به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه ویتواترسرند در ژوهانسبورگ با همکاری باستان شناسان دانشگاه بوستون و پژوهشگران آلمانی کشف کردند که انسان حداقل از 77 هزار سال قبل بر روی تشک می خوابیده است. این درحالی است که تاکنون قدیمی ترین نمونه های تشکی که کشف شده بود 50 هزار سال جدیدتر از این نمونه های تازه کشف شده بودند.
این باستان شناسان در سایت "سیبودو گیویل" نمونه هایی از رختخوابها را یافتند که بین 80 هزار تا 75 هزار سال قبل در دروه پارینه سنگی میانه از گیاهان آروماتیک معطر ساخته شده اند.
این رختخوابها که با ساقه ها، نی ها و برگهای به هم فشرده ساخته شده اند توانسته اند یک تشک نرم و ضخیم را به وجود آورند.
گیاهانی که برای تهیه این رختخواب به کار رفته اند به روشی دقیق انتخاب شده اند. در حقیقت، این گیاهان برای مثال Cryptocarya woodii به دلیل اینکه ترکیبات آروماتیک تولید می کنند همانند نوعی حشره کش به کار می رود.
این نشان می دهد که انسانهای آن دوره ساکن آفریقا به خوبی با خواص گیاهان آشنا بوده اند و می توانسته اند در زمان خواب، حشرات و به ویژه پشه های حامل مالاریا را از خود دور کنند.
بررسیهای محل کشف این تشکها نشان می دهد که این سایت یک محیط خانگی بوده است که به فضاهای متفاوت سازگار با فعالیتهای متفاوت تقسیم شده بوده است.
نتیجه این کشف از اهمیت بالایی برخوردار است چون به باستان شناسان در درک بهتر رفتار و سازمان دهی زندگی روزانه انسانهای آن دوره که شبیه انسانهای مدرن بوده اند کمک می کند.
این باستان شناسان بین المللی که از سال 1998 مشغول حفاری در این سایت هستند و نتایج یافته های خود را در مجله ساینس منتشر کرده اند در سالهای اخیر توانسته اند در این سایت به کشفیات مهمی از جمله اولین شواهد چسب مایع که ترکیبی از خاک سرخ و رزین بوده است دست یابند. این یافته ها فرهنگ اولین انسانهای مدرن ساکن آفریقای جنوبی را نشان می دهند.
این تشکها نه تنها برای خواب بلکه به عنوان سطوحی برای کار کردن نیز به کار می رفته اند. بررسیهای میکروسکوپی نشان می دهد که ساکنان این سایت به صورت دوره ای در مدت کار خود این تشکها را عوض می کرده اند و از 73 هزار سال قبل به طور منظم آنها را احتمالاً برای دور کردن حشرات و آماده سازی سایت برای کارهای آینده می سوزانده اند.
نظر شما