به گزارش خبرگزاری مهر، شهباز یزدانی عصر چهارشنبه با اشاره به شرایط ویژه منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: این منطقه در 14هزار هکتار از سال 70عملیاتی شده ولی متاسفانه تاکنون به جایگاه شایسته ای دست نیافته است.
وی گفت: در کشور 55 میلیارد دلار صادرات صورت می گیرد که متاسفانه سهم چابهار از این رقم بسیار اندک است.
وی افزود: بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور است که قصد دارد با آینده نگری برای تامین مایحتاج مورد نیاز مردم گام بردارد.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار بیان داشت: در حال حاضر سالانه سه میلیون تن کالا به ارزش 400 میلیون دلار از بندر چابهار ترانزیت می شود و بر این اساس، سهم چابهار تنها هشت درصد از ارزش واردات کشور است که قصد داریم آن را به پنج درصد افزایش دهیم.
وی گفت: پروژههایی نظیر توسعه بندر و بندرگاه، اسکله شهید بهشتی و کلانتری نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: هم اکنون خط کشتیرانی هشت روزه از کراچی به دوبی، بندر عباس و در نهایت چابهار برقرار است، اما متاسفانه خط مستقیم کشتیرانی هنوز راه اندازی نشده که در همین زمینه مذاکراتی با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته تا بتوان برای برقراری خط مستقیم کشتیرانی به چین اقدامات لازم را انجام داد.
یزدانی اظهار داشت: به دلیل وضعیت ویژه ساحلی و لنگرگاهی بندر چابهار، قابلیت تبدیل شدن این منطقه به یک مگاپورت وجود دارد و این در حالیست که هشت حوزه آسیای میانه که دستیابی به آبهای آزاد ندارد و حجم ترانزیت قابل توجهی دارند بسیار راغب هستند از طریق چابهار آن را انجام دهند.
وی گفت: این کار مستلزم فراهم سازی زیرساخت های لازم حمل و نقل ریلی، هوایی، زمینی و دریایی است.
وی با بیان اینکه بهترین راهکار، احداث خط آهن مستقیم از چابهار به سرخس است، افزود: به دلیل هزینه زیاد اجرای این پروژه، قرار است این خط آهن از چابهار به زاهدان و از آنجا به شبکه سراسری راه آهن متصل شود که طول این پروژه هزارو 400 کیلومتر است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار بیان داشت: در سال 90 ردیف اختصاصی در بودجه برای این پروژه در نظر گرفته شده و قرار بر این بود که 84 میلیارد تومان از این محل به پروژه خط آهن چابهار اختصاص یابد، اما تا آبان ماه سالجاری تنها چهار میلیارد تومان تخصیص یافته است که امیدواریم با دریافت منابع در ماههای باقیمانده، سرعت بیشتری در کارها صورت گیرد.
وی گفت: هم اکنون 18کیلومتر از طول مسیر خاکریزی شده و ریل گذاری آن باقی مانده است.
وی افزود: با این شیوه به نظر می رسد این پروژه پنج سال دیگر نیز عملیاتی نشود، بنابراین باید به دنبال فاینانس های خارجی بود که البته کشورهایی همچون چین و هند راغب به قبول فاینانس این پروژه هستند که باید به این رغبت با شتاب بیشتری پاسخ داد.
یزدانی اظهار داشت: هم اکنون شرایط منطقه آزاد چابهار بسیار مناسب است در حالی که پاکستان با بندر گوادر خود تهدیدی برای منطقه آزاد چابهار به شمار می رود، بنابراین اگر محدودیت های جنگی و موجود در پاکستان از میان برداشته شود، به طور قطع این بندر رشد بسیاری خواهد یافت.
نظر شما