به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، معماری یکی از نخستین تجلیات هویت فرهنگی جامعه اسلامی بوده که تا امروز باقی مانده است. شواهد و نمونه های این نوع هنر نه تنها در ساختمانهای باقی مانده از گذشته بلکه در میراثی که این سنتها در میان هنرهای دیگربه جای گذاشته اند نیز مشاهد می شود.
یکی از جزئی ترین نمونه های این تأثیر از طریق نقاشی قابل مشاهده است. نمایشگاه معماری و تجلیات آن در هنر اسلامی به بررسی این ابعاد از تصاویر مرتبط با معماری می پردازد.
نقاشی مینیاتور از قرنها پیش در خاورمیانه وجود داشته است اما این هنر بین قرنهای 14 تا 16 دچار یک سری تحولات چشمگیری شده است.
مهمترین ویژگی معماری در نقاشی کتاب تأکید روی تزئینات است، هر صفحه خاص به عنوان ابزاری برای رنگ و طرح است و تا شکلی رویاگونه ادامه می یابد. بخش اعظم نقاشیهای ایرانی ساختارهای معماری به نحوی مؤثر در مجموعه ای از مولفه های تزئینی و طرحها ادغام شده اند.
این نمایشگاه همچنین دربرگیرنده مجموعه ای از تجلیات ساختارهای فانتزی سرامیک و تصاویر از طرحهای معماری هنرمندان دوره های مملوک، صفویه و عثمانی است و همچنین تصاویری از معماری مسجدالحرام مکه و مسجدالنبی مدینه نیز به چشم می خورد.
نظر شما