۴ دی ۱۳۹۰، ۱۳:۲۵

منطقه آزاد چابهار می تواند قطب تولید و صادرات کشور باشد

منطقه آزاد چابهار می تواند قطب تولید و صادرات کشور باشد

چابهار - خبرگزاری مهر: معاون تولیدی و توسعه سازمان بازرسی کل کشور گفت: منطقه آزاد چابهار می تواند قطب تولید و صادرات کشور باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد هاشم رهبر در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار ضمن تاکید بر رویکرد صادراتی شدن مناطق آزاد به خصوص منطقه آزاد چابهار، اظهار داشت: با توجه به موقعیت چابهار، علاوه بر مزیت های بندری و شهری باید خارج از نگاه واردات، به  یک قطب و منشا تولید و صادرات تبدیل شود و هماهنگی ها و حرکت های همه دستگاه ها باید در همین راستا باشد.

وی از جمله الزامات اولیه در دستیابی به اهداف برای پررونق و فعال تر شدن چابهار را یکپارچگی و همدلی دستگاه ها در آماده سازی زیرساخت ها دانست و گفت: بطور کلی زیرساخت ها باید از یک همگونی برخوردار شود تا سرمایه گذار بتواند با رضایت خاطر سرمایه گذاری کند.

وی افزود: باید سیاست های تشویقی بیشتری را در پیش بگیریم تا  شاهد  تلاش های مضاعفی برای توسعه بندر چابهار با سیاست هایی که بخشی از آن را اداره کل بنادر و کشتیرانی در پیش گرفته باشیم.

معاون تولیدی و توسعه سازمان بازرسی کل کشور بیان داشت: سیستان و بلوچستان پتانسیل های فراوانی  دارد که در زمینه های مختلف توان و چهره خود را نشان داده ولی باید تبلیغات بهینه ای جهت نشان دادن جایگاه واقعی خود انجام دهد و نوع نگاه مردم کشور به چابهار را تغییر دهد و رسالت سازمان ایجاد این ذهنیت است.

وی گفت: مسئولین باید در تصمیم گیری های اقتصادی ثبات وجود داشته باشند.

وی افزود: سال جهاد اقتصادی سال مشارکت عمومی و همه جانبه در همه محورها است و با توجه به روند محرومیت های اقتصادی جهانی باید خود را تجهیز کنیم و از منابع بالقوه و راهکارهای اشاره شده پایداری ایجاد کنیم.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار نیز در این دیدار اظهار داشت: با توجه به فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب در خصوص توجه به چابهار، ما خواهان بازگشایی گره ها و راه اندازی  رونق اقتصادی در منطقه هستیم به همین منظور نیز تصمیماتی اتخاذ شده است.

شهباز یزدانی گفت: سرمایه گذاران می توانند برابر قوانین مناطق آزاد نسبت به واردات و صادرات کالاهای خود از طریق منطقه آزاد بدون محدودیت های سایر بنادر اصلی اقدام کنند.

وی با اشاره به این که الزامات توسعه ترانزیت یکی پس از دیگری در حال شکل گیری است، افزود: توسعه اسکله های چابهار، آغاز عملیات اجرایی احداث راه آهن و ایجاد خط کشتیرانی مستقیم از ضرورت های توسعه ترانزیت از طریق چابهار است که با در نظر گرفتن اعتبارات لازم از سوی دولت در حال انجام است.

وی با اشاره به این که یکی از دغدغه های مسئولان نظام و دولت مردان فعال سازی ترانزیت چابهار است، بیان داشت: برنامه ریزی  به منظور تسهیل در امر ترانزیت و توسعه محور شرق در چابهار موجب تحول و پررونق شدن شرق کشور می شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار با اشاره به دسترسی آسان به کشورهای آفریقایی، هند و پاکستان برای تامین دام و مواد پروتئینی به عنوان  مزیت های منطقه آزاد چابهار، گفت: ما در حال تنظیم راهبردی برای سازمان جهت تامین فرآورده های دامی هستیم.

وی افزود: با تکمیل راه آهن و اسکله های چابهار سرمایه گذاران می توانند از بنادر مهم دنیا کالاهای خود را به مقصد چابهار حمل کنند و از طریق خط ریلی به افغانستان و کشورهای آسیای میانه و CIS  ترانزیت کنند.

وی اظهار داشت: مسیر چابهار به دلیل موقعیت ویژه ساحل لنگرگاهی و توپوگرافی بهترین شاهراه تردد کشورهای CIS و جذب سرمایه گذاران و در نهایت تبدیل شدن به یک مگاپورت و هاب منطقه ای است که در مسیر کریدور شمال به جنوب این بندر را دارای بهترین مزیت و موقعیت بسیار ویژه ای در کل کشور کرده است.

یزدانی گفت: گردشگری و توریسم نیز با توجه به جاذبه های قوی چابهار از راهکارهای اشتغالزایی در منطقه است که در صورت ساماندهی و توسعه زیرساخت های موردنیاز، خواهان توجه و همدلی همه ارگان ها و نهادها هستیم.

در این جلسه جمعی از کشاورزان باغدار بومی با معاون تولیدی و توسعه سازمان بازرسی کل کشور دیدار کردند و برخی از مشکلات از جمله سوخت و آب مورد نیاز کشاورزان را با وی در میان گذاشتند.

کشاورزان باغدار باهوکلات از توابع شهرستان چابهار، ضمن معرفی منطقه با اشاره به زمین های بسیار حاصلخیز، از تحول چشمگیری که در زمینه اشتغال و توسعه باغات بوجود آمده است خواهان توجه به این بخش تولیدی شدند.

کد خبر 1492776

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha