۱۴ آذر ۱۳۹۰، ۱۱:۵۵

محدث درگفتگو با مهر تأکید کرد:

استفاده بهینه از ظرفیت غنی علوم اسلامی در قم

استفاده بهینه از ظرفیت غنی علوم اسلامی در قم

قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری قم با اشاره به اینکه هفته پژوهش فرصتی مغتنم در راستای توجه به پژوهش و ایده‌های پژوهشی است، گفت: استفاده از زیرساخت‌ها و ظرفیت های غنی علوم اسلامی در قم ضروری است.

سید مهدی محدث در گفتگو با خبرنگار مهر بر ضرورت توجه به علوم انسانی و کاربردی سازی آن همگام با علوم ارزشمند اسلامی تأکید کرد و افزود: قم به عنوان پایگاه بزرگ و با قدمت تشیع تولید علم الگوهای فراملی خوبی را ارائه کرده است.

وی با تاکید براینکه تاثیر گذاری دین و اندیشه برخاسته از قم در بیداری اسلامی منطقه مشهود است، تصریح کرد: بیش از 50 مرکز آموزش عالی، حوزوی و علمی تأثیر فراوانی در ارائه علوم انسانی و اسلامی و حتی بیداری اسلامی دارند که باید مورد توجه و سرمایه گذاری‌های فرهنگی قرار گیرد.

تلاش در راه اندازی مرکز رشد علوم انسانی

دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری از تعامل گسترده مراکز فناوری و علمی با مرکز رشد علوم انسانی خبر داد و افزود: امیدواریم با توجه به پیشرفت‌های فراوان درحوزه‌های انسانی و اسلامی بتوانیم در راستای کاربردی سازی این علوم نیز گام‌های مثبتی برداریم.

وی با اشاره به اینکه تمهیدات خوبی در خصوص حمایت از ایده‌های برتر و طرح‌های کاربردی از سوی مسئولان و مدیران ارشد اندیشیده شده است، گفت: طرح راه اندازی مرکز رشد علوم انسانی در راستای حمایت از نخبگان و پژوهشگران برتر علوم انسانی در قم است.

هفت کمیته پشتیبان ستاد پژوهش و فناوری

محدث با اشاره به اینکه برنامه هفته پژوهش از بیست و دوم تا بیست و هفتم آذرماه در قم برگزار می شود، اظهارداشت: تشکیل ستاد، دبیرخانه و هفت کمیته کاربردی و علمی نیز در جهت برگزاری هرچه بهتر و حرفه‌ای برنامه‌های این هفته تشکیل  شده است.

دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری، با تاکید براینکه در هفته پژوهش و فناوری نشست های تخصصی، کارگاه های علمی و آموزشی مفصلی برگزار می‌شود، افزود: افراد نخبه و پژوهشگر توسط کمیته علمی  شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند که با هماهنگی‌های لازم در هفته پژوهش مورد تقدیر و تجلیل قرار می‌گیرند .

نواخته شدن زنگ پژوهش

مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری قم با اعلام آغاز برنامه‌های این هفته از 22 آذرماه با نواخته شدن زنگ یکی از مدارس و با شعار "جهاد اقتصادی و  پژوهش و فناوری" در قم، ادامه داد: همایش تجلیل از معلمان و دانش آموزان پژوهنده، برگزاری کارگاه های مهارتی و علمی، برگزاری نمایشگاه ملی دستاوردهای انرژی هسته ای،  برگزاری همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی بخشی از برنامه های این هفته است.

محدث از رونمایی سند صنایع فرهنگی با همکاری سازمان تبلیغات و تحت نظارت ستاد هفته پژوهش و فناوری خبر داد و گفت:  هفته پژوهش و فناوری امسال به برگزاری همایش ملی دستاوردهای انرژی هسته ای و همایش ملی جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی رنگ و جلوه کشوری دارد.

وی با اشاره به اینکه با حمایت معاونت توسعه و مدیریت سرمایه اجتماعی ریاست جمهوری و به همت استانداری قم و با حضور کارشناسان برجسته کشوری، همایش جهاد اقتصادی در عرصه کشاورزی از وضعیت مطلوب و کیفی برخوردار است، افزود: به  این همایش 450 مقاله علمی - کاربردی ارسال شده است که در نوع خود  کم نظیر است.

ایجاد فن بازار طرح های نو

دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری با تاکید براینکه بخش فن بازار به مدیریت مرکز رشد در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری سال گذشته راه اندازی شد، بیان داشت: دراین بخش، ایده‌های نخبگان که به مرحله صنعتی و کاربردی رسیده است توسط سرمایه گذاران و صنعتگران مورد حمایت قرار می گیرد و علاقمندان به سرمایه گذاری دراین ایده‌ها از طرح‌های نمایشگاه بهره‌برداری خواهند کرد.

محدث با عنوان این مطلب که دانشگاه قم مدیریت کمیته تجلیل از پژوهشگران را برعهده دارد، اضافه کرد: از دیگر برنامه های این دانشگاه  در هفته پژوهش و فناوری برگزاری همایش جهاد اقتصادی با هدف صرفه جویی است.

تقدیر از 40 برگزیده پژوهشی و فناوری

مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری  تجلیل از فناوران و پژوهشگران و خدمتگزاران این عرصه را از برنامه‌های مهم این هفته عنوان کرد و اظهار داشت: این کمیته با دریافت آثار پژوهشگران، هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها، مدیران پژوهشی به انتخاب آثار برتر می‌پردازد که در این ارتباط 30 پژوهشگر، هفت فناور و سه پیشکسوت عرصه پژوهش مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.

محدث با تاکید بر اینکه به جز، همایش تجلیل از فناوران و پژوهشگران سه همایش دیگر برگزار می شود، گفت: همایش هم اندیشی علوم انسانی، همایش توانمند سازی رابطان پژوهشی به مدیریت اداره کل آموزش و پژوهش استانداری و همایش اقدام پژوهشی که مسئولیت آن را آموزش و پرورش بر عهده دارد.

برنامه‌های کمیته درهای باز

دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری با تشریح این مطلب که اجرای اردوها و  بازدیدهای اقتصادی - صنعتی در سطح دانشجویان، دانش آموزان، اعضای هیئت علمی و... بیان کرد: کمیته درهای باز به منظور برگزاری اردوهای علمی به مدیریت اداره کل آموزش و پرورش تشکیل شده است تا با هدف فرهنگ سازی و برگزاری اردوهای علمی و فناوری زمینه حضور پژوهشگران و نخبگان جوان در این اردوها را فراهم ‌آورند که در این زمینه اعتبارات لازم تامین شده است.

محدث در پایان با تاکید براینکه اجرای کامل و کیفی برنامه های مفصل هفته پژوهش و فناوری نیاز مند همکاری و تعامل کلیه دستگاه های اجرایی استان است، گفت:  آنچه که باید برآیند این نوع برنامه ها باشد، دست یابی به جایگاه و شان واقعی قم به عنوان قطب جهان اسلام و نیز سربلندی نظام و پاسداری از خون پاک شهداست.
 

کد خبر 1474657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha