۱۲ دی ۱۳۹۰، ۹:۵۳

گزارش خبری/

گلستان؛ قطب تولید سویای کشور

گلستان؛ قطب تولید سویای کشور

گرگان - خبرگزاری مهر: گلستان با تولید محصولات استراتژیکی نظیر پنبه، سویا و کلزا به قطب دانه های روغنی در کشور لقب گرفته که در این میان، در تولید سویا در جایگاه برتری قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر بیش از 57 هزار هکتار از مزارع استان به زیر کشت سویا رفته است و پیش بینی می شود که بیش از 120 هزار تن محصول در این مزارع برداشته شود.

رئیس اداره دانه های روغنی سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: برنامه ابلاغی سازمان برای این محصول در سالجاری 57 هزار هکتار بود که براساس کارها و اقدامات انجام شده سطح سبز سویا در مزارع استان به 57 هزار و 500 هکتار رسیده است.

رمضانعلی حاجیلری افزود: پیش بینی می شد که امسال هم مانند سال گذشته بالغ بر 120 هزار تن از این مزارع سویا برداشت شود.

وی اذعان داشت: محصول سویای امسال شرایط متفاوت و خاصی را تجربه کرده که پس از گذشت یکماه از فصل برداشت هنوز کشاورزان نتوانسته اند محصول خود را برداشت کنند.

به گفته وی، تأخیر در برداشت مخصولات بهاره باعث شد بخشی زیادی از این اراضی دیرتر از زمان مناسب کشت شوند.

وی اعلام کرد: متأسفانه در سالجاری گرمای بیش از 40 درجه در برخی از روزهای تابستان و در زمان رشد گیاه باعث اختلال در غلاف بندی شد.

وی ادامه داد: عارضه عدم غلاف بندی در سال های گذشته نیز در مزارع استان اتفاق می افتاد اما در سالجاری این مشکل در سطح حدود 8 هزار هکتار از اراضی سویا رخ داده است.

حاجیلری عنوان کرد: از آنجایی که ریشه و زمینه اصلی این عارضه مشخص نیست با پیگیری هایی که صورت گرفته توانستیم عدم غلاف بندی را یکی از آیتم های تحت پوشش بیمه قرار دهیم.

وی تصریح کرد: از این رو کشاورزانی که اراضی آنها دچار این عارضه شده می توانند در صورت بیمه بودن از شرایط آن بهره مند شده و خسارت های خود را دریافت کنند.

رئیس اداره دانه های روغنی سازمان جهادکشاورزی گلستان ادامه داد: به نظر می رسد مشکل غلاف بندی به دلیل شرایط و نوسانات آب و هوایی در استان رخ داده باشد و ربطی به بذرهای توزیع شده ندارد.

وی اضافه کرد: تحقیقات در خصوص ریشه یابی این معضل ادامه دارد اما هنوز نمی توان به نتایج تحقیقات اولیه بسنده کرد، بلکه نیازمند انجام کارهای تحقیقاتی گسترده طی سال های متمادی است.

مصطفی مصطفی لو، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی گلستان نیز با تأکید براینکه بذرهای سویا مشکلی نداشته اند، گفت: اتفاقات فیزیولوژیکی و تنش هایی که براثر تغییرات دمایی و شرایط اقلیمی حاصل می شود، بر گیاه اثر می گذارد و دوران رشد و نمو آن را با مشکل مواجه می کند.

وی عنوان کرد: می توان از راه های تحقیقاتی مختلفی این عارضه را ریشه یابی کرد و رصد تغییرات آب و هوایی می تواند یکی از مهم ترین راهکارها در تبیین و شناخت آن باشد.

مصطفی لو تصریح کرد: بارندگی های اخیر و گرمای بی سابقه در تابستان گذشته تأثیر مستقیمی بر روی عدم غلاف بندی و تبدیل آن به مرتع برای چرای دام ها داشته است.

وی اعلام کرد: سویا محصولی استراتژیک بوده و گلستان نیز قطب تولید دانه های روغنی در کشور است.

وی تصریح کرد: اینکه گفته شود کشاورزان با تقویم کشت آشنایی ندارند موضوعی اشتباه است چراکه برخی از کشاورزان با وجود چندین سال تجربه در این کار بهتر از مهندسین و کارشناسان کشاورزی به این امور واقفند.

وی اذعان داشت: اگر قرار باشد همان کاری که در خصوص بذرهای پنبه انجام داده ایم در خصوص سویا اجرا کرده و این بذرها را اصلاح کنیم تا طول دوران کشت، داشت و برداشت را کاهش دهیم باید توجه داشته باشیم که هرچه قدر فاصله بین این دوره ها کاهش یابد به همان نسبت از میزان تولید کاسته خواهد شد.

معاون اداری مالی تعاون روستایی گلستان گفت: بیش از 80 درصد طلب سویاکاران گلستان پرداخت شد و محصول سویا با قیمت 570 تومان خریداری می شود.

عبدی افزود: این اداره کل، تاکنون بیش از 5 هزار تن محصول سویا را تضمینی و 12 هزار تن را توافقی خریداری کرده است.

ویا ظهار داشت: پرداخت پول سویا کاران از اواخر هفته گذشته شروع شد و از سه میلیارد تومان طلب دو میلیارد و 500 میلیون تومان پرداخت شد.

عبدی گفت: 18 مرکز خرید در سه شهرستان دایر است که تاکنون بیش از 17 هزار تن محصول سویا خریداری شده است.
وی ارزش این میزان محصول خریداری شده را 90 میلیارد ریال اعلام کرد.

کد خبر 1498886

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha