محمدعلی رجبی؛ هنرمند نگارگر و پژوهشگر در گفت وگو با خبرنگار مهر در مورد برگزاری نخستین یادواره هنری "تجلی بصیرت" اظهار کرد: مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زحمت میکشند و جشنواره و دوسالانه برگزار میکنند اما لازم است این رویدادهای هنری برخاسته از درون فرهنگ ایرانی و اسلامی و متناسب به نیاز مردم باشد.
وی افزود: هنر اگر به معنای واقعی، هنر باشد و متعلق به فرهنگ ایرانی به طور یقین در بین مردم جای خود را دارد.
این هنرمند ادامه داد: هنرهای اصیل ایرانی با توجه به فرهنگ و نیاز جامعه و اجتماع شکل گرفته است و میتواند آینه تمام نمای مردم باشد. اگر ارتباطی بین هنر و مردم نباشد هنری که عرضه میشود متعلق به مردم نیست و از آن استقبال نخواهد شد.
رجبی افزود: باید صورت واقعی و حقیقی هنر را ببینیم و از تجربه تاریخی کشور خودمان استفاده کنیم اینگونه میتوانیم در بین مردم جایگاهی داشته باشیم.
وی توضیح داد: برگزاری چنین جشنواره و رویدادهای بسیار عالی است و مردم به هنر خوشبین میشوند چون بر آمده از دل مردم است ولی در حال حاضر مردم در هنر با زبانی روبرو هستند که جایگاه مردمی ندارد. هنرمندان باید هنر خود را با فرهنگ اصیل مردم تطبیق دهند و به فرهنگی که جامعه را استوار نگه داشته توجه کنند.
این پژوهشگر در پایان اظهار کرد: مردم فهم بالایی از هنر دارند و در مسایل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی فهم و درایت خود را نشان دادند پس مسوولان و هنرمندان باید توجه داشته باشند هنری را ترویج کنند که جایگاه مردمی داشته باشد.
نظر شما