۶ آذر ۱۳۹۰، ۱۴:۲۷

طی 3 سال گذشته/

7 هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج پرداخت شد

7 هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج پرداخت شد

از اواخر سال 87 تاکنون که سامانه اینترنتی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج راه اندازی شده است، حدود 3.3 میلیون نفر در این سامانه ثبت نام کرده‌اند و تاکنون نزدیک به 2.7 میلیون نفر از این طریق موفق به اخذ تسهیلات شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: به منظور بهره‌مندی عادلانه کلیه زوجین در سراسر کشور از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و امکان بررسی وضعیت عملکرد بانکها و رسیدگی به شکایات و همچنین پیگیری تخلفات احتمالی بانکها حسب تصمیمات متخذه در این بانک مقرر شد، سامانه اینترنتی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج راه اندازی گردد.

در این راستا جهت بسط و گسترش نظام بانکداری نوین، بانک مرکزی ایجاد بانک اطلاعاتی جامع جهت استفاده در برنامه‌ریزی، هدایت و مدیریت اعتباری منابع قرض الحسنه بانکها، نظارت بر عملکرد بانکها و یکپارچه‌سازی اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سراسر کشور در یک چارچوب معین را ضروری دید.

سامانه مذکور از اواخر سال 1387 به صورت آزمایشی در شهرستان قم اجرا و سپس در اوایل سال 88 در کل کشور راه اندازی شد. حسب گزارش‌های دریافتی از ابتدای فعال شدن سامانه تا پایان شهریور1390، حدود 3.3 میلیون نفر در این سامانه ثبت نام کرده اند و تاکنون نزدیک به 2.7 میلیون نفر از این طریق موفق به اخذ تسهیلات مربوطه شده اند.

از جمله مزایای راه اندازی سامانه، ارائه آمار دقیقی از گیرندگان اینگونه تسهیلات است چرا که همواره میزان تسهیلات اعطایی مورد اشاره در محافل اقتصادی مورد بحث و تردید بود.

در حال حاضر؛ بانکهای ملی ایران، صادرات ایران، تجارت، ملت، سپه، مسکن، رفاه کارگران، کشاورزی، ‌پست بانک و اخیرا بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز به عضویت این سامانه درآمده اند و از محل منابع سپرده های قرض الحسنه پس انداز خود اقدام به اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج می نمایند.

گفتنی است از سال 1388 تاکنون، بانک ملی با حدود 830 هزار نفر مراجعه کننده و 670‌ هزار فقره اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در ردیف نخست و بانک صادرات با حدود 568 هزار نفر مراجعه کننده و 476 هزار فقره اعطای وام در رتبه دوم قرار دارند و اگر نسبت افراد ثبت نام کننده به دریافت کننده را در فرآیند اخذ تسهیلات ازدواج در نظر بگیریم، بانک صادرات با 84 درصد در رتبه اول و بانک ملی با 81 درصد در رده دوم قرار دارند.

در مورد روند دریافت تسهیلات نیز به اطلاع می رساند پس از ثبت نام زوج و زوجه در سامانه قرض الحسنه ازدواج و دریافت کد رهگیری‌،‌ ابتدا هویت وام گیرنده از سوی سازمان ثبت احوال تأئید می شود. در صورت تائید مشخصات ثبت نام‌کننده از سوی سازمان ثبت احوال، از طریق بانک مورد نظر متقاضی، ‌شعبه پرداخت کننده تسهیلات تعیین می شود. پس از مراجعه متقاضی دریافت قرض الحسنه به شعبه و ارائه مدارک مورد نیاز، ‌قرارداد دریافت قرض الحسنه بین طرفین منعقد می شود و در مرحله آخر، پس از تکمیل پرونده نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام لازم بعمل خواهد آمد.

سقف فردی تسهیلات قرض الحسنه از ابتدای آبانماه امسال از 25 میلیون ریال به 30 میلیون ریال برای هر یک از زوجین افزایش یافت. ضمنا" کارمزد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج 4 درصد در سال می باشد که باید از سوی متقاضی به بانک پرداخت شود. ضمنا" متقاضیان باید به هنگام دریافت تسهیلات بنا به تشخیص بانک، ‌تضمین کافی ارائه نمایند.

لازم به ذکر است افراد صرفا" برای ازدواج اول خود و از موعد ثبت عقد زوجین تا پایان سال بعد می توانند از این تسهیلات استفاده نمایند. 

کد خبر 1470754

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha