۱۲ دی ۱۳۹۰، ۹:۲۰

شاه‌آبادی:

فرهنگ و تمدن کشور را از طریق تئاتر عروسکی به نمایش بگذاریم

فرهنگ و تمدن کشور را از طریق تئاتر عروسکی به نمایش بگذاریم

حمید شاه‌آبادی در مجمع عمومی مبارک یونیما گفت: فرصت خوبی است تا بتوانیم از ظرفیت تئاتر کشور و هنر نمایش عروسکی برای معرفی فرهنگ و تمدن کشور استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین مجمع عمومی مبارک یونیما در دوره جدید، روز گذشته  10 دی‌ماه  با حضور حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد سلامی، محمد دشت‌گلی سرپرست مرکز هنرهای نمایشی، اعضای هیأت مدیره مبارک یونیما و جمعی از هنرمندان نمایش عروسکی در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

در ابتدای این مجمع، مجید بوربور مدیر کمیته روابط عمومی مبارک یونیما گفت: قانون عضویت ایران در اتحادیه بین‌المللی نمایشگران عروسکی توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به ریاست جمهوری ابلاغ شد و ایشان هم آن را به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ کردند.

در ادامه حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک برای تصویب قانون عضویت ایران در اتحادیه بین‌المللی نمایشگران عروسکی، عنوان کرد: تمامی اعضای یونیما طی دو سال گذشته عملکرد خوبی داشته‌اند، از جمله اینکه امسال شاهد افتتاح چند دفتر مبارک یونیما در نقاط مختلف کشور بودیم.

وی با بیان اینکه تئاتر عروسکی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است، عنوان کرد: مجموعه اقدامات انجام شده فرصت خوبی است تا بتوانیم از ظرفیت تئاتر کشور و هنر نمایش عروسکی برای معرفی فرهنگ و تمدن کشور استفاده کنیم.هنر اصیل در درون خود مفاهیم بسیاری دارد، این مفاهیم جاودانه هستند و به مرز و بوم خاصی تعلق ندارند و جهان شمول‌اند.

شاه‌آبادی با بیان اینکه اگر بخواهیم در جامعه جهانی حضور فعال داشته باشیم باید از همین موضوعات و قالب‌ها استفاده کنیم، یادآور شد: در حوزه آموزش و در زمینه تعاملات جهانی اتفاقات بسیار خوبی در تئاتر عروسکی رخ داده و من امیدوارم که شما عزیزان و هنرمندان تئاتر عروسکی عزمتان را جزم کنید تا نمایش عروسکی به عنوان یک زبان سخنگو بتواند بیانگر ادبیات، فرهنگ و تمدن کهن‌مان باشد و از فرهنگ کشور دفاع کند.

وی در ادامه آمادگی مرکز هنرهای نمایشی را به منظور همکاری با یونیما اعلام کرد و افزود: طبق گزارش‌هایی که دریافت کردم، بعد از تعطیلی مبارک یونیما در ادامه بیشتر هم و غم حمیدرضا اردلان و دوستانش به سمت و سوی ارگان‌های غیردولتی معطوف شد. در اینجا اعلام می‌کنم که امکان همکاری ما با یونیما فراهم است تا بتوانیم در خدمت این دوستان باشیم.

دشت‌گلی با اشاره به افتتاح دفاتر مبارک یونیما در برخی نقاط کشور گفت: گسترش فعالیت‌های یونیما در شهرستان ها از اتفاقات مثبتی بود که رخ داد و این بضاعت نیز در سراسر کشور وجود دارد و امیدوارم شاهد گسترش بیشتر دفاتر مبارک یونیما در سطح شهرستان‌ها باشیم.

حمیدرضا اردلان رئیس یونیمای ایران ضمن عرض خیرمقدم به حاضران گزارش هیأت مدیره را برای آنان قرائت کرد .وی سپس با بیان اینکه بهروز غریب‌پور و جواد ذوالفقاری برای عضویت ایران در یونیمای جهانی زحمات زیادی کشیدند، عنوان کرد: ما توانستیم با گسترش فعالیت‌های مان جزو یونیماهای مطرح جهان شویم و بعد از اتفاقات مثبتی که رخ داد، امیدواریم در مرحله بعد مجلس حق دوستان عروسکی را با اختصاص ردیف بودجه به نمایشگران عروسکی در این حوزه بپردازد. امیدواریم که این توفیقرا هم به دست آوریم.

اردلان ادامه داد: ما فکر کردیم که می‌توانیم به دو گونه در یونیما فعالیت کنیم؛ اول اینکه به سراغ حرفه‌ای‌های تئاتر عروسکی که میراث این هنر محسوب می‌شوند برویم، ولی یک توقف دراین زمینه ایجاد کردیم و به سراغ یک استراتژی دیگر رفتیم و آن هم تشکیل کمیته شهرستان‌ها بود.

وی افزود: کمیته شهرستان‌ها شناسایی کرد که ما در هر استان چه دارایی و ثروتی داریم و روستای ده چشمه واقع در چهارمحال بختیاری اولین مکانی بود که انتخاب کردیم و بدین ترتیب این روستا صاحب دفتر یونیما شد. همچنین طی صحبت‌هایی که با فرماندار ده چشمه داشتیم قرار شد که 1000 متر زمین در اختیارمان قرار دهند تا اولین مدرسه روستایی تابستانی کشور را در این مکان احداث کنیم.

اردلان با بیان اینکه دفتر خلیج فارس نیز با گرایش ایران و حوزه خلیج فارس افتتاح شده، تصریح کرد:‌ در ادامه دیگر دفاتر مبارک یونیما افتتاح شد و حدود 30 کارگاه آموزشی و کارگاه عروسکی را با حضور اساتید برجسته در شهرستان‌ها برگزار کردیم.احداث 6 مرکز استانی، 4 مرکز در مرحلهافتتاح و ثبت‌نام 15 مرکز دیگر و همچنین طراحی بیش از 100 کارگاه آموزشی از دیگر فعالیت‌های اخیر یونیما محسوب می‌شود.

اردشیر صالح‌پوردبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی  اظهار کرد: در تلاش هستم که جشنواره را به محملی برای رشد و گسترش تئاتر عروسکی تبدیل کنم. اینکه چگونه می‌توان تئاتر محلی را به ملی و تئاتر ملی را جهانی کرد، استراتژی بزرگ ماست که در این سالیان سعی کردیم قدمت دیریافته‌ای که داریم و از آن بی‌خبریم و بسیاری از گونه‌های عروسکی که با تلاش به دست آمده را با قدری تأمل دریابیم و بدانیم که چه داشته‌ایم و می‌خواهیم به کجا برسیم؟

وی درباره همکاری یونیما در برگزاری چهاردهمین جشنواره تئاتر عروسکی، تصریح کرد: برای جشنواره تئاتر عروسکی دوره جدید ورک‌شاپ‌هایی را که در دوره گذشته با کمک یونیما طراحی کردیم در حال نهادینه شدن داریم. ما به تأثیر از جریان یونیما در دوره جدید،پنج ورک‌شاپ را با هزینه خودمان در پنج پایگاه یونیما برگزار خواهیم کرد.»وی با بیان اینکه هر یک از پایگاه‌ها می‌توانند با سرمایه جشنواره یک اثر تولیدی داشته باشند، یادآور شد: «همچنین یک گروه نمایشی را  به شهرستان‌ها اعزام می‌کنیم و اگر هر یک از پایگاه‌های یونیما بخواهند عروسکی را در پایگاه خود بسازند، هزینه ساخت عروسک‌ها را متقبل خواهیم شد

در پایان فرناز بهزادی مسوول کمیته آموزش، پیمان شریعتی مسوول کمیته اجرایی، پوپک عظیم‌پور مسوول کمیته پژوهش و انتشارات، سلما محسنی مدیر روابط بین‌الملل، مرضیه سرمشقی مسوول کمیته روابط بین‌الملل، مدیرآرش مصطفایی مسوول کمیته شهرستان‌ها، افسانه زمانی مسوول کمیته اقتصادی و جذب منابع مالی و مجید بوربور به عنوان مسوول کمیته روابط عمومی معرفی شدند. 

محمدحسین ناصربخت، علی پاکدست، عادل بزدوده، فرناز بهزادی، پوپک عظیم‌پور، آزاده پورمختار، مریم اقبالی، فریبا دلیری، مفید، سلما محسنی، پیمان شریعتی، مریم معینی، ایرج محمدی، میترا کریم خانی و علی اکبر طرخان (سرپرست امور بین‌الملل مرکز هنرهای نمایشی) در این مجمع  حضور داشتند.

کد خبر 1498448

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha