۱۱ آذر ۱۳۹۰، ۱۵:۱۹

وحدتی در پاسخ به مهر:

پژوهش درباره ماهیت ریزگردها/ آلودگی ذرات به رادیواکتیو در حال بررسی است

پژوهش درباره ماهیت ریزگردها/ آلودگی ذرات به رادیواکتیو در حال بررسی است

خرم آباد - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور از انجام پژوهشی به منظور بررسی ماهیت ریزگردها، گفت: احتمال آلوده بودن ذرات به رادیواکتیو نیز در دست بررسی است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر فاتح وحدتی صبح جمعه در حاشیه سفر به لرستان در پاسخ به سئوالات خبرنگار مهر پیرامون آلوده بودند ریزگردهای عربی به مواد رادیواکتیو اظهار داشت: در این خصوص پژوهش هایی در حال انجام است و هم اکنون نمی توان در زمینه اینکه این گرد وغبارها آغشته به مواد رادیو اکتیو هستند اظهار نظر کرد.

وی ادامه داد: ولی به هر حال آمریکا در عراق یکسری فعالیت های هسته ای شامل گلوله ها و انفجار های هسته ای کوچکی را در مقاطعی از جنگ انجام داده که ممکن است بعضی از خاک های عراق به این مواد آلوده کرده باشد اما اینکه این خاک ها منشاء گرد وغبار در کشور ما هستند در حال پژوهش است.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ادامه سخنان خود به وضعیت اعتبارات مقابله با ریزگردها اشاره کرد و بیان داشت: برای مقابله با پدیده گرد وغبار در کشور برنامه اجرایی داریم ولی هنوز اعتبارات به طور مشخص تخصیص پیدا نکرده اما شاید بالای 100 میلیارد تومان باشد.

وی افزود: در این راستا برای مقابله با پدیده گرد وغبار در داخل کشور نیز برنامه اجرایی داریم و کانونهایی که بتوانند این پدیده را تشدید کنند در خوزستان، اصفهان، کرمان، یزد و حاشیه استان ایلام شناسایی شده و در اولویت هستند.

وحدتی ادامه داد: در سایر استان ها نیز برنامه های خاصی برای حفظ تالاب هایی که در معرض خطر هستند، دریاچه های داخلی به خصوص دریاچه ارومیه و بسیاری از مناطق مرتعی و کشاورزی داریم.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان داشت: به همین منظور اعتباراتی را از جزء 3 بند دو اعتبارات سال 90 پیش بینی کردیم که امیدواریم با همفکری و هم اندیشی که در استانهای مختلف خواهیم داشت یک برنامه اجرایی را برای سال 90 تدوین کنیم و شاهد کاهش اثرات گرد و غبار در استانهای مختلف کشور باشیم.

وحدتی یادآور شد: برای این اعتبار برنامه ریزی کرده ایم که آن را در محلهای اساسی که واقعا نیاز داریم هزینه کنیم که بخشی از آن به پیش آگاهی ها و پیش بینی های سازمان هواشناسی، بخشی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مقابله، بخشی برای احیای مراتع، جنگل ها و اراضی کشاورزی و بخشی برای سنجش و پایش آلاینده ها در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: همچنین بخشی این اعتبار برای به کارگیری فناوری های نوین برای مقابله با پدیده گرد و غبار در نظر گرفته شده است.

کد خبر 1475152

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha