مختار مهدی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: براساس ابلاغ مدیرکل امور طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم وزارت جهاد کشاورزی تمامی واحدهای پرورش طیور اعم از گوشتی، تخمگذار، مادر و سایر ماکیان صنعتی ( بوقلمون، کبک، بلدرچین و غیره ) می توانند از اعتبارات طرح بهینه سازی مصرف سوخت در واحدهای مرغداری بهره مند شوند.
وی در ادامه توسعه دامداری صنعتی در گیلان را در گرو رفع مشکل محدودیت در تولید علوفه مرغوب دانست و اظهارداشت: با اینکه دامداران صنعتی در تولید علوفه مرغوب به خصوص تولید دو محصول مهم ( ذرت و یونجه) با محدویت مواجه هستند اما آنان برغم این مشکلات تمام تلاش و کوشش خود را برای توسعه این صنعت، تولید و فرآورده های آن بکار گرفته اند.
معاون جهاد کشاورزی گیلان گفت: در حال حاضر بیشتر علوفه مورد نیاز استان از قزوین، همدان و اردبیل تامین می شود.
وی همچنین زیاد بودن جمعیت بخش دامپروری گیلان با توجه به وسعت کم و محدودیت منابع، خردمالکی اراضی و مشکلات زیست محیطی نظیر بالا بودن سطح آب های زیر زمینی را از دیگر مشکلات استان در توسعه این بخش ذکر کرد.
مهدی زاده توسعه کشت دوم برای تامین علوفه، توسعه واحدهای سیلوسازی برای ذخیره علوفه، اختصاص اراضی بلاکشت دستگاه های اجرایی، شرکت های خصوصی و دولتی به کشت علوفه، معرفی گونه های جدید بذر علوفه که قابلیت سازگاری و مقاومت بیشتر در رطوبت را داشته باشند، آزاد سازی قیمت فرآورده های دامی و تخصیص یارانه تولید برای تولید بخش دامپروری را در توسعه دامپروری صنعتی استان گیلان موثر دانست.
استان گیلان با داشتن 945 هزار 820 راس دام سبک و 568 هزار و 743 راس دام سنگین یکی از استان های مهم در امر دامپروری کشور محسوب می شود.
نظر شما