۱۹ آذر ۱۳۹۰، ۹:۳۷

پس از بیش از یک سال بررسی/

شناختنامه حسین منزوی سرانجام مجوز نشر گرفت

شناختنامه حسین منزوی سرانجام مجوز نشر گرفت

شناختنامه حسین منزوی با مطالبی از شاعران و دوستان این غزلسرای فقید از جمله سیروس شمیسا، سعید حمیدیان، منوچهر آتشی، عمران صلاحی، بهاءالدین خرمشاهی، محمدعلی بهمنی، مفتون امینی و عزت‌الله فولادوند در کتابی با عنوان «از ترانه و تندر» پس از بیش از یکسال بررسی، سرانجام مجوز نشر گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب که شامل مقالات، یادداشت‌ها و اشعاری از صاحبنظران، شاعران و دوستان حسین منزوی است، اواسط مرداد ماه سال گذشته از سوی مهدی فیروزیان تدوین و برای چاپ تحویل انتشارات سخن شد.

شناختنامه حسین منزوی اخیراً مجوز نشر دریافت کرده و نشر سخن این کتاب 624 صفحه‌ای را در مجموعه «در ترازوی نقد» خود به زیر چاپ برده و کتاب تا 10 روز آینده در بازار عرضه می‌شود.

این موسسه انتشاراتی پیش‌تر هم شناختنامه‌هایی را برای هوشنگ ابتهاج، مهدی اخوان ثالث و محمدرضا شفیعی کدنی در قالب همین مجموعه به چاپ رسانده بود.

مقالات و مطالب تعدادی از استادان و پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی درباره حسین منزوی از جمله سیروس شمیسا، سعید حمیدیان، مرتضی کاخی، غلامحسین عمرانی، اسماعیل خویی، محمدرضا خسروی، یوسفعلی میرشکاک، مرتضی امیری اسفندقه، رشید کاکاوند و مهدی فیروزیان در این شناختنامه آمده است.

مقالاتی از چند چهره فقید شعر ایران از جمله منوچهر آتشی و عمران صلاحی نیز همراه با مطالبی از شاعران جوانی مانند محمدسعید میرزایی و مریم جعفری آذرمانی در کتاب اخیر چاپ شده است.
 
همچنین در بخش خاطرات کتاب مذکور تعدادی از دوستان حسین منزوی شامل علیرضا سلطانی، بهروز رضوی، بهمن زدوار (کسی که 7 سال با حسین منزوی همخانه بود) و طهمورث پورناظری به بیان بخشی از خاطرات خود با این غزلسرای معروف دوران معاصر پرداخته‌اند.
 
در این کتاب همچنین شعرهایی که برخی ادبا از جمله بهاءالدین خرمشاهی، محمدعلی بهمنی، مفتون امینی و عزت‌الله فولادوند درباره منزوی سروده‌اند، آمده و در پایان این کتاب هم یک کتابشناسی مفصل درباره حسین منزوی و سالشمار زندگی او به همراه عکس‌هایی از این غزلسرای معاصر اضافه شده است.
 
حسین منزوی سال 1325 در زنجان متولد شد و سال 1383 در تهران درگذشت. منزوی که از او به عنوان پدر غزل معاصر ایران یاد می‌شود، مدتی مسئول صفحه شعر مجله «رودکی» و همکار مجله «سروش» در سال نخست انتشارش بود.
 
با عشق در حوالی فاجعه، این ترک پارسی‌گوی (بررسی شعر شهریار)، از شوکران و شکر، با سیاوش از آتش، از ترمه و تغزل، از کهربا و کافور، با عشق تاب می‌آورم، به همین سادگی، این کاغذین جامه، از خاموشی‌ها و فراموشی‌ها و حنجره زخمی تغزل از جمله آثار  زنده یاد منزوی است.
کد خبر 1479307

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha