به گزارش خبرگزاری مهر، ایوب ایرانی فام با بیان اینکه 42 هزار و 142 هکتار از اراضی استان به کشت این محصول اختصاص داده شده،اظهار داشت: از خانواده حبوبات علاوه بر نخود و عدس، لوبیا و باقلا نیز در آذربایجان شرقی تولید می شود که اکثریت آنها به صورت دیم کاشته می شوند و مجموع تولید حبوبات استان بالای 65 هزار تن است.
وی با بیان اینکه شهرستان های هشترود، ورزقان و چارایماق بزرگترین تولیدکنندگان نخود دیم در استان هستند، یادآور شد: با تهیه بستر مناسب بذر ، کشت بموقع، استفاده ازبذور اصلاح شده و مدیریت صحیح مزرعه، می توان تولید این محصول در مزارع دیم را در هر هکتار از 800 کیلو گرم به بیش از 1/5 تن افزایش داد.
ایرانی فام فقدان واریته و رقم مناسب برای تولید مکانیزه یعنی واریته ای با رشد رویشی مناسب و ارتفاع ساقه بلند را از جمله مشکلات تولید نخود دیم در استان و کشور عنوان کرده و گفت: در سال جهاد اقتصادی هدایت زارعان از کشت سنتی نخود به مکانیزه و افزایش عملکرد این محصول از برنامه های مهم این معاونت است.
گفتنی است، نخود مانند سایر حبوبات، فیبر بالایی داشته و فیبر محلول مانند یک برس زبر، سیستم گوارشی را پاک می کند. این نوع فیبر، گلوکز(قند) و کلسترول خون را کاهش داده و همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم می کند.
همچنین در بین سایر گروههای غذایی نخود، عدس و نخود فرنگی، پروتئین، کلسیم و آهن را به مقدار کافی و لازم برای رفع نیاز بدن فراهم می کنند.
سالانه 70 تا 80 درصد نخود مصرفی کشور از کشورهای استرالیا، چین، تانزانیا و اتیوپی وارد می شود.
نظر شما