به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام منصور میراحمدی شامگاه چهارشنبه در نشست علمی فقه امنیت که در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار شد اضافه کرد: در پیگیری مباحث فقه امنیت سه روش را میتوان دنبال کرد.
وی ادامه داد: اگر هدف تدوین و تاسیس فقه امنیت باشد و درصدد جمع آوری احکام فقهی ناظر بر آن باشیم لازمه آن این است که با روش اجتهادی و فقاهتی سراغ فقه امنیت برویم.
وی ادامه داد: گاهی هدف فقه تدوین نظریه امنیت است که سنخ نظریهپردازی است و گاهی هدف تدوین مدل امنیتی اسلام براساس فقه امنیت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به طرح مباحث فقه امنیت از سوی حجت الاسلام لکزایی از محققان حوزه تصریح کرد: وی در رجوع به منابع فقهی و سنت مطالعاتی فقه امنیت موفق عمل کرده است اما در تدوین نظریه امنیت ورود به مبحث داشته اما باید این سیر تداوم داشته باشد.
میراحمدی تاکیدکرد: ما باید منطبق بر نیازها و نگاه امروزین موضوعات مربوط به امنیت را مورد بررسی قرار دهیم و کار اجتهادی در تاسیس فقه امنیت صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای رسیدن به مدل امنیتی اسلام بر اساس فقه نیز باید قدم به قدم مولفههای تامین کننده این هدف را دنبال کنیم تا ما را به مدل برساند.
میراحمدی در باره تقدم و ترتب انواع امنیت در جامعه تصریح کرد: ممکن است کسی امنیت سیاسی و یا اجتماعی یا فرهنگی را مقدم بداند از آنجا که اسلام مرجع تامین امنیت است برای رسیدن به این موضوع باید مدل امنیتی تعریف شود.
میراحمدی عنوان کرد: شفاف سازی در مفاهیمی مانند مدل، نظریه و... همچنین شفاف سازی در هدف از جمله موارد مورد نیاز برای مقاله فقه امنیت حجت الاسلام لکزایی است.
گفتنی است در ابتدای این نشست حجت الاسلام نجف لکزایی از محققان برجسته حوزه و رئیس پژوهشکده اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به ارایه مبحث فقه امنیت پرداخت.
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی هدف فقه امنیت را کمک به تحقق امنیت در جامعه عنوان کرد.
کد خبر 1496133
نظر شما