به گزارش خبرنگار مهر، با وجود اینکه شهرداری وظیفه دارد تا محلهای مناسبی را برای تبلیغات شهری در نظر بگیرد اما متاسفانه شاهد نصب تعداد زیادی داربست و بنرهای تبلیغاتی در اماکن عمومی و چهار راههای اصلی شهر بروجرد به صورت ناخوشایندی هستیم و ظاهرا هیچ گونه نظارتی بر روی نصب این داربستها و بنرها صورت نمی گیرد.
در حال حاضر با وجود ابلاغ دستورالعمل کمیته ساماندهی تبلیغات شهری بروجرد و ضرورت رعایت موارد مطرح شده در آن به منظور ساماندهی و چیدمان تبلیغات صحیح در سطح شهر بروجرد، ظاهر امر نشان می دهد که کانونهای تبلیغاتی، شرکتهای داربستی و ... با رعایت نکردن اصل چیدمان صحیح موجب بر هم زدن مبلمان شهری شده اند.
بنرها بروجرد را قرق کردند!
از سوی دیگر تبلیغات داربستی و بنری ادارات، برخی نمایندگان، شرکتهای خصوصی و صنوف از دیگر مواردی است که بدون هیچگونه ضابطه ای شهر بروجرد را قرق کرده و به نظر می رسد هر روز روند نسبت به گذشته بدتر می شود.
استمرار روند کنونی تبلیغات شهری متاسفانه به گونه ای است که سطح گسترده ای از شهر بروجرد را همین تبلیغات بنری در انواع مختلف خود در برگرفته به طوریکه بروجرد تبدیل به شهر بنرها شده است.
وجود چاپخانه های غیر مجاز زیرزمینی با قیمتهای پایین برای اخذ سفارش به عنوان یک معضل در بروجرد باعث اعتراض چاپخانه داران مجاز و قانونی شده است که این روزها بازار گرمی دارند و به نوعی کسب و کار چاپخانه داران مجاز را از رونق انداخته اند.
تخطی از مصوبات شورای فرهنگ عمومی بروجرد
با این تفاسیر طبق مصوبات شورای فرهنگ عمومی شهرستان بروجرد، نصب هرگونه تصویر افراد به غیر از شخصیتهای مطرح کشوری و شهدا روی بنر مجاز نیست و با دیگر افراد برخورد قانونی صورت می گیرد. با این حال مواردی از تخلف توسط برخی از افراد در رابطه با این بند از مصوبات شورای فرهنگ عمومی بروجرد صورت می گیرد به طوریکه در برخی از میادین و چهارراه های بروجرد شاهد نصب بنر با عکسهای بزرگ افراد هستیم.
از طرف دیگر معضل تبلیغات نابسامان شهری منجر به نوعی از آلودگی در فضای شهری شده که از آن به عنوان آلودگی بصری یاد می شود.
آلودگی بصری معضل شهر بروجرد
آلودگی بصری مفهومی جدید است که البته از دیرباز وجود داشته است. وجود عناصر بصری ناهمگون با محیط پیرامون یا انباشت زیادی از نمادهای بصری را به این نام می شناسند. بیلبورد، تبلیغات داربستی و بنرها نمونه هایی از آلودگی بصری محسوب می شوند.
این در حالیست که به اعتقاد کارشناسان آلودگی بصری که در سطح شهرها دیده می شود در درازمدت انسان را دچار پریشانی ذهنی و بیماری روحی می کند.
در حال حاضر تبلیغات عنان گسیخته، محدودترین فضاهای قابل استفاده شهرها را نیز در سیطره خود گرفته اند به طوریکه دیوارهای شهر، صندوق های پستی و حتی کیوسک های تلفن نیز از هجوم برچسبهای تبلیغاتی در امان نمانده اند.
با این تفاسیر به نظر می رسد علی رغم گسترش این معضل و اعتراض دائمی شهروندان در خصوص تبلیغات مزاحم، شهرداری هنوز نتوانسته اند آنچنان که باید برای ساماندهی یا حتی کنترل این معضل، اقدامی اساسی انجام دهد.
تبلیغات شهری موجب مکدر شدن چهره ظاهری شهر شده است
در همین رابطه برای ساماندهی تبلیغات شهری در بروجرد و با توجه به اینکه در آستانه انتخابات و ایام دهه فجر قرار داریم، شهرداری بروجرد طی جلسه ای با چاپخانه دارانی که مجوز قانونی برای کار دارند، به تبیین سیاست ها و قوانین موجود در این بخش پرداخت.
معاون فرهنگی شهرداری بروجرد ظهر دوشنبه در این خصوص اظهار داشت: وجود تبلیغات شهری گسترده و نابسامانی آن موجب مکدر شدن چهره ظاهری شهر شده و معضلی است که شهرداری با آن دست به گریبان است.
وی افزود: این در حالیست که متاسفانه در حال حاضر وضعیت تبلیغات شهری در بروجرد نظم خاصی ندارد.
مقررات تبلیغات شهری در آستانه انتخابات
یوسفی به مصوبات شورای فرهنگ عمومی بروجرد اشاره کرد و بیان داشت: مطابق این مصوبات نصب هرگونه تصویر روی پوستر و بنر مجاز نیست و حتی دیگر تبلیغات هم باید طبق قانون تبلیغات شهری انجام گیرد.
یوسفی به قرارگیری در آستانه انتخابات اشاره و تصریح کرد: برای زیباسازی ظاهری شهر طبق قانون ابلاغی از سوی شورای نگهبان در رابطه با نصب بنر و پوستر در انتخابات، افراد باید از بنرهایی در ابعاد و اندازه تعیین شده از سوی شورای نگهبان استفاده کنند و گرنه با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه برای اولین بار است که شهرداری چاپخانه داران قانونی شهر را دور هم جمع می کند، تصریح کرد: در این جلسه بر ضرورت ساماندهی هر چه بیشتر تبلیغات شهری تاکید شد.
معاون فرهنگی شهرداری بروجرد ادامه داد: چاپخانه داران باید از یک قانون خاص تبعیت کنند که این قوانین مطابق مصوبات شورای فرهنگ عمومی شهرستان است.
یوسفی با بیان اینکه حدود 10 چاپخانه مجاز در بروجرد وجود دارد و مابقی به شکل غیرمجاز فعالیت دارند، افزود: مقرر شد که از این به بعد افراد چاپهای بیشتر از دو هزار برگ را برای حفظ مبلمان شهری به شهرداری معرفی کرده و مجوز تبلیغات در سطح شهر را بگیرند.
..............
کلثوم دلیران
نظر شما