۳۰ آذر ۱۳۹۰، ۱۲:۵۱

موسوی هوایی در گفتگو با مهر:

کتب درسی باید برگرفته از صحیفه سجادیه باشند/ صحیفه تفسیر قرآن است

کتب درسی باید برگرفته از صحیفه سجادیه باشند/ صحیفه تفسیر قرآن است

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات،"صحیفه سجادیه" را تفسیر قرآن دانست و گفت: پیام رسانی کاروان اسرای کربلا مکمل شهادت امام حسین(ع) بود.

حجت الاسلام سیدجواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر نقش احیاگری و پیام رسانی امام سجاد(ع) در مورد واقعه عاشورا به خبرنگار مهر گفت: آنچه حضرت سیدالشهدا(ع) در نهضت خویش هدف گیری فرموده بودند احیای اسلام ناب بود که در این راه نیز به شهادت رسیدند.

وی افزود: این شهادت و اسارت اهل بیت می توانست در کربلا بماند و یزیدیان این صدا را در همان جا خاموش کنند، رویارویی 18 هزار تا 20 هزار نفر در مقابل تقریبا 100 نفر بطور قطع در خاموش کردن پیام عاشورا مؤثر بود اما عملکرد اهل بیت پس از عاشورا همه نقشه های آنان را نقش بر آب کرد.
 
حجت الاسلام موسوی هوای یادآور شد: حتی در نقلها وجود دارد که بعد از عصر عاشورا و کشته شدن امام حسین و یاران بزرگوارش، نزدیک به 50 نفر از لشکر دشمن متنبه شدند و فهمدیدند که چه جنایتی واقع شده است و در همانجا برگشتند و علیه لشکر عمر سعد جنگیدند و کشته شدند.
 
وی رسالت پیام رسانی کاروان اسرای کربلا را مکمل شهادت امام حسین(ع) خواند و افزود: امام سجاد (ع) در مسیر کاروان اسرا و هم در طول عمر شریفشان با رفتار،  گفتار و تصمیم گیری ها سعی کردند پیام عاشورا را به دنیای غافل آن زمان برسانند و تأثیر تبلیغات مسموم بنی امیه را خنثی کنند.
 
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات با اشاره به موقعیت سخت اهل بیت در مسیر حرکت به شام و مدینه تصریح کرد: امام سجاد در آن شرایط سخت که سروگردن و پای مبارکشان در غل و زنجیر بود سخنرانی می کنند و شجاعت ایشان قابل وصف نیست و پیام آن قیام را در هر منطقه و در هر موقعیتی که مناسب بود ابلاغ می کردند.
 
موسوی هوایی با اشاره به خطبه های بی نظیر امام سجاد و احتجاجات ایشان در  مسیر حرکت اسرا گفت: حضرت با آیات قرآن اهل بیت را معرفی می کند و با سخنرانی امام سجاد و حضرت زینب(س) شرایط کوفه برمی گردد و یک قیام فکری در آن زمان ایجاد می شود.
 
وی تطمیع، تهدید و تحقیر را سه روش مؤثر دشمن در وقوع حادثه عاشورا برشمرد و با اشاره به برخی روایات تأکید کرد: حضرت با رفتارشان در طول عمر مبارک خود حادثه عاشورا را زنده نگه داشتند یعنی اگر آب می دیدند به یاد پدر بزرگوارشان سیدالشهدا(ع) اشک می ریختند و یا اگر طفل شیرخواره ای می دیدند بر واقعه عاشورا می گریستند.
 
موسوی هوایی با اشاره به نقش نیایش و دعا در فضای اختناق آمیز دوران حیات امام سجاد(ع) یادآور شد: امام سجاد با بیان دعاهایی روشی را ابداع کردند تا پیام واقعی اسلام را برسانند و هدف امام حسین(ع) که احیای اسلام ناب بود را دنبال کنند.
 
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات، "صحیفه سجادیه" را تفسیر قرآن دانست و افزود: صحیفه سجادیه حاوی معارف الهی و تفسیر قرآن است به ویژه امام در این دعاها بحثهای اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی عمیقی را مطرح می فرمایند.

حجت الاسلام موسوی هوایی با اظهار تأسف از مغفول ماندن صحیفه سجادیه و نهج البلاغه تصریح کرد: برای تبلیغ یک موضوع فرهنگی راهکارهای مشترکی در دنیا تجربه شده است از جمله اینکه ما می توانیم ادعیه صحیفه سجادیه را به صورت تصویری درآوریم و یا بر مبنای دعاهای آن سناریو و نمایشنامه و انیمیشن بسازیم و یا در خطاطی و نقاشی مفاهیم بلند صحیفه را گسترش دهیم.

وی با تأکید بر ضرورت پرداختن به صحیفه سجادیه در کتب درسی مقاطع مختلف تحصیلی و دانشگاهی و حوزوی تصریح کرد: کتب درسی ما باید برگرفته از صحیفه سجادیه و معرفی کننده آن باشد و ما می توانیم نیازهای معنوی جامعه بشری را از این طریق پاسخ دهیم.

وی با اشاره به شکست نظام سکولاریسم، مارکسیسم، لیبرالیسم و... در دنیا تأکید کرد: امروز زمان این است که اسلام خود را در دنیا عرضه کند و یکی از اساسی ترین مسائل ما این است که قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را به دنیا معرفی کنیم و با ترجمه این کتابها نیازهای معنوی بشری را پاسخ دهیم.
 
حجت الاسلام موسوی هوایی در پایان، گسترش همه ساله برگزاری مراسم عاشورا در اروپا و آمریکا را نشانه آمادگی دنیا برای پذیرش پیام اسلام و معارف الهی دانست و تأکید کرد: ما تنها رسالت داخلی نداریم بلکه رسالت بین المللی داریم که اسلام پیامهای سازنده ای برای تمام بشر دارد و باید در کتب درسی سایتهای فرهنگی و اطلاع رسانی در این زمینه کار کنیم.
کد خبر 1489655

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha