به گزارش خبرگزاری مهر، در این جوابیه که شهرداری تبریز توضیحاتی مبنی بر دلایل و ضرورت مبارزه با سگهای ولگرد در جامعه شهری ارائه کرده، آمده است:
از معضل سگهای ولگرد به عنوان یکی از قدیمی ترین مشکلات خدمات شهری در زمینه بهداشت شهری بخصوص کلانشهرها نام برده می شود.
سگهای ولگرد علاوه بر پارس کردن در نیمه های شب و سلب آرامش و آسایش مردم و حمله به شهروندان و خطر گاز گرفتگی و ایجاد جو روانی، عامل سرایت بیش از هفت نوع بیماری مشترک انسان و حیوان (زئوتور) هستند که از مهمترین آنها می توان به بیماری هاری و کیست هیداتیک اشاره کرد که ویروس هاری 100 درصد کشنده بوده احتمال بهبودی انسان در صورت ابتلا به بیماری تقریبا صفر است و در مورد کیست هیداتیک نیز که عاملش انگل می باشد؛ سگ ها به عنوان میزبان واسط در چرخه زندگی انگل عمل کرده و تخم انگل با مدفوع سگ در محیط پخش و از طریق سبزیجات وارد دستگاه گوارشی انسان شده و باعث ضایعات و ایجاد کیست در بافت های داخلی بدن می شود که این بیماری تنها با عمل جراحی قابل درمان است.
با توجه به مطالب ذکر شده، مبارزه، جمع آوری و دفع حیوانات بلاصاحب و مضر و دارای امراض ساریه انسانی در شهرها بویژه سگ های ولگرد مطابق با بند 15 ماده قانون شهرداری ها از وظایف ذاتی شهرداری ها و حوزه معاونت خدمات شهری است.
حوزه معاونت خدمات شهری و اجرایی شهرداری تبریز نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در راستای اجرای وظایف محوله قانونی در این خصوص مطابق دستورالعمل ارسالی از سازمان شهرداری های وزارت کشور عمل می کند.
مطابق این دستورالعمل بطور صریح به زنده گیری سگ های ولگرد از سطح شهر و شهرکهای اقماری و انتقال به کارگاه عملیاتی و معدوم به روش مرگ با ترحم و دفن لاشه اشاره شده است و شهرداری تبریز به عنوان دومین کلانشهر بعد از شهر مقدس مشهد می باشد که طی سنوات گذشته این روش را عملی و اجرایی کرده و حتی برخی از مراکز استانها مثل ارومیه و کرمان نیز برای اجرای طرح زنده گیری و اتلاف به روش مرگ با ترحم از تجربیات این معاونت بهره جسته اند و فعلا تنها شهری که برای زنده گیری از اسلحه بی هوشی استفاده می شود تبریز است و در حال حاضر نیز استفاده از روش های قدیمی مثل طعمه گذاری و تیراندازی علی الخصوص در کلانشهرها ممنوع بوده و باید روش نوین جایگزین روشهای سنتی شود، هرچند که از روش تیراندازی هنوز هم در بسیاری از شهرها استفاده می شود.
در این میان چند نفر تحت عنوان تشکل حامیان حیوانات (حامیان طبیعت آذر) با اقدامات ناآگاهانه و خود سرانه علاوه بر تغذیه و ازدیاد سگهای ولگرد در حاشیه شهر و به هدر رفتن زحمات چندین ساله شهرداری، با نشر اکاذیب و تهیه تصاویر غیرواقعی باعث تشویش اذهان عمومی و تخریب وجهه شهرداری شده و سعی در اثبات ادعای خود دارند.
در حالیکه اقدامات معاونت خدمات شهری و اجرایی شهرداری تبریز در این راستا کاملا علمی و قانونی بوده و در آخرین جلسه کارگروه تخصصی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان به ادامه روند اتلاف در شهر تبریز و شهرهای همجوار تاکید شده است.
ضمنا فرماندار محترم شهرستان تبریز نیز از صدور مجوز در این زمینه به علت مغایرت فعالیت این گروه با وظایف ذاتی شهرداری امتناع نموده، فلذا فعالیت تشکل فوق فاقد وجاهت قانونی می باشد و مرکز بهداشت تبریز و اداره کل دامپزشکی و اداره محیط زیست به عنوان متولیان سلامت و بهداشت جامعه و حفظ محیط زیست خواستار ادامه روند جمع اوری و اتلاف سگهای ولگرد می باشند و بحث عقیم سازی و نگهداری سگهای ولگرد را به علت عدم وجود زیرساختهای لازم عملی ندانسته و قانونی نمی دانند.
پس آیا شایسته است که با توجه به سخنان احساسی و به ظاهر ترحم آمیز عده ای سود جو اجازه داد تا بهداشت جامعه به مخاطره افتاده و سلامتی شهروندان عزیز را تهدید کند؟!
و باز آیا شایسته است به چنین افرادی اجازه داد تا با افکارشان باعث ترویج فرهنگ غربی شوند؟!
آیا صحیح است یک عده با افکار آرمان گرایانه خویش زحمات شهرداری در راه خدمت رسانی به شهروندان فهیم را بی اثر نمایند؟!
پاسخ مهر:
پر واضح است که سگ های ولگرد یکی از عوامل شیوع بیماریهای مختلف بوده و در ساماندهی آنان تردیدی وجود ندارد. اما آنچه در مطلب مذکور مورد نقد قرار گرفته نحوه کشتار و دفع غیربهداشتی لاشه سگهای یاد شده است که در این مورد توضیحاتی ارائه نشده بود.
تصاویری نیز که منتشر شده همه حاکی از آن است که نحوه کشتار و دفع لاشه غیراصولی است اما اگر شهرداری محترم اسناد یا شواهدی در خصوص رد این ادعا دارد، خبرگزاری مهر در راستای وظیفه اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی، نسبت به اعزام خبرنگار و عکاس به مکان یاد شده و نیز انتشار هرگونه سند در رد مطلب مذکور باشد اعلام آمادگی می کند.
نظر شما