به گزارش خبرنگار مهر، پروفسور پیروز مجتهدزاده بعد از ظهر پنجشنبه در همایش علمی فناوری های نوین نقشه برداری در گرگان با انقاد از سیستم آموزشی کشور گفت: سیستم آموزشی ما تحقیق محور نیست و به همین دلیل است که محقق کارشناس و منطقه شناس خیلی کم داریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: سیستم آموزشی ما مبتنی نظریه پردازی و فرضیه سازی است خصوصاً در رشته هایی نظیر جغرافیا، تاریخ ، علوم اجتماعی و ... که هیچگونه تخصصی وجود ندارد.
وی اظهار داشت: دانشجویان باید هنجارشکنان علمی باشند وگرنه تکرار مکررات و چیزهایی که از قبل وجود داشته نمی تواند باعث رشد علمی ما شود.
مجتهدزاده اذعان داشت: با پیروزی انقلاب اسلامی و فروپاشی شوروی اتفاقات و تحولات زیادی در داخل و جغرافیای سیاسی منطقه ایجاد کرد که ما هیچگونه شناختی نسبت به آن نداشتیم.
وی عنوان کرد: متأسفانه همین عدم شناخت باعث شد که مباحثی مطرح شود که هیچگونه پایه و اساس علمی نداشته باشد.
وی تصریح کرد: ما نمی دانستیم که باید با منطق و مقررات بین المللی موضوعات خارجی را حل کنیم.
مجتهدزاده ادامه داد: برخلاف خلیج فارس که کارهای خوب زیادی درخصوص رژیم حقوقی آن انجام شده ولی هم چنان در دریای خزر مشکلاتی وجود دارد که با برنامه ریزی در صحنه های بین المللی حل خواهد شد.
وی اضافه کرد: تعیین رژیم حقوقی دریای خزر یک بازی سیاسی بین المللی است که باید در انجام آن به حربه علم و دانش و حقوق مجهز بود.
این محقق ادامه داد: از 15 سال پیش تاکنون هنوز نتوانسته ایم به یک طرح و سیاست درست در مورد این دریا دست پیدا کنیم.
نظر شما