به گزارش خبرگزاری مهر، با پایان یافتن مهلت قانونی دریافت آثار، مسابقه عکس سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر119 عکاس از سراسر کشور 595 قطعه عکس را جهت شرکت در این مسابقه به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.
بر اساس فراخوان اعلام شده از سوی ستاد برگزاری این رویداد،عکاسان تئاتر علاقمند به شرکت در مسابقه عکس جشنواره تئاتر فجر، میتوانستند با حداکثر پنج قطعه عکس که در بازده زمانی اول آذر ماه سال 1389 تا آذرماه سال جاری عکاسی کرده اند، در این جشنواره شرکت کنند. با پایان یافتن مهلت قانونی دریافت آثار، از امروز دوشنبه 28 آذر ماه جلسه ارزیابی آثار متقاضی، با حضور سیف ا.. صمدیان، مسعود پاکدل و حبیب رضایی داوران این بخش از سی امین جشنواره تئاتر فجر، برگزار میشود.
عکسهای منتخب این مسابقه در قالب کتاب نفیسی همزمان با افتتاحیه سی امین جشنواره بین المللی تئاتر منتشرونمایشگاه این آثار از 10 تا 22 بهمن ماه برپا میشود. برگزیدگان بخش مسابقه عکس نیز در مراسم اختتامیه تئاتر ایران معرفی میشوند.
فتحعلی بیگی: کمیت گرایی به جای کیفیت گرایی در بخش بین الملل برای جشنواره کارساز نیست
داوود فتحعلی بیگی از پیشکسوتان تئاتر کشورگفت:حضور بخش بین الملل برای هر جشنواره ای امری کاملا ضروری است زیرا شرایطی فراهم می شود که تئاتر ما با تجربه های نو آشنایی پیدا کند.
این نویسنده و کارگردان تئاتر درباره نگاه موضوعی به بخش بین الملل در جشنواره تئاتر فجر گفت: نباید بخش بین الملل را به طور کلی به صورت موضوعی برگزار کرد، زیرا این مسئله محدودیت به همراه می آورد و بهتر است تنها بخشی از جشنواره را به موضوعی خاص اختصاص دهیم. زیرا هر جشنواره موضوعی محدودیتهایی را به همراه میآورد و ما را برای انتخاب آثار فاخر کشورهای مختلف با کمبود آثار متناسب با موضوع روبرو میکند.
این مدرس تئاتر در پایان گفت: باید آثاری که برای اجرا در جشنواره انتخاب می شوند با سیستم و سیاستهای تئاتر کشور متناسب باشد صرف اینکه ما تنها کارهای زیادی را به جشنواره بیاوریم و به کیفیت آنها بی توجه باشیم، برای جشنواره کارساز نخواهد بود.
شماسی: موضوعی برگزار کردن بخش بین الملل در تمام جشنوارههای تئاتر دنیا متداول است
عبدالحی شماسی گفت: بسیاری از جشنوارههای تئاتری در سطح دنیا به صورت موضوعی برگزار می شوند و این مسئله ای نیست که ما به تازگی با آن برخورد کرده باشیم. تئاتر به طور ذاتی یک هنر بین المللی و انسانی است و هیچ گونه مرزی را نمی شناسد. ما در بخش بین الملل تئاتر فجر می توانیم به تبادل همین فرهنگهای مختلف بپردازیم.
وی ادامه داد: تئاتر به طور ذاتی یک هنر بین المللی است، زیرا تئاتر یک هنر انسانی است و نباید مرز بشناسد به همین خاطر وجود بخش بین الملل در جشنواره ها لازم و ضروری است تا فرهنگهاو تمدنهای مختلف بتوانند به یکدیگر نزدیک شوند و به تبادل اندیشه بپردازند
این استاد دانشگاهی تئاتر کشور درباره سمت و سو دادن به بخش بین الملل و موضوعی برگزار کردن این بخش توضیح داد: بسیاری از جشنوارهها در سطح دنیا به صورت موضوعی برگزار میشوند و این مسئله ای نیست که ما به تازگی با آن برخورد کرده باشیم. البته موضوعی برگزار کردن بخش بینالملل را می توان از دو جنبه بررسی کرد. جنبه منفی آن به وجود آوردن محدودیت در این بخش است، ولی جنبه مثبت آن این است که فرهنگهای کشورهای مختلف در جشنواره به نمایش گذاشته می شود.
شماسی در پایان صحبتهای خود گفت: بهتر است اگر بخواهیم به سمت موضوعی برگزار کردن بخش بین الملل جشنواره برویم بر فرهنگها و فولکلورهای هر کشوری تاکید کنیم و هر کشوری با تکنیک خاص خود فرهنگ خود را به نمایش بگذارد.
سیامین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری برگزار میشود. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه کنید.
نظر شما