۲۳ آذر ۱۳۹۰، ۹:۱۸

کارشناسان با مهر عنوان کردند:

عوامل اخلاقی مؤثر در کاهش تصادفات/ درون ماشین بداخلاق می‌شویم!

عوامل اخلاقی مؤثر در کاهش تصادفات/ درون ماشین بداخلاق می‌شویم!

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: رفتارشناسان و کارشناسان حوزه فلسفه اخلاق در گفتگو با خبرنگار مهر بر رعایت اخلاق شهروندی تأکید و عوامل اخلاقی مؤثر در کاهش ترافیک و تصادفات را تبیین کردند .

فتحی: رانندگان بیرون ماشین خوش‌اخلاق‌تر هستند

دکتر حسن فتحی، محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه اخلاق در مورد اینکه رعایت نکات اخلاق شهروندی از سوی رانندگان تا چه حد و به چه شکل در کاهش تصادفات و ترافیک شهری مؤثر است گفت: صد درصد تأثیر مثبت دارد، یک بار از مسئولین راهنمایی و رانندگی شنیدم که ما بیرون ماشین خیلی خوش اخلاق‌تر از زمانی هستیم که درون ماشین می‎نشینیم. بطور قطع مراعات حقوق همدیگر تأثیر مثبت فراوان در حل این مشکل دارد.

استاد فلسفه دانشگاه تبریز تصریح کرد: رانندگان و عابرین پیاده و رعایت اخلاق و حقوق شهروندی از جانب آنها تنها بخشی از این قضیه است درحالیکه بخش دیگر مربوط به زیرساختهای فیزیکی و قانونی و آنچه که در آمد و شدهای شهری جاری  و موثر هستند می‏باشد. اما مراعات اخلاق شهروندی در پایبندی به مقررات راهنمایی و رانندگی تا حد زیادی از این آسیبها می‎کاهد.

باهر:عوامل اخلاقی در ساماندهی ترافیک مؤثر هستند

 
حسین باهر نیز در این مورد گفت: توجه کردن به قوانین و آیین نامه‎های راهنمایی و رانندگی و وجود قوانین و آیین نامه‎های مناسب و متناسب به درون شهری و نظارت عالیه مأموران راهنمایی و رانندگی از جمله عوامل مؤثر در کاهش تصادفات است .
 
استاد بازنشسته جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی جریمه‎های مؤثر و ازهمه مهمتر داشتن جاده‎ها و خیابانهای متناسب با وسایل حمل و نقل عمومی و شخصی که از سوی کارخانجات تولید خودرو در صحن شهر گسترش یافته اند را نیز در این حوزه مؤثر دانست .

قراملکی:اخلاق در بهبود زندگی اجتماعی نقش مؤثری دارد
 
احد فرامرزقراملکی در مورد نقش رعایت حقوق شهروندی در کاهش تصادفات منجر به فوت و جلوگیری از ترافیک سنگین شهری نیز عنوان کرد: واقعیت این است که نه تنها در جای جای زندگی شهری جای اخلاق را خالی می‏بینم بلکه در مواردی با نوعی بحران اخلاق نیز مواجه هستیم. اگر اخلاق را بنوعی رعایت حقوق همدیگر تعریف کنیم آنوقت خواهیم دید که اولا جای اخلاق در بسیاری از مناسبات اجتماعی خالی است ثانیا این نبود اخلاق منجر به بروز هزینه‏های بسیار گزاف برای شهروندان می‏شود.

وی تأکید کرد: اخلاق شهروندی فقط اخلاق شهروندان نیست این اشتباه را باید بزداییم و به سازمانهایی که در شهرها فعالیت دارند یاد بدهیم که سازمانها هم شهروند هستند. شهروند فقط به افراد و اشخاص حقیقی خلاصه نمی‎شود بلکه مؤسسات و سازمانهایی که در شهر زندگی می‎کنند هم به عنوان مؤسسات حقوقی شهروند محسوب می‎شوند و مسئولیت پذیری اینها بسیار مهمتر از مسئولیت پذیری اشخاص حقیقی است.
کد خبر 1482626

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha