۲۸ آذر ۱۳۹۰، ۱۶:۰۵

در سال گذشته/

یک هزار مورد همسر آزاری به پزشکی قانونی زنجان ارجاع شد

یک هزار مورد همسر آزاری به پزشکی قانونی زنجان ارجاع شد

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیر کل قانون پزشکی استان زنجان گفت: با توجه به اینکه در سال گذشته هزار مورد همسر آزاری به پزشکی قانونی استان زنجان ارجاع شده، برای بررسی این موضوع طرح پژوهشی در خصوص همسر آزاری اجرا شد.

مهدی فروزش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: طرح  پژوهشی انجام شده در ارتباط با همسر آزاری و میزان شیوع همسر آزاری و عوارض و پیامدهای آن در مراجعان به پزشکی قانونی در استان بوده که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: پژوهش صورت گرفته در قالب اطلاعات در نرم افزارSPS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج اعلام خواهد شد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان زنجان یادآور شد: هر طرح پیشنهادی به این اداره‌کل پس از ارسال به کمیته پژوهشی و دریافت تأییدیه انجام می‌شود و اگر یک طرح پژوهشی متناسب با حساسیت موضوع پژوهشی نیاز به بررسی بیشتری داشته باشد به سازمان پزشکی قانونی کشور ارسال خواهد شد.

فروزش افزود: مهمترین مشکل پیش روی طرح‌های پژوهشی در اداره‌کل پزشکی قانونی، کمبود اعتبارات پژوهشی است به این معنی که میان تعداد و حجم طرح‌های پژوهشی و بودجه تخصیص یافته، هم‌خوانی مناسبی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه پزشکی قانونی به عنوان یک علم‌ نوین از سابقه طولانی برخوردار نیست، افزود: بر این اساس نقاط تاریک فراوانی در این بخش وجود دارد که قطعا نیازمند انجام طرح‌های متنوع پژوهشی است.

فروزش افزود: یکی دیگر از مشکلات پیش روی پژوهش در پزشکی قانونی، ناشی از دیدگاه‌های غلط مردم و پژوهشگران به این حوزه است به این معنی که عموما تصور می‌شود اصل کار در پزشکی قانونی بر روی اجساد انجام می‌شود و متأسفانه طرح‌های پیشنهادی هم در همین رابطه ارائه می‌ شود در حالیکه تقریباً 80 درصد حجم کاری در این اداره‌کل مختص معاینات سرپایی است.

فروزش ادامه داد: 16.4 درصد فعالیتها در پزشکی قانونی در حوزه آزمایشگاه و تنها3.4 درصد اقدامات در این بخش به سالن تشریح و کار بر روی اجساد است بنابراین باید در این خصوص یک تغییر رویکرد اساسی صورت پذیرد.

وی در خصوص اولویتهای پژوهشی اداره‌کل پزشکی قانونی، گفت: اولویتهای پژوهشی در این حوزه، در سه بخش اداری، سالن تشریح، بخش بالینی و معاینات تعریف می‌شود و بر این اساس حدود 40 اولویت پژوهشی مرتبط با این دو بخش توسط کارشناسان احصاء و در اختیار دانشجویان و اساتید قرار داده شده است.

فروزش با بیان اینکه از امسال ارگانها و دستگاه‌های دولتی، نیم تا سه درصد از اعتبارات تخصیصی خود را به طرح‌های پژوهشی اختصاص می‌دهند، افزود: با وجود اینکه این بودجه در سالهای گذشته نیز به طور کامل تخصیص یافته اما متأسفانه همچنان جوابگوی نیازهای پژوهشی این اداره‌کل نیست، بنابراین از مسئولان مربوطه تقاضا داریم در خصوص افرایش این اعتبار به نحو مناسبی اقدام کنند.

دکتر مهدی فروزش به عنوان پژوهشگر برتر در زمینه  پژوهش همسر آزاری انتخاب شد.

کد خبر 1487288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha