به گزارش خبرگزاری مهر، محمود کیا اظهار داشت: بررسی و تعیین خسارات سن گندم در سیلوها، مراکز خرید و پای کمباین و همچنین بررسی اماکن تابستان گذران سن گندم و آمار برداری از آنها در 14 شهرستان استان توسط مدیریت زراعت انجام و تکمیل شده است.
وی افزود: این مدیریت علاوه بر برنامه ریزی لازم و صدور دستور العمل اجرایی برای نحوه مبارزه با سن گندم، پیش آگاهی لازم برای بهره برداران را به صورت اطلاعیه های مختلف و ارسال پیامک، انجام و در حال اجرا دارد.
کیا همچنین از ارسال دستورالعمل شناسایی کانونهای زمستان گذران سن غلات و مبارزه با آن را برای تمامی شهرستانهای استان خبرداد.
محمود کیا، گفت: سن غلات حدود سه ماه از عمر خود را در مزارع گندم و جو و حدود 9 ماه آن را در کوه طی کرده و با بررسی منظم و بازدید و نمونه برداری مستمر و اصولی از این منطق می توان برآورد نسبتاً قابل قبولی از چگونگی و میزان جمعیت آفت به دست آورد.
وی اضافه کرد: با آگاهی از آنچه به عنوان ذخیره زمستانه سن غلات در مناطق کوهستانی مطرح است، می توان با زیر نظر داشتن تغییرات جمعیتی آن در مورد تحولات آتی آفت، پیش بینی و پیش آگاهی لازم را ارائه کرد.
کیا با اشاره به اینکه سن غلات حداکثر تا 30 کیلومتر قابلیت پرواز و دور شدن از اماکن را داراست، افزود: بر اساس دستورالعمل های اجرایی و به جهت رسیدن به نتیجه قابل قبول، علاوه بر شناسایی کانونهای زمستان گذران سن غلات در شهرستانها، محدوده پروازی آنان نیز در شهرستانهای دیگر، توسط تیم های کارشناسی و بهره برداران بومی مورد شناسایی قرار گرفته و طی یک برنامه میان مدت در نظر است، کانونهای زمستان گذران این آفت در شهرستانهای استان شناسایی و با مبارزه جدی با آن، میزان خسارات وارده به محصولات تولیدی به حداقل آن کاهش یابد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان از اولویت بندی مناطق آلوده استان به سن غلات خبر داد و گفت: طبق دستورالعمل اجرایی، مناطقی که سطح مبارزه و تراکم سن غلات در سال قبل قابل توجه و بالا بوده، در سال جاری در اولویت بررسی های اولیه و شناسایی کانون سن، قرار می گیرند.
نظر شما