جابر تجارتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از آنجائیکه تنها نهاد حمایتی جبران خسارت کشاورزان صندوق بیمه محصولات کشاورزی است که در زمان خسارت خزانه 866 کشاورز و در زمان برداشت محصول دو هزار و 741 نفر از کشاورزان برنجکارشهرستان بیش از 19 میلیارد ریال غرامت دریافت کردند.
وی همچنین از تمامی کشاورزان، باغداران و دامداران تالشی خواست برای بیمه کردن محصولات خود به دفتر بیمه محصولات کشاورزی و یا بانک کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.
مدیرجهاد کشاورزی تالش در ادامه با اشاره به اینکه این شهرستان دارای یک هزار و 450 هکتار باغ کیوی بوده که یک هزار و 250 هکتار آن بارور است، گفت: تعداد بهره برداران باغات کیوی شهرستان تالش چهار هزار و 610 نفر است.
وی شهرهای جوکندان و چوبر را از عمده مناطق کشت کیوی در شهرستان تالش ذکر کرد و افزود: در حال حاضر هر کیلوگرم کیوی به صورت سردرختی پنج تا هفت هزار ریال به فروش می رسد.
تجارتی عنوان کرد: در سال های اخیر به دلیل عرضه مطلوب و صرفه اقتصادی محصول کیوی در بازار، تبدیل باغات موات و یا سایر باغات میوه و اراضی شالیکاری و توتونکاری در تالش به باغ کیوی افزایش چشمگیری داشته به طوری که هم اکنون شهرستان تالش با داشتن یک هزار و 450 هکتار باغ کیوی کاری، رتبه نخست را در استان گیلان به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به بازار فروش این محصول گفت: بیشتر خریداران محصول کیوی از تهران و استان های آذربایجان شرقی و غربی هستند که آن را برای صادرات به کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس خریداری و پس از بسته بندی صادر می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی تالش افزود: سالانه هزاران تن کیوی در تالش تولید می شود که به عنوان میوه صادراتی توان رقابت در دنیا را دارد و از نظر کیفی و کمی نیز قابل با محصولات کشورهای دیگر است.
وی یادآورشد: اگر سیاست بسته بندی، نگهداری، توزیع و حمل و نقل کیوی به درستی اعمال شود، این محصول می تواند ارزآوری مناسبی برای کشور داشته باشد.
شهرستان تالش سه هزار هکتار اراضی زیر کشت انواع باغ های میوه را دارد.
نظر شما