مهندس مهدی صابر در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید براینکه این استقبال غیر قابل پیش بینی از همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی انجام شده است، گفت: داوری مقالات ارسالی برعهده استادان و کارشناسان برجسته استانی و کشوری بود و سطح مقالات نیز قابل توجه و کاربردی بود.
وی با بیان اینکه حتی اگر یکی از این مقالات به انبوه سازی برسد، به اهداف خود رسیده ایم درباره سطح علمی ارایه دهندگان مقالات بیان داشت: درباره میزان و سطح سواد نویسندگان مقالات ارسالی 12درصد شرکت کنندگان در مقطع دکترا، 13درصد کارشناسی ارشد، 49 درصد دانشجویان کارشناسی ارشد، 21 درصد اعضای هیئت علمی مراکزتحقیقاتی و باشگاه های علمی، 3 درصد کارشناسی کشاورزی و 2درصد نیز دانشجویان کارشناسی بودند.
دبیر همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی با اعلام این مطلب که موضوعات مقاله ها بر 15 محور برنامه ریزی شده بود، بیان داشت: ازاین 15 محور، 6 محور از دغدغه های استانی است و استقبال خوبی نیز از این محورها شد.
صابر با بیان اینکه بیشترین استقبال از محور سوم همایش با عنوان کشاورزی دقیق، زیستی(ارگانیک)، بیو تکنولوژی گیاهی، اصلاح نباتات و مدیریت گیاه پزشکی و مکانیزاسیون در راستای جهاد اقتصادی بوده است، اظهار داشت: این محور با نزدیک به 30درصد ارسال مقاله بیشترین استقبال را داشته که محور نخست همایش با عنوان دستاوردها و تحقیقات نوین علمی در جهت ارتقا بهره وری در نهاده های مهم کشاورزی در راستای جهاد اقتصادی با 19 درصد ارسال مقاله و محور چهارم همایش با عنوان نقش فناوری های نوین و مدیریت جامع منابع آب و خاک در مناطق خشک و بیابانی با 17 درصد استقبال مقاله در رده سوم قرار گرفت.
وی درباره نوع برگزاری همایش بیان داشت: این همایش با حضور شخصیت های برجسته علمی و مدیران ارشد کشوری با تجلیل از برگزیدگان بخش مقاله نویسی و ارایه شفاهی برخی مقالات در تاریخ 24 و 25 آذرماه سال جاری برگزار می شود.
نایب رئیس کمیته زراعی - باغی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم بیان داشت: تمام مقالات ارایه شده به همایش در قالب پوستری در نمایشگاه جنبی عرضه می شود.
صابر افزود: تجلیل از چهره های ماندگار و پیشکسوت عرصه کشاورزی و دامپروری کشور و ارایه محصولاتی با قابلیت تولید انبوه در فن بازار و کارگاه جانبی از دیگر برنامه های این همایش خواهد بود.
مشاور نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، درباره هدف برگزاری این همایش توضیح داد: این همایش با پیشنهاد و حمایت رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان و در راستای منویات رهبر معظم انقلاب درباره جهاد اقتصادی که گستره فراوانی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی دارد، برگزار می شود.
صابر با بیان اینکه کمیته های علمی و راهبردی با استادان و کارشناسان برجسته کشوری برای تقویت و استحکام برگزاری همایش پیش بینی شده است، گفت: بهره مندی از توان علمی متخصصان کشاورزی، دام و آبزیان و منابع طبیعی کشور،معرفی پژوهشگران و صاحب نظران این عرصه، آشنایی قشر دانشگاهی و مهندسی با نحوه مشارکت و اجرای همایش ملی، اثر بخشی مقالات تحقیقی و پژوهشی در سازمان های دولتی و خصوصی جهت اجرا، شناسایی و معرفی تکنیک ها، ابزارها، و راهکارهای نوین علمی، حمایت و تشویق پژوهشگران و فعالان عرصه کشاورزی و درنهایت جذب سرمایه و سرمایه گذاران به سمت ایده های داخلی تنها بخشی از اهداف این همایش ملی است.
وی با تاکید براینکه بین نهادهای علمی و اجرایی همایش همخوانی و تبادل نظر ایجاد کرده ایم، افزود: متاسفانه در حال حاضر همایش های موجود در کشور از دو نقیصه بزرگ رنج می برد؛ بدین معنا که یا این همایش کاملا علمی است و نمی تواند جنبه کاربردی و اشاعه گری داشته باشد و یا اینکه خالی از محتواست و دانش بنیان نیست و بیشتر تشریفاتی و مناسبتی است.
دبیر همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی، با اشاره به اینکه متولی این همایش سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم است، گفت: معاون فناوری رئیس جمهور، استانداری قم، سازمان جهاد کشاوری، سازمان جنگل ها، مراتع و آب خیزداری کشور، دانشگاه قم به ما در برگزاری این همایش کمک می کنند.
وی افزود: سازمان بسیج علمی - پژوهشی کشور، بسیج مهندسان، بانک کشاورزی استان، دانشگاه های آزاد خوراسگان اصفهان و اراک دراین همایش مشارکت دارند.
صابر از مراجع عظام تقلید علوی گرگانی و نوری همدانی، تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه و نمایندگان دولت و مجلس، به دلیل راهنمایی و ارایه نظرات کاربردی خود تقدیر کرد و گفت: دبیرخانه این همایش با تلاش شبانه روزی و زحمات چشمگیر اعضای خود تاکنون بیش از 1100 مکاتبه با سازمان ها و نهادهای مختلف داشته است.
صابر به مهر خبر داد:
پذیرش 292 مقاله کاربردی در همایش جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی
قم - خبرگزاری مهر: دبیر همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی گفت: از میان بیش از 450 مقاله ارسالی به این همایش طی سه مرحله در مرحله اول 329 مقاله پذیرش شد و در ادامه طی مراحل دیگری 292 مقاله پذیرش قطعی گرفتند.
کد خبر 1474529
نظر شما