به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله مرتضی مقتدایی قبل از ظهر سه شنبه در دیدار اعضای کنگره بین المللی ابن شهرآشوب ساروی مازندرانی و آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در استان مازندران با وی، ابن شهرآشوب را عالمی جلیل القدر و جامع در علم و عمل عنوان و تصریح کرد: با برگزاری این کنگره باید شخصیت این عالم بزرگ آن طور که باید نشان داده شود.
وی ابن شهرآشوب را از نظر علمی دارای شخصیت والا و تالیفات ارزشمند خواند و گفت: کتاب مناقب وی نشان می دهد که ایشان هم از نظر علمی و هم از نظر ذوق و سلیقه شخصیت ممتازی داشته است.
عضو جامعه مدرسین حوزه با تاکید بر احیای آثار این عالم، بیان داشت: باید تا آن جایی که امکان دارند آثار و نسخ خطی وی جمع آوری و چاپ شود چرا که احیای آن مرحوم در گرو احیای کتب وی است.
وی اضافه کرد: احیای این شخصیت و در اختیار قرار گرفتن آثار وی خدمت مهمی به عالم اسلام و روحانیت تشیع و مردم عصر حاضر است.
آیت الله مقتدایی یادآور شد: این مرد بزرگ علاوه بر مقام علمی دارای زهد، تقوا، تهجد و ارادت، تواضع و اعتقاد خاص نسبت به اهل بیت (ع) بود و حتی اگر مطابق با واقع باشد به وی لقب زین العابدین را داده اند.
تاکید بر معرفی ابن شهرآشوب به عنوان الگو برای جامعه علمی و روحانیت
وی با تاکید بر این که همه این فضائل باید نشان داده شود، تصریح کرد: این معرفی باعث می شود تا این شخصیت هم برای علما و طلاب و هم برای دانشگاهیان و استادان الگو باشد و در اصل تاثیر این کنگره نیز باید الگو قرار گرفتن وی چه از نظر علمی و چه از نظر زهد و تقوا برای جامعه علمی کشور و روحانیت باشد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور متذکر شد: مخصوصا در بین جوانان و نسل امروز این چهره ها باید معرفی شوند تا هم عظمت روحانیت در نظر آنان مشخص شود و هم آنها بدانند که علما دارای چه شانی بوده اند که در عین حال که به فکر دنیا نبوده اند توانسته اند یک چنین جایگاه علمی، تقوایی و اجتماعی در بین مردم داشته باشند.
ابن شهراشوب در هر حالی استقلال و موقعیت معنوی خود را حفظ می کرد
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر شناخت و معرفی جنبه های دیگر شخصیت این عالم، اظهار داشت: ابن شهرآشوب در زمان خود تحت تاثیر حکمرانانی که با کمال قدرت، قدرت نمایی می کردند قرار نمی گرفت و به جا امر و نهی خود را انجام می داد و وی در هر حال استقلال و موقعیت معنوی خود را حفظ می کرد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان این که شخصیت ابن شهرآشوب از جهات مختلف می تواند مورد ارزیابی قرار می گیرد، یادآور شد: حتی زندگی شخصی وی باید مورد تحقیق قرار گیرد و مسافرت های متعددی که ایشان داشته اند نشان می دهد ابن شهراشوب انسانی گوشه گیر و منزوی نبوده و به دنبال تحصیل علم از هر عالمی، بوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر جهات مختلف زندگی وی استخراج و در معرض معرفی قرار گیرد هم احیای این عالم دین و هم سلسله علمای برجسته در خطه مازندران خواهد بود و وقتی این افراد شناخته شوند می توانند برای طلاب، فضلا و استادان الگویی مفید و قابل اعتماد باشند.
احیای بزرگان دین احیای سنت و علمای تشیع است
آیت الله مقتدایی احیای این بزرگان را احیای علم، سنت و علمای تشیع عنوان کرد و گفت: برگزاری کنگره ای برای این شخصیت عظیم اسلامی و از علمای بزرگ حدود هزار سال قبل برای شما یک توفیق است و این کار را باید از افتخارات دوران زندگی خود بدانید و با نشاط به آن بپردازید.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با تاکید بر این که احیای مرحوم ابن شهرآشوب در گرو احیای کتب وی است، تصریح کرد: چاپ آثار وی خدمت به عالم اسلام، روحانیت شیعه و مردم عضر حاضر است.
کد خبر 1500242
نظر شما