به گزارش خبرنگار مهر، استخراج سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی از معادن قم به تنهایی کافی نیست به دلیل اینکه سنگها به صورت خام دارای ارزش بسیار زیادی نیستند بلکه زمانی دارای ارزش و قیمت خواهند بود که به خوبی پرداخت و تراش داده شوند.
امروزه بعضی از کشورها از جلمه چین سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی را به صورت خام و با قیمتی نازل از کشورهای مختلف از جمله ایران خریداری میکنند و پس از تراش و فرآوری بر روی این سنگها، چند برابر قیمت به فروش میرساند.
با توجه به اینکه 99 معدن در استان قم شناسایی شده است که میتوان از آنها سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی استخراج کرد بنابراین با توجه به قیمت بسیار بالای سنگهای تزئینی این ظرفیت و پتانسیل در استان وجود دارد که سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی به سنگهای تزئینی تبدیل شود.
نبود کارگاه، امکانات، نیروی کار، آموزشهای تخصصی و حمایت و پشتیبانی دستگاههای دولتی مرتبط با سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی سبب شده است که این سنگ ها به صورت خام و با قیمتی ارزان و نازل به کشورهای مختلف از جمله چین صادر شود و از ظرفیتهای استان به خوبی استفاده نشود.
معادن قم تکمیل تر از شهرهای دیگر است
یکی از معدن داران استان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: قم از لحاظ غنای معدن بسیار تکمیل تر و بهتر از دیگر شهرهای کشور است.
سینا احتشامی ابراز داشت: در حال حاضر جاسپر، آگاد، اپال و زولیت از جمله سنگهای هستند که از معادن استان استخراج میشود.
وی گفت: کارهای تحقیقاتی ما بر روی یکی از معادن استان حدود 10 سال به طول انجامید و همچنین عملیات اکتشاف نیز در سال 86 به اتمام رسیده است.
قم از لحاظ استخراج سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی دارای پتانسیل بسیار زیاد است
احتشامی با اشاره به اینکه قم از لحاظ استخراج سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی دارای پتانسیل بسیار زیاد است، اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 15 نوع سنگ قیمتی و نیمه قیمتی از معادن استان اکتشاف شده است.
وی افزود: اکتشاف و توسعه این صنعت در استان نیازمند حمایت و ارائه تسهیلات مناسب است و هم اکنون جایگاه استان قم در میان دیگر شهرهای کشور از لحاظ قنای معدن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در حد متوسط است.
بیش از 99 معدن در قم شناسایی شده است
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از شناسایی بیش از 99 معدن در استان قم خبر داد و افزود: بعضی از این معادن قابلیت فرآوری به سنگهای تزئینی را دارد.
وی ابراز داشت: با توجه به درآمد قابل توجهی که سنگهای زینتی و تزئینی در دنیا دارد بنابراین امروزه به دنبال شناسایی توانمندی و ظرفیت جدید استان هستیم.
عالی پور ادامه داد: در کنار سایر صنایع مختلفی که در کشور وجود دارد معادن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی میتواند به پتانسیل ارزشمندی برای تولید سنگهای تزئینی از جمله انگشتر و گردنبند تبدیل شود در راستای این امر مذاکرات مختلفی انجام شده است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت قم افزود: در این راستا در درجه نخست باید ظرفیت های استان به خوبی شناسایی شود بعد از شناسایی از افراد علاقمند دعوت به سرمایه گذاری شود.
وی گفت: به طور قطع معادن بسیار خوبی در استان وجود دارد که با کمک بخش خصوصی و حمایت و مدیریت دستگاه های دولتی می تواند به نقاط جدید و قوت استان تبدیل شود.
عالی پور با اشاره به اینکه در حال حاضر از صادرات استان در بخش سنگ های قمیتی و نیمه قمیتی آماری دقیقی در دست نیست، اظهار داشت: بدلیل اینکه سنگ های تزئینی به صورت چمدانی با حجم کم از استان خارج می شود بنابراین نمی توان آماری دقیقی از صادرات آن بدست آورد.
سرمایهگذاران معدن در قم حمایت میشوند
وی تاکید کرد: به طور حتم از سرمایه گذران در این بخش حمایت دولتی خواهد شد و امروزه در دنیا سه کشور، تایلند، هندوستان و چین است که به صورت رسمی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی را صادر می کند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به اینکه از معدن منگنز نیز میتوان طلا استخراج کرد، افزود: بیشتر سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی که از معادن استان استخراج میشود از مشتقات سیلیس هستند و اخیراَ نیز دو سنگ گارنت و اپیلوت شناسایی شده است.
................................
گزارش از مهدی دهقان
نظر شما