به گزارش خبرنگار مهر، بیش از 1500 هیئت مذهبی در سراسر استان کرمانشاه در ایام محرم و سوگواری امام حسین (ع) به عزاداری و نوحه سرایی مشغول می شوند.
مردم کرمانشاه از روزها قبل خود را برای برگزاری هرچه بهتر مراسم عزاداری محرم آماده می کنند و هیئت های سینه زنی و زنجیرزنی به صورت منسجم اقدام به عزاداری برای خاندان نبوت می کنند.
ارادت مردم استان کرمانشاه تا جایی در دل و جان ایشان رسوخ پیدا کرده است که روستاهای دور افتاده استان هم در این ده روز، به بهترین نحو ممکن ارادت خود را به سیدالشهدا(ع) و یاران وفادارش نشان می دهند.
کرمانشاه در صبح روز تاسوعا و عاشورا در قالب دستهجات عزاداری از زن و مرد، پیر و جوان، کارمند و کارگر، بازاری و دانشجو، جوان و نوجوان به خیابانها آمده و بر اساس سنن قدیمی و نغمههای عاشورایی کردی و فارسی سوگواری می کنند.
در این دو روز مردم کرمانشاه با پخش انواع نذرهای محلی همانند نذر آش رشته، حلیم، شرب، و دیگر آش های محلی از عزاداران حسینی پذیرایی می کنند.
در این روز برخی از هیئت های عزاداری با استفاده از لباس های مبدل و زره، شتر و اسب، حادثه غمبار عاشورا را برای مردم دوباره تداعی می کنند.
در ظهر عاشورا قامت بسته و نماز ظهر را به جماعت به یاد نماز ظهر عاشورای امام حسین (ع) در محل مساجد، اماکن مذهبی، حسینیهها و معابر عمومی اقامه می کنند.
مراسم خیمه سوزان یکی دیگر از مراسم مردم کرمانشاه در پاسداشت شهامت و دلیری خاندان نبوت است.
در این مراسم، خیمه هایی که قبلا برپا شده اند و نماد خیمه های امام حسین و یارانش است به دست گروهی که به شمایل یزیدان درآمده اند، به آتش کشیده می شوند و مظلومیت این قوم را به تصویر می کشند.
در شب شام غریبان نیز مردم کرمانشاه و دیگر شهرستانها و روستاهای استان، بر اساس یک رسم قدیمی در اماکن مذهبی و مزار مطهر شهدا حضور یافته و به یاد شب اول شهادت اباعبداللهالحسین(ع)، حماسه حضرت زینب(س) در برابر یزیدیان، مظلومیت خاندان به اسارت رفته سیدالشهداء(ع)و آه دل حضرت سجاد(ع) شمع روشن کرده و تا پاسی از شب به مناجات و گریه بر مظلومیت آل رسول(ص) می پردازند.
اجرای تعزیه و شبیهخوانی سنتی از دیگر برنامههایی است که توسط تعزیهخوانان در روز عاشورا در نقاط مختلف استان کرمانشاه برگزار می شود.
نظر شما