به گزارش خبرگزاری مهر، سعید حسنی افزود: این تعداد چاقو در 500 کارگاه زیر پوشش معاونت صنایعدستی زنجان تولید میشود.
وی با بیان اینکه این کارگاهها به صورت انفردی فعال هستند، افزود: 40 کارگاه در استان زنجان دارای پروانه تولید چاقوسازی است.
حسنی ادامه داد: ورود تولیدات بیکیفیت چینی که به صورت کپیبرداری از محصولات اصیل زنجان ساخته شده، آسیبهایی را به بازار فروش هنرمندان وارد کرده است.
حسنی افزود: هنرمندان این رشته بازارهای هدف را نمیشناسند.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان زنجان یادآور شد: با وجود اینکه اطلاعرسانی در این زمینه انجام شده ولی تبلیغات در این عرصه هنوز کافی نیست.
وی تاکید کرد: معمولا چاقوهای ساخته شده در زنجان جنبه کاربردی و مصرفی دارند و در برخی مواقع هنرمندان به ساخت چاقوهای تزئینی و هنری میپردازند.
حسنی افزود: قدیمیترین چاقوهای بهدست آمده از مجموعهای مردان نمکی در معدن نمک چهرآباد ( روستای حمزهلو ) متعلق به حدود 18 قرن پیش است و میتوان از این آثار به عنوان اولین و قدیمیترین سند موثق بهدست آمده در خصوص صنعت چاقوسازی زنجان نام برد.
سرپرست معاونت صنایعدستی زنجان از تولید 17 نوع برنده توسط چاقوسازان هنرمند این استان خبر داد.
حسنی افزود: استادکاران با توجه به سلیقه متقاضیان، محصولات متنوعی از چاقوها را در ابعاد متفاوت تهیه و به بازار عرضه میکنند.
وی با اشاره به این که برخی چاقوها جنبه نمایشی و موزهای دارند، ادامه داد: اغلب تولیدات چاقوسازان زنجانی جنبه کاربردی و مصرفی دارند.
سرپرست معاونت صنایعدستی استان زنجان تصریح کرد: متاسفانه دانش ساخت برخی از انواع چاقو منحصر به یک استادکار بوده که با مرگ وی از بین رفته است.
حسنی یادآور شد: انواع چاقوهای ضامندار، میوهخوری، باغبانی، پیوندزنی و قصابی برخی از تولیدات این هنرمندان بهشمار میآید.
وی افزود: هنرمندان زنجان علاوه بر چاقو به تولید ساطورهای قصابی و سبزی خردکنی نیز میپردازند.
معاون صنایعدستی استان زنجان قلمتراش، کاردهای شکاری، صحرایی و آشپزخانه را از دیگر تولیدات چاقوسازان این استان برشمرد و گفت: قندشکنهای سنتی از جمله تولیدات شاخص و ارزشمند صنعتگران این استان است.
نظر شما