مطهره خوشکام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی سال جاری تعداد یک میلیون و 100 هزار راس دام در جنوب استان کرمان علیه بیماری آبله تحت عملیات مایه کوبی قرار گرفتند.
خوشکام ابراز داشت: علائم بیماری مذکور شامل ضایعات پوستی و جلدی، لاغری، کم اشهایی و گاهی مرگ دام است و معمولا تلفات در دامهای کوچک بیشتر مشاهده می شود.
این مسئول بر لزوم پیشگیری از بروز این بیماری تاکید کرد و عنوان داشت: واکسیناسیون به موقع، جدا کردن دام آلوده از دام سالم، کنترل ورود و خروج دام و هماهنگی لازم در هنگام حمل دام با شبکه دامپزشکی و همچنین از بین بردن لاشه دام های بیمار می تواند از بروز این بیماری تا حد زیادی جلوگیری کرد.
وی با اشاره به خسارات اقتصادی که آبله متواند به همراه داشته باشد گفت: بیماری آبله یکی از مهمترین بیماریهای دامهای سبک تلقی میشود که توسط "ویروس پاکس" رخ میدهد.
وی ادامه داد: واکسیناسیون دامها ضمن اینکه باعث پیشگیری از بروزگسترش بیماری در جمعیت دامی می شود گام اساسی در راستای حفظ بهداشت و سلامت جامعه نیز است.
خوشکام گفت: دامداران در صورت مشاهده علائم این بیماری، دامهای بیمار را از دامهای سالم جدا و شبکه دامپزشکی را سریعا مطلع کنند.
نظر شما