موسی رهنمایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دامداران با وجود مشکلات فروانی که همواره بر سر راه آنها وجود داشت، پس از انقلاب توانستند کشور را در بسیاری از فرآوردههای لبنی خودکفا کنند.
وی افزود: تصمیمگیری در مورد نرخ شیرخام در کارگروه تنظیم بازار که باید با حضور تشکلهای دامداری کشور برگزار شود، با بخشنامه معاون اول رئیس جمهور جنبه قانونی خود را به دست آورده است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه دامداران استان اصفهان تصریح کرد: جلسات هماهنگی برای تعیین نرخ شیرخام باید با حضور اصناف برگزار شود و در حال حاضر نگرانیای برای نرخ کمتر از 600 تومان برای شیرخام که از سوی اتحادیه کارخانههای لبنی اعلام شده وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نرخ شیرخام خریداری شده از دامداران در بازار بین 530 تا 600 تومان به ازای هر کیلوگرم نوسان دارد، اظهار داشت: این قیمت به عقیده دامداران و تشکلهای صنفی آنها نرخ واقعی شیرخام در کشور نیست.
رهنمایی ادامه داد: در روزهای گذشته علیداد رئیس اتحادیه کارخانههای لبنی کشور در جلسه کارگروه تنظیم بازار در مورد نرخ شیر اعلام کرده بود که تا پایان سالجاری قیمت آن به حدود 600 تومان وحتی کمتر از آن تعیین شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه دامداران استان اصفهان با بیان اینکه این مساله خلاف قانون است و در همان روز از سوی آقایان سلطانی و سلیمانی نمایندگان تشکلهای دامداری کشور این موضوع تکذیب شد، گفت: همچنین در این جلسه به واردات مجدد و محدود شیرخشک به کشور اشاره شده بود که این مورد نیز تاکنون مورد توافق و رضایت تشکلهای دامداری قرار نگرفته است.
از مواضع خود برای تعیین نرخ شناور شیر کوتاه نمیآییم
وی با بیان اینکه عدم واردات شیرخشک بازار را در حالت تعادل حفظ میکند، گفت: از مواضع خود در مورد عدم واردات و شناور بودن نرخ شیرخام کوتاه نمیآییم و جلسات برای تصمیمگیری در این مورد باید بر اساس قانون با حضور نمایندگان تشکلهای دامپروری و کشاورزی صورت گیرد
رهنمایی بیان داشت: هر زمانی شرایط مخصوص به خود را دارد که باید بر اساس آن نرخ شیرخام دامداریهای تعیین شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه دامداران استان اصفهان با اشاره به اینکه در گذشته به دلیل نبودن یک نظام صنفی منسجم در مورد کشاورزی و دامپروری مشکلات این صنف برطف نشده بود، اظهار داشت: پیش از این نظامهای صنفی هم که وجود داشت بیشتر به امرو بازاری میپرداختند اما اکنون با جنبه قانونی و حقوقی که این تشکلها پیدا کردهاند، قدرت تصمیمگیری آنها نیز افزایش یافته است.
دامداران به نرخ شناور شیرخام راضیاند
رهنمایی در پاسخ به این پرسش که "آیا دامداریها با اعلام نرخ شناور برای شیرخام دیگر معتقداند و مشکلات آنها برطرف میشود"، تصریح کرد: با مشخص شدن نرخی که در شرایط متفاوت قیمت علوفه، دستمزد کارگر و نرخ انرژی مصرفی دامداریها را مدنظر قرار دهد، مشکلات دامداران در مورد عدم واقعی بودن نرخ شیرخام حل و فصل میشود.
وی اضافه کرد: پیش از انقلاب حتی ایران در زمینه پنیر هم مجبور به واردات بود اما اگر سرانه مصرف لبنیات در ایران به میزان اروپا که اکنون یکسوم آنهاست افزایش نیز یابد بازهم ما قادر به تامین نیاز مردم هستیم.
نظر شما