به گزارش خبرنگار اعزامي"مهر" از شلمچه، درنه ماهه اول سال جاري ميزان صادرات ايران به عراق به 85 ميليون دلار رسيده است.
بنابراين گزارش، در سالجاري 177 هزارتن سيمان به ارزش 7 ميليون و 366 هزار و 463 دلار به عراق صادر شده است و قيمت هر تن آن در دو روز گذشته 90 دلار( 79 هزار و 200 تومان) در بازار عراق به فروش رفته است.
اين گزارش حاكيست، قيمت سيمان همچنان در عراق نوسان دارد و بنابر گفته تجار و صادركنندگان سيمان قيمت هر تن آن در روز گذشته تا 120 دلار (105 هزار و 600 تومان ) نيز بالا رفت.
اين گزارش مي افزايد: علت بالا بودن قيمت هرتن سيمان در بازار داخل با عراق به دليل هزينه هاي جانبي اين نوع كالا است. بنا بر گفته تجار و صادر كنندگان سيمان ، يكي از اين هزينه ها حقوق رانندگان تريلي يا كاميون كه سيمان را به عراق حمل مي كنند، است و اين حقوق نيزدر حدود 184 تا 240 هزار تومان است و ديگر آنكه به دليل بسته شدن مرز آبي ايران و عراق، قيمت هر تن سيمان در شلمچه افزايش يافته است.
در آن طرف مرز نيز كارگران عراقي دائما با سنگ پراني به سوي يكديگر وقتي تريلي و كاميون حمل كالا از شلمچه به عراق مي رود منتظر خالي كردن اين كالا ها و كسب درآمد براي خود هستند.
رييس اتحاديه فروشندگان مصالح ساختماني در گفت و گو با مهر در باره قيمت هرتن سيمان گفت: درحال حاضر قيمت هر تن سيمان در بازار داخل با 30 درصد كاهش نسبت به ابتداي سال جاري به 41 هزار تومان رسيده است.
به گفته وي، قيمت هر تن سيمان تا پايان سال جاري در همين حدود باقي خواهد ماند ولي از خردادماه سال 84 قيمت آن به دليل فصل ساخت و ساز و افزايش استفاده از مصالح ساختماني به شدت افزايش خواهد يافت.
گزارش خبرنگار مهر از شلمچه حاكيست كه روزانه در حدود 200 كاميون و تريلي اقدام به حمل سيمان و ديگر كالاها از جمله انواع آهن آلات، آلومينيوم، كاشي، سراميك و موزاييك از مرز شلمچه به عراق مي كنند.
بنابراين گزارش، سيمان كارون، خوزستان، فارس از جمله شركت هاي هستند كه هم اكنون اقدام به صادرات سيمان به عراق مي كنند.
در شرايط فعلي، قيمت سيمان در بازار داخلي همچنان منتظر اجراي طرح جامع سيمان براي آزاد سازي قيمت آن است، كه در اين باره عباس صفاكيش به خبرنگار"مهر" گفت: به علت اينكه بهترين زمان ممكن براي اجراي كامل طرح جامع سيمان فصل زمستان است لذا وزارت صنايع و معادن به اتفاق وزارت بازرگاني پيگير تصميمات جديد براي اجراي كامل اين طرح در اين فصل مي باشد.
وي بيان كرد: با اجراي كامل طرح جامع سيمان تمام مشكلات پيش روي صنعت سيمان برطرف خواهد شد.
صفاكيش تصريح كرد: چنانچه قيمت سيمان بر اساس طرح جامع سيمان و بصورت تعادلي تعيين مي شد انگيزه صادرات از كارخانجات توليد كننده سيمان سلب مي شد و در آن صورت نيازي به واردات نبود.
درهمين حال حسن يونس سينكي معاون وزير بازرگاني داخلي نيز با اعلام اين كه اين وزارت خانه هيچ تصميمي در زمينه تغيير قيمت سيمان ندارد، در زمينه تعيين قيمت سيمان به خبرنگار"مهر" گفت: قيمت سيمان در ستاد بررسي مطرح و مقرر شد كه براي بازنگري مجدد عملكرد دستگاههاي مباشردر طرح جامع سيمان كه همان كارخانه هاي سيمان هستند مورد بررسي قرارگيرد و گزارش آن به وزير تقديم شود.
سينكي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه وزارت بازرگاني مسوول مشكل اصلي سيمان است، تصريح كرد: اين ادعايي بيش نيست و مدعيان هيچ دليل اثباتي براي اين امرنمي توانند ارايه كنند.
اينكه آيا در سال آينده آزادسازي قيمت سيمان - كه وزارت صنايع و معادن و شركت هاي توليد كننده سيمان موافق آن هستند-در بازار داخلي انجام مي شود و يا بازهم وزارت بازرگاني كه توزيع سيمان در اختيار اين وزارتخانه است، مخالفت خواهد كرد كه در اين صورت بازار همچنان بايد به انتظارآزاد سازي قيمت سيمان بنشيند.
نظر شما