بر این باورند که افزایش دمای مورد انتظار در سالهای پیش رو از تخمینهای پیشین یعنی 2.5 تا 4.5 درجه کمتر خواهد بود و افزایش دما را 1.7 تا 2.6 درجه سانتیگراد تخمین زده اند.
 

کد خبر 1469667

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha