۸ آذر ۱۳۹۰، ۱۳:۰۱

نجفی:

دومین نیروگاه بیوگاز در مشهد ساخته می شود

دومین نیروگاه بیوگاز در مشهد ساخته می شود

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: دومین نیروگاه بیوگاز سوز مشهد به زودی ساخته خواهد شد.

به گزارش خبرنگارمهر، علی نجفی قبل از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر سرمایه گذار دومین نیروگاه بیوگاز سوز مشهد جذب شده است که پس از موافقت کمیسیون مشارکت های کلان اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد مراحل ثبت شرکت یک ماهه به اتمام می رسد.

وی با اشاره با اینکه این پروژه دارای طرح مطالعاتی است، افزود: پیش بینی می شود از این نیروگاه در زمان بهره برداری روزانه یک تا نیم مگاوات برق تولید شود.

وی توضیح داد: روزانه به طور متوسط 1700تن زباله در شهر مشهد که کلانشهر مذهبی جهان محسوب می شود تولید می شود که این مقدار در روزهای پیک زائر به 2500تا2600تن نیز می رسد.

وی بیان کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد در سال 88 به منظور جلوگیری از انتشار بوی بد ناشی از زباله ها در محل دفن و از سوی دیگر توسعه استفاده از انرژی های نو و جایگزین کردن آن با سوخت های فسیلی، نخستین نیروگاه تولید برق از گاز متصاعد شده ناشی از دفن زباله ها در خاورمیانه را راه اندازی کرد.

وی گفت: بازیافت گاز مرکز دفن زباله و تبدیل آن به انرژی علاوه بر آنکه به طور مستقیم از انتشار آلاینده هاجلوگیری می کند به طور غیر مستقیم نیز موجب کاهش انتشار آلاینده ها می شود.

وی افزود: در این روش گاز جایگزین نفت و زغال سنگ شده و از انتشار شماری از آلاینده ها مانند دی اکسید کربن و دی اکسید گوگرد که یکی از عوامل باران اسیدی است جلوگیری می شود.

نجفی با بیان اینکه بازیافت انرژی موجود در گاز زباله ها خطر تغییرات آب و هوا را کاهش می دهد، تصریح  کرد: برآورد می شود هر تن گاز متان منتشر شده از دفن زباله ها به میزان 21تن دی اکسید کربن در طول یک دوره زمانی 100 ساله بر گرمایش آب و هوای جهانی اثر می گذارد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد اضافه کرد: نیروگاه بیوگاز سوز مشهد که سالیانه 7500ساعت فعالیت دارد با مساحت 1000مترمربع و با حجم سرمایه گذاری 15میلیارد ریال در سال 88 به بهره برداری رسیده است.

وی با تاکید براینکه تولید برق از زباله، حرکت به سمت استفاده از انرژی های نو در شهرداری مشهد است، افزود: کیفیت برق تولیدی این نیروگاه که اولین نیروگاه تولید برق از گاز تولید شده از زباله درخاورمیانه است در سه فاز با ولتاژ380تا 400ولت و فرکانس 50هرتز است.

نجفی تصریح کرد: با استفاده ازاین نیروگاه می توان در کنار کاهش اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از انتشار گاز های متصاعد شده از محل دفن زباله منافع اقتصادی این نیروگاه بهره گیری کرد.

وی در خصوص ظرفیت نیروگاه بیوگاز سوز مشهد گفت: ظرفیت الکتریکی هر دستگاه موتور-ژنراتور نصب شده در این پروژه 330کیلو وات می باشد اما با توجه به ارتفاع محل دفن زباله شهر مشهد و شرایط اقلیمی توان خروجی موثر آن 300کیلو وات است که در پایان ظرفیت آن را به حداقل 600 کیلو وات می رساند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با بیان اینکه تولید گاز معمولا پس از دو سال از زمان دفن آغاز می شود، ادامه داد: براساس مطالعات انجام شده در سال 88 حداقل گاز قابل استحصال با شرایط فعلی 400 مترمکعب در ساعت بوده و در سال پایانی بهره برداری این نیروگاه یعنی 13 سال آینده در صورتی که گسترش شبکه جمع آوری گاز صورت نگیرد، شدت جریان گاز دفن گاه به 290متر مکعب در ساعت خواهد رسید.

کد خبر 1472592

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha