به گزارش خبرنگار مهر، این آلبوم در برگیرنده قطعاتی از موسیقی ایرانی به صورت بداهه نوازی در موسیقی ایران است که با اجرای سه نوازنده همایون نصیری (سازهای کوبه ای)، سینا علم (کمانچه) وافشین بابایی (تنبک) منتشر شده است.
در دفترچه معرفی این آلبوم با اشاره به شیوه های بداهه نوازی "تکه های بریده شده" چنین آورده شده است : بداهه خلاقیت نیست بلکه بداهه پردازی از نظر جنس دارای عنصر خلاقیت است ولی چیزی فراتر، ویژه تر و خاص تر از خلاقیت. در واقع بداهه پردازی یعنی آفریدن ، بدون هیچ پشتوانه از قبل ترسیم شده یعنی آزاد سازی قدرت تصویر. اولین عنصری که در بداهه نوازی برای هنرمند قابل کشف است جسارت است؛ یعنی به عبارتی ممکن کردن یک تجربه ناممکن در ذهن و رها شدن از وضعیت قالب و کلیشه ای خود در وضعیت جدید قرار دادن آن، اگر هنرمندی تجربه بداهه داشته باشد به او هنرمند خلاق می گویند ولی الزامی نیست هنرمندی که دارای تجربه خلاقیت است به او بداهه پرداز بگویند. تفاوت بدیهه سازی و خلاقیت در این است که خلاقیت نیاز به پشتکار دارد ولی بداهه نیاز دارد که شخص بتواند خودش را بپذیرد و خود انگیخته باشد.
سیناعلم نوازنده ساز کمانچه در بخش دیگری از این آلبوم با اشاره به کم وکیف تهیه این آلبوم نیز چنین آورده است : تکیه های بریده شده در اردیبهشت ماه سال 1390 به صورت بداهه و همزمان با نام های آلام و آزال در چهل دقیقه ضبط گردیده است. این اثر در دو بخش ، قدم بردستگاه نوا و چهارگاه گذارده و از نظر ساختاری سعی در القای نگاهی متفاوت به این دو داشته است . ساز کمانچه را در چند دهه اخیر با امکانات تکنیکالی بسیار شنیده ایم، که با تاثیر آن بر شیوه نوزاندگی ، دستاوردی حاصل گشته که مبتنی بر توانایی مطلوب نوزاندگان این ساز می باشد . در این اثر سعی کرده ام بر آمیختن دو مقوله زیبایی وتکنیک و در واقع تکنیک در خدمت حس و زیبایی، که امیدوارم قدمی در این زمینه برداشته باشم.
نظر شما