به گزارش خبرنگار مهر، کامران دانشجو امروز در آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری در محل نمایشگاه بین المللی، افزود: شبکه دانشمندان جهان اسلام را تأسیس کرده ایم تا بانوان بتوانند در مسیر پژوهش و تحقیقات با یکدیگر تبادل نظر داشته باشند و همانطور که در تمام طول تاریخ تأثیر خود را به رخ تمام آزادگان کشیده اند در مسیر علمی نیز این تأثیر را داشته باشند.
وی سهم ایران از تولیدات علمی دنیا را 1.2 اعلام کرد و گفت: بخش خیلی کمی از این تولیدات علمی به محصول و فناوری های مورد نیاز تبدیل شده است سیاست وزارت علوم این است که این بخش کوچک را به 90 درصد برساند.
وزیر علوم در تشریح رسالت وزارت علوم در ارتباط با تبدیل به ایده به پدیده و تبدیل علم به ثروت، گفت: تحقیقات دانشگاهی و مراکز پژوهشی را باید در مسیر نیازهای کشور قرار دهیم تا مشکلی از مملکت را برطرف کند و این تحقیقات در صحنه کاربرد، مشتری و کارفرما داشته باشد.
وی یکی از مهمترین وظایف دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری را تشخیص اولویت های علم و فناوری دانست و گفت: وزارت علوم نقش هدفمند کردن فعالیت های پژوهشی در کشور را ایفا می کند و در مسیر تبدیل ایده به پدیده و علم به ثروت قدم بر می دارد.
دانشجو گفت: ضمن عرج نهادن به تحقیقات بنیادی که زمینه تحقیقات کاربردی است، نگاهمان به حوزه کاربرد است به نحوی که برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان مسیر را تعیین می کند تا نگاهشان به حل مشکلات حوزه کاربرد باشد.
وی ایجاد دوره های دکتری پژوهش محور را از اساسی ترین گام های وزارت علوم در کابینه دهم دانست و گفت: همه پژوهشگاه ها و مراکز پژوهشی چه آنها که وابسته به وزارت علوم هستند و چه آنها که وابسته به بقیه دستگاه ها هستند را در صورتی که توانمند باشد برای پذیرش دانشجوی پژوهش محور مجوز می دهیم و در آینده ظرفیت پذیرش دکتری پژوهش محور را افزایش می دهیم.
وزیر علوم افزود: حدود 100 میلیارد تومان عقد قرارداد بر اساس قراردادهایی که با مجموعه های متفاوت داشته ایم صورت گرفته است.
نظر شما