سید اسماعیل سیدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: اجرای طرح خروج بیش از 20 نوع صنوف آلاینده و مشاغل مزاحم از جمله دامداری ها، کابینت سازان، در و پنجره سازان، صافکاران خودرو از محدوده بافت مسکونی شهر بجنورد و استقرار آنان در شهرک صنوف آلاینده در سال 85 تدوین و در دستور کار قرار گرفت.
وی تصریح کرد: قبل از استانی شدن خراسان شمالی عمده این صنوف آلاینده و مشاغل مزاحم شهر بجنورد در مناطق میدان بار، جوادیه، الله وردی خان و قارلق مستقر بوده اند که با استانی شدن خراسان شمالی به این نتیجه رسیدیم که این مناطق دیگر جوابگوی حضور و استقرار واحدهای جدید نیست.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت دو هزار واحد صنوف آلاینده و مشاغل مزاحم دارای مجوز پروانه و بدون مجوز پروانه در شهر بجنورد بیان داشت: برای نخستین بار در سال 85 برای خروج این مشاغل از محدوده مسکونی شهر بجنورد طرح استقرار آنان در شهرک صنوف آلاینده در محدوده منطقه بیدک در غرب بجنورد مطرح شد.
این مسئول افزود: در همین راستا با کسب موافقت از هیئت دولت، سازمان مسکن و شهرسازی در سال 86، 44 هکتار زمین در منطقه بیدک برای این منظور به شهرداری بجنورد اختصاص داد که در همین زمینه شهرداری نیز در دو فاز مطالعه ای و تسطیح معابر و گذربندی با یک شرکت مشاوره قرارداد منعقد کرد.
به گفته وی، در تیر ماه سال 87 طرح مطالعاتی آن به پایان رسید که در این مطالعات به این نتیجه رسیدیم که 44 هکتار زمین واگذار شده پاسخگوی استقرار دو هزار واحد یاد شده نیست.
وی افزود: نتیجه به استانداری وقت اعلام شد که در اواخر فروردین ماه سال 88 جلسه ای به منظور پیگیری این موضوع برگزار شد.
سیدی در ادامه با اعلام اینکه شهرداری بجنورد در سال 89 برای اجرای این طرح چهار میلیارد ریال اعتبار هزینه کرده است، تاکید کرد: برای سرعت عمل بخشی به آماده سازی شهرک و انتقال خدمات آب، برق، گاز و تلفن به آن بار دیگر موضوع در استانداری مطرح شد که در همین راستا استاندار نیز موضوع واگذاری مسئولیت آماده سازی و خدمات رسانی به شهرداری بجنورد یا اتحادیه صنفی و صنعتی در و پنجره سازان و یا شرکت شهرکهای صنعتی را استان را مطرح کرد.
وی افزود: در همین خصوص سازمان بازرگانی سابق با واگذاری مسئولیت آماده سازی و خدمات رسانی این شهرک به اتحادیه در و پنجره سازان به دلیل ناتوانی در اجرای طرح مخالفت کرد که در جلسه ای دیگر با واگذاری این مسئولیت به شرکت شهرکهای صنعتی استان موافقت شد.
وی گفت: در همین راستا شهرداری بجنورد نیز در سال 89 با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در خصوص واگذاری 150 هکتار در محدوده شهرک یاد شده مکاتبه کرد که این ادراه کل با واگذاری زمین مشروط به تکمیل شهرک شماره یک موافقت کرد.
عضو شورای شهر بجنورد همچنین با اعلام اینکه شهرداری بجنورد برای آماده سازی و انتقال خدمات آب، برق، گاز، تلفن به شهرک شماره یک در بودجه مالی سال 90، تخصیص پنج میلیارد ریال اعتبار را پیش بینی کرده است، اذعان داشت: با این وجود، آماده سازی و انتقال خدمات به این منطقه به تخصیص 50 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که اعتبارات تخصیصی شهرداری بجنورد جوابگو نیست.
وی همچنین با تاکید بر این نکته که اجرای این طرح به رغم گذشت شش سال هنوز در بلاتکلیفی به سر می برد، تصریح کرد: ساخت و تکمیل این شهرک نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است.
علاوه بر این، سیدی یاد آور شد: صاحبان صنوف آلاینده و مشاغل مزاحم نیز باید در ساخت و تکمیل این شهرک مشارکت کنند.
نظر شما