به گزارش خبرگزاري مهربه نقل از روزنامه سوئيسي باسلر ، " باب كالاهان " سخنگوي سفارت آمريكا درعراق با اعلام اين مطلب افزود : واشنگتن در حال حاضر برنامه اي براي خروج نيروهاي خود از عراق در دست ندارد .
وي با اشاره به در خواست رهبران گروههاي سني مذهب عراق مبني بر تسريع در خروج نظاميان آمريكايي از اين كشور اظهار داشت : اين در خواست به شدت از سوي مقامات آمريكا رد مي شود .
اين روزنامه با اشاره به ديدارگفتگوي سران اهل تسنن عراق با مقامات آمريكايي و گفتگو پيرامون وضعيت كنوني اين كشور نوشت : شمار زيادي از مسلمانان اهل سنت عراق از بيم حملات تروريستي شركت در انتخابات 30 ژانويه را تحريم كرده اند .
اهل سنت مدعي هستند كه برگزاري انتخابات پوشش شرعي و قانوني به حضور اشغالگران مي دهد.
اين درحالي است كه با وجود اصرار برخي گروه هاي وابسته به اقليت بر تحريم انتخابات، اكثريت ملت عراق و جريانهاي سياسي مذهبي و اكراد و تركمان ها واقليت هاي ديگر و برخي گروه هاي سني مذهب عراق اعلام كرده اند در انتخابات آينده به رغم تهديد گروه هاي مخالف و تروريستي شركت خواهند كرد.
اين درحالي است كه روزنامه الوطن عربستان روز گذشته ادعا كرد دربغداد شايعه شده كه جان نگروپونتي سفير آمريكا درعراق پس ازديداربا شيخ حارث الضاري رئيس هيات علماي مسلمانان اهل سنت عراق در مسجد ام القري به واشنگتن سفر كرده است .
با وجود سانسوروعدم پوشش خبري نتايج اين ديدار، منابعي درهيات علماي مسلمانان اهل تسنن به اين نكته اشاره كردند كه طرفين مسائل متعددي را بررسي كردند كه مهمترين آن مشاركت اهل سنت در انتخابات و آزادي علماي ديني و تعيين سقف زماني براي خروج نظاميان بيگانه از عراق بوده است.
به گفته اين منابع ديدار سفير آمريكا با رئيس هيات علماي مسلمانان اهل تسنن آمال و اميدهاي محافل سياسي را براي مشاركت همه طيف ها و جريان هاي ملت عراق در انتخابات خواه در موعد مقرر يا در زمان ديگر احيا كرد.
در اين چارچوب عبدالستار جابر تحليلگر سياسي گفت: موضع هيات علماي مسلمانان اهل تسنن درباره انتخابات پس از ديدار با سفير آمريكا تغييرنكرده است زيرا علل تحريم انتخابات ازسوي آنها مبتني بر اصولي است كه اهل سنت عراق نمي تواند از آنها صرف نظر كند كه مهمترين آن وخامت اوضاع امنيتي درشهرهاي سني نشين و ترديد درباره موضع هيات عالي مستقل انتخابات و بي اعتنايي آن به شرايط دشوار امنيتي در عراق است .
نظر شما