۲۱ دی ۱۳۸۳، ۱۶:۰۵

سخنگوي دولت در جمع خبرنگاران (1)

عدم راي اعتماد به بناب فلج ‌كردن غير مستقيم دولت است // پيدا كردن كسي كه مسئوليت سنگين بپذيرد به اين راحتي ها نيست // هيچ وقت تحريمي عليه شركت‌ هاي نفتي آمريكايي در ايران نداشتيم ؛ شركت هاي آمريكايي خودشان جواب دولتشان را بدهند

عبدالله رمضان زاده سخنگوي دولت باانتقاد از به عدم راي اعتماد مجلس به صادق بناب گفت: اين گونه رفتارها نامي جز عدم تعامل ندارد و اين همان معناي غير مستقيم فلج كردن دولت است و از همان روز اول به آن اشاره كردم .

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" ،  عبدالله رمضان زاده سخنگوي دولت در جمع خبرنگاران در خصوص راي عدم اعتماد نمايندگان مجلس به بناب وزير پيشنهادي رئيس جمهور گفت:اگر ما اسمش را عدم تعامل نگذاريم بايد چه نامي بر اينگونه رفتارها بگذاريم، من از اينكه اينگونه با دولت برخورد مي شود ابراز تاسف مي كنم.

وي اضافه كرد: اينكه گفته مي شود كه اين پيامي براي دولت آينده است، از نظر ما به اين معناست كه برخي از پيروزي در انتخابات نا اميد شده اند و بنابراين به شيوه هاي ديگري متوسل مي شوند و با توجه به بيان شخص رئيس مجلس كه بيانيه اي دور از نزاكت و ادب در سطح مجلس توزيع شد و آن هم با اجازه يكي از اعضاي هيات رييسه، فكر مي‌كنيم حداقل انتظار جامعه اين است كه كساني كه اين كار را كرده‌اند از رييس محترم جمهوري، از نظر اخلاقي عذرخواهي كنند. باز تاكيد مي‌كنيم كه ما انتظار داشتيم با مساله وزارتخانه‌ مهمي مثل وزارت راه و ترابري اينگونه برخورد نكنند. اما هم در استيضاح و هم در اين عدم راي اعتماد مي‌بينيم كه در واقع يكي از دستگاه‌ هاي اساسي و زيرساختي كشور فعلا بلاتكليف باقي مانده است. اما اميدواريم خود دوستان براي اين كار پاسخي داشته باشند.

وي در ادامه درخصوص ماهيت بيانيه اي كه عليه بناب در جلسه ديروز مجلس توزيع شد گفت: بيانيه به امضاي يك فرد بازنشسته وزارت راه رسيده كه انتظار دارد همه كشور به او توجه كنند و ما تعجب مي كنيم كه آيا همه شهروندان ايراني مي توانند بيانيه اي را عليه رئيس جمهور و دولت و ببرند در مجلس توزيع كنند يا حتي عليه قواي ديگر و هيات رئيسه آيا اجازه خواهد داد كه هر شهروندي عليه هر قوه اي هرچيزي كه خواست در صحن مجلس توزيع كند.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه با توجه به وضعيت پيش آمده برداشت دولت از تصويب بودجه در مجلس چيست گفت: ما بودجه اي را براساس تحميلي كه در تغيير برنامه چهارم به دولت شده بود تقديم مجلس كرديم و براساس برنامه چهارم موظف بوديم زمينه رشد حداقل 6/8 درصدي برنامه را هر سال براي جلوگيري از بيكاري، تورم و گسترش نابساماني هاي اقتصادي تامين كنيم كه همانگونه كه رئيس جمهور اعلام كرد با توجه به اتفاقي كه در مجلس افتاد و تغييراتي كه در برنامه بوجود آمد خوشبينانه پيش بيني مي كنيم كه حداكثر نرخ رشد 1/7 درصدي را داشته باشيم و اين به معناي زمينه سازي براي افزايش بيكاري در سالهاي آينده است و همين جا مسئوليت را متوجه كساني مي دانيم كه برنامه دولت را تغيير دادند البته ما مطمئن هستيم كه بسياري از نمايندگان مجلس طي روزهاي آينده با واقعيت هاي اين بودجه روبرو خواهند شد و متوجه مي شوند كه اقدامي كه انجام دادند چقدر به ضرر موكلين آنها در شهرستانها و استانهاست.

رمضان زاده گفت: ما اين اقدامات را به نفع طبقات محروم جامعه ارزيابي نمي كنيم.

سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه برخي توسعه سياسي دولت آقاي خاتمي را موجب بي ‌بندوباري مي دانند، گفت: چند سال پيش گفته مي‌ شد كه برنامه توسعه اقتصادي آقاي هاشمي باعث بي‌ بندوباري در جامعه شده است، الان گفته مي‌شود كه برنامه توسعه سياسي آقاي خاتمي موجب بي‌ بندوباري شده است، به نظر مي ‌رسد آقايان نظرشان بر اين است كه كشور نه توسعه سياسي و نه توسعه اقتصادي نياز دارد. فكر مي‌كنم ازالگوي يكي از كشورهاي آسياي جنوب شرقي  كه هم فقير و هم استبداد زده است و تنها سلاح اتمي دارد پيروي مي كنند؛ شايد اين كشور الگوي آقايان باشد كه هم توسعه اقتصادي و هم توسعه سياسي را زير سوال مي‌ برند، و اگر جامعه توسعه سياسي و اقتصادي نياز ندارد، سپس پيشرفت و گسترش رفاه و گسترش آزادي ‌هاي سياسي يعني چه؟ و چه كسي بايد در اين زمينه توضيح دهد؟ البته احتمالا پاسخهايي را دارند آقايان. 

سخنگوي دولت در خصوص  تحصن دانشجويان دانشگاه شهيد عباسپورگفت: يك اختلاف نظر بين مديريت دانشگاه شهيد عباسپور و دانشجويان بر روي نام دانشكده و مدرك و نوع اعلام مدرك آن بود كه فكر مي ‌كنم يك روال اداري است و بايد با شيوه خاص خودش پيگيري شود. نمي ‌توان با تحصن نسبت به آن به نتيجه رسيد بنابراين انتظار داريم دانشجويان محترم سر كلاس‌ هاي خود حاضر شوند و اين موضوع اختلاف نظري بين وزارت علوم و وزارت نيرو است كه بايد نسبت به آن تعيين تكليف شود و مساله خاصي كه به ضرر دانشجويان باشد در اين جا مطرح نيست و فقط نوع عنوان مدرك است.

دبير دولت در پاسخ به سوالي خبرنگاري مبني بر برنده شدن شرك هاليبرتون در مناقصه پارس جنوبي و نقض شدن قانون داماتو گفت: ما هيچ وقت تحريمي عليه شركت‌ هاي نفتي آمريكايي در ايران نداشتيم؛ دولت آمريكا شركت ‌هاي آمريكايي را از سرمايه‌ گذاري و كار در ايران محروم كرده بود، بنابراين اين امر به خود شركت‌ هاي آمريكايي مربوط مي‌شود كه چگونه پاسخ دولتشان را بدهند. 

وي اضافه كرد: در اين مناقصه برنده، شركت اورينتال است كه يك شركت كاملا ايراني است و داراي شركت ‌هاي تابعه ‌اي است كه هاليبرتون يكي از شركت‌ هايي است كه با آن كار مي ‌كند؛ از نظر ما يك روال عادي برگزار شده و در يك مناقصه بين ‌المللي يك شركت ايراني برنده شده كه شركت‌ هاي همكاري، از خارج دارد. و همچنين نقض قانون داماتو نيز خيلي به ما مربوط نيست و فكر مي‌كنيم كه آمريكايي‌ ها از تحريم ضرر مي ‌كنند.

سخنگوي دولت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبني بر اينكه پس از اين رئيس جمهور چه راهكارهاي قانوني براي معرفي وزير جديد راه و يا معرفي سرپرست براي وزارت خانه دارد گفت: از متن مصرح قانون اطلاعي ندارم، رييس‌ جمهور بايد در اين زمينه تصميم بگيرد و تصميم‌ گيري نيز كاري آسان نيست، با شرايطي كه مجلس براي دولت پيش آورده به راحتي نمي‌ توان افرادي را پيدا كرد كه مسووليت كارهاي سنگين را بپذيرند و اين همان معناي غيرمستقيم فلج ‌كردن دولت است كه از همان روز اول به آن اشاره كردم و  به محض تصميم‌گيري رييس‌ جمهور در اين زمينه، تصميم ايشان اعلام خواهد شد.

سخنگوي دولت در خصوص شركت آلماني سن‌ گروپ و سهام ايران  گفت: در سال 2003 ميلادي كميته‌ اي در دولت تصميم مي‌ گيرند كه بخشي از سهام ايران در اين شركت به فروش رود و وجه آن نيز عينا به صورت سپرده در بانك ‌هاي معتبر اروپايي قرار گيرد، براي اين كه جهت سرمايه ‌گذاري چند پروژه BOT از آن استفاده شود از جمله اين پروژه‌ ها، احداث نيروگاه جنوب اصفهان، احداث نيروگاه گيلان و يك نيروگاه در عسلويه بوده است. با توجه به اين كه قراردادهاي  BOT  پس از اعلام نظر شوراي نگهبان با مشكلاتي مواجه شد در حال حاضر دو قرارداد از اين سه قرارداد امضا شده است. و علت عدم فروش چهار درصد بقيه سهام توضيحات وزارت اقتصاد اين است كه با توجه به اين كه سهام اين كشور در بازار بورس معامله مي‌شود و در حال حاضر وضعيت مناسبي ندارد، بنابراين هيچ سرمايه‌ گذاري مايل به فروش سهام خود در حالت نزول نيست، از اين رو منتظر وضعيت بازار هستند كه اين كار انجام شود.

از سخنگوي دولت در خصوص تعيين رئيس ستاد انتخابات كشور و دلايل تعلل سوال شد كه وي در پاسخ گفت: در حال حاضر توضيحات خاصي  ندارم و طبيعي است كه روال كارهاي اداري مربوط به اين قضيه درحال انجام است.

وي همچنين در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اينكه رئيس جمهور تشكيل كنفرانسي در امارات از سوي آمريكا در خصوص انتخابات داخلي ايران را نوعي دخالت در امور ما اعلام كردند درحاليكه با صحبتهاي هفته گذشته شما تناقض دارد گفت: من اعلام كردم اگر قرار باشد كه ما در اين جلسه شركت كنيم و من نمي دانم كه شركت مي كنيم يا خير، از اين فرصت استفاده مي كنيم و وقتي به اين نتيجه برسيم كه اين مسئله دخالت در امور داخلي ماست طبيعتا شركت نخواهيم كرد.

کد خبر 147251

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha