۲۲ دی ۱۳۸۳، ۱۲:۴۴

رييس سازمان صنايع و معادن استان قم:

كلنگ احداث كارخانه سيمان قم تا پايان امسال به زمين زده خواهد شد

رييس سازمان صنايع و معادن استان از آغاز عمليات اجرايي احداث كارخانه سيمان قم تا پايان امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، مهندس غلامحسين احدي با بيان اين‌كه كارخانه سيمان قم در منطقه نيزار به رونق و شكوفايي اقتصاد منطقه كمك شاياني مي‌كند، گفت: اواخر سالجاري، كلنگ احداث اين كارخانه به زمين زده مي‌شود و حدود 5/2 الي 3 سال ديگر نيز به بهره‌برداري خواهد رسيد.

 وي با بيان اين‌كه با راه اندازي اين كارخانه، قم با مازاد توليد سيمان روبه‌رو مي‌شود، افزود:ميزان توليد روزانه اين كارخانه روزانه 3 هزار تن سيمان است كه با راه اندازي آن سهميه فعلي اختصاصي به قم كه 25 هزار تن در ماه است به بيش از برابر رقم فعلي خواهد رسيد و مازاد اين ميزان، به استان‌هاي همجوار ارسال خواهد شد.

احدي همچنين اضافه كرد: با به بهره‌برداري رسيدن اين طرح براي 300 نفر به طور مستقيم اشتغال ايجاد مي‌شود. همچنين براي بيش از 2 برابر اين رقم نيز اشتغالزايي غير مستقيم صورت مي‌گيرد.

 احدي با اشاره به اين‌كه به طور متوسط هزينه راه‌اندازي اين كارخانه حدود 75 ميليارد تومان است، گفت: هم اكنون مراحل تخصيص زمين ومنابع معدني و مراحل اكتشافي به انجام رسيده و علاوه بر آن، مرحله اول گشايش اعتبار اين طرح صورت گرفته است.

وي در ادامه قم را در زمينه توليد سيمان مستعد دانست و خاطر نشان كرد: ما به دنبال مكان يابي براي ايجاد يك طرح ديگر توليد سيمان در استان هستيم.

رييس سازمان صنايع و معادن استان در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص ظرفيت درياچه نمك قم اعلام داشت: اين درياچه داراي ذخيره 32 ميليون تن اكسيد منيزيم، 200 ميليون تن كلريد سديم و 5/4 ميليون تن كلريد پتاسيم است كه البته پتانسيل اصلي اين درياچه، توليد اكسيد منيزيم مي‌باشد.

وي همچنين با بيان اين‌كه اين سازمان حدود 3 ماه پيش گواهي كشف از معادن درياچه نمك را صادر كرده است و در حال حاضر شرايط براي پروانه بهره‌برداري از اين معادن آماده شده، افزود: با وجود اين‌كه درياچه نمك ما بين سه استان قم، اصفهان و سمنان واقع شده، اما اجازه اكتشاف و كليه بهره‌برداري‌ها به سازمان صنايع و معادن استان قم واگذار شده است.

مهندس احدي با اشاره به اين‌كه در حال حاضر راه دسترسي به درياچه از طريق كاشان مسير است، گفت: از سال گذشته و حتي امسال، اعتبارات عمراني از سوي استانداري براي فراهم كردن راه دسترسي به اين درياچه تخصيص داده شده است. و به دليل اين‌كه درياچه نمك قم جزو معادن بزرگ كشور محسوب مي‌شود، لذا سرمايه‌گذاري ملي براي ايجاد واحد استحصال مواد معدني اين درياچه نياز است، البته كساني كه بخواهند در اين درياچه سرمايه‌گذاري كنند مورد حمايت قرار مي‌گيرند.

احدي با اشاره به اين‌كه سرمايه گذار خارجي هم مي‌تواند در اين درياچه به سرمايه‌گذاري بپردازد، اضافه كرد: در حال حاضر اختيار بهره‌برداري از درياچه نمك به سازمان صنايع و معادن استان قم واگذار شده است و لذا هر كس بخواهد در‌آن سرمايه‌گذاري كند بايد به ما مراجعه كند.

کد خبر 147534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha